Právě je pát 29. bře 2024 0:00:50

News News of Recepty z planých a netradičních rostlin - podle typu jídla

Site map of Recepty z planých a netradičních rostlin - podle typu jídla » Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle typu jídla

Chcete vařit špenát, karbanátky, polévku? Přehledy rostlin které jsou vhodné.

Egg, bacon, sausage and SPAM recipe

Egg, bacon, sausage and SPAM
Original recipe Monty Python (exactly in 0.22 minute), SPAM preparation by Ivana Paukertova

We prepare eggs and bacon as usual.
SPAM: Find SPAM in your garden, ie. weeds such as common chickweed, stinging nettle, shepherd's purse, ground elder, white goosefoot, creeping charlie, dandelion, sorrel, haresfoot clover, white clover. Pick up a two handfuls of SPAM, rinse thoroughly under running water and cut into 1 inch pieces. Pour 1 tbs of ...
Read more : Egg, bacon, sausage and SPAM recipe | Zobrazení : 11034 | Odpovědi : 1


Velikonoční směs bylin Devatero sil

Devatero sil: mladé listy pampelišky, kopřivy, šťovíku, řebříčku, rdesna hadího kořene, rozrazilu potočního, rozchodníku bílého, šťavelu a bršlice kozí nohy. Směs se tradičně přidává do velikonoční nádivky na Zelený (jak jinak) čtvrtek.
Můj oblíbený recept najdete na Jitřní zemi, ale směs můžete přidat do kteréhokoliv jiného receptu na velikonoční nádivku.
Read more : Velikonoční směs bylin Devatero sil | Zobrazení : 6470 | Odpovědi : 0


Čerstvý listopadový salát ze zahrady

Ještě mi roste kozlíček polníček a křez a taky můžu přidat šťovík. Ptačinec žabinec se najde vždycky, stejně jako lístky sedmikrásky a mladé pampelišky.
Máte ještě něco? Pokud někdo pěstujete lžičník, jak je to se lžičníkem?
Read more : Čerstvý listopadový salát ze zahrady | Zobrazení : 5736 | Odpovědi : 1


Ochucený ocet

Kromě klasických věcí co se do octa nakládají (estragon, rozmarýn, mateřídouška, tymián, jalovec, levandule, routa, šalvěj) zkuste i neobvyklé květinové octy nebo zajímavé kombinace.

Fialkový ocet
Chytne i nádhernou barvu, ta ale vydrží nejvýš do další sezóny.
Lichořeřišnicový ocet
Také se zbarví podle barvy květů (žlutě, oranžově, červeně) a má oříškovou chuť. Barva vydrží trochu déle než u fialkového octa, ale také není trvalá.
Ocet čtyř zlodějů
šalvěj, levandule, tymián, rozmarýn

Možná by to šlo ...
Read more : Ochucený ocet | Zobrazení : 6633 | Odpovědi : 1


Limonády z listů a květů

Recept:
Je velmi jednoduchý: do džbánu se studenou vodou vložíme byliny a necháme v chladu několik hodin nebo do druhého dne.
Rostliny:
listy netřesku, možno i trochu vymačkat
sporýš aloiska
meduňka
máta
mařinka
chmel (výjimečně šištice)
mateřídouška
bazalka
maří list
šťavel evropský (Oxalis stricta=fontana) žlutě kvetoucí šťavel se vzpřímenými lodyhami a zelenými listy (ne poléhavými, ne šedavé až nafialovělé listy) rostoucí v záhonech a na polích
asi by šla i agastache
pfaf udává i listy ...
Read more : Limonády z listů a květů | Zobrazení : 5093 | Odpovědi : 0


Míchané saláty

Podle D. Henschela: Plané rostliny k jídlu
S česnáčkem
Březové, bukové, popencové a kopřivové listy. Dochutit česnáčkem. (S cesnačkou lekárskou: breza, buk, zádušník, pŕhľava)
S potočnicí
Pampeliška, bříza, potočnice, kopřiva. Dochutit třezalkou, lžičníkem nebo řebříčkem. (S potočnicou lekárskou: púpava, breza, potočnica, pŕhľava, ľubovník, lyžičník, rebríček)
Směs 1
Sedmikráska, šťovík, pampeliška, jitrocel. (Sedmokráska, šťiav, púpava, skorocel)
S kokoříkem
Smetanka, jitrocel, krvavec, česnek medvědí, šťavel kyselý a několik málo mladých výhonků kokoříku vonného. ( S kokoríkom: púpava, ...
Read more : Míchané saláty | Zobrazení : 7916 | Odpovědi : 2


Které druhy nakládat jako kapary

Jako kapary se dají naložit poupata řady druhů:
sedmikráska obecná
pampeliška (smetanka) lékařská (púpava)
kopretina maří list (marolist)
blatouch bahenní (jíst jen v malém množství) (záružlie)
lichořeřišnice větší (kapucínka)

Jak prémii jsem ulovila recept na kapary ze zelených bezinek
Nakládat do octa se dají i nezralá semena lichořeřišnice
Read more : Které druhy nakládat jako kapary | Zobrazení : 21824 | Odpovědi : 4


Vařený nápoj mumm

Mumm
přeloženo z oocities.com

Mumm byl vařený nápoj středověku. Recepty na mumm byly tak rozmanité jako pivovary, které je vařily. Vzhledem k množství bylin a koření, které se používá je důrazně doporučováno, aby mumm byl uložen ve sklepě po dobu nejméně jednoho roku nebo více, což mu dovolilí vyzrát na silnou a lahodnou chuť.

Přísady:
* 3 / 4 libry 60 º L britského křišťálového sladu
* 1 / 3 libry pšeničného sladu
* 1-1/2 ...
Read more : Vařený nápoj mumm | Zobrazení : 13828 | Odpovědi : 5


Z čeho udělat špenát?

Ze špenátu, samozřejmě. Z lebedy nebo merlíku, z kopřiv a bršlice, zvláštěpak pospolu s medvědím česnekem. U různých zelenin i planých kytek bývá napsáno "listy se dají použít na špenát", tak bych tu chtěla udělat souhrnné téma, kde by ty "špenátové rostliny" byly všechny pohromadě.

(loboda, mrlík, pŕhľava, kozonoha, cesnak medvedí)
Read more : Z čeho udělat špenát? | Zobrazení : 24703 | Odpovědi : 13


Skoropesto

Listy bazalky nasekám nadrobno a zaliju olejem.
Asi by to chtělo taky osolit, minule mi to chytlo plíseň.
Read more : Skoropesto | Zobrazení : 11360 | Odpovědi : 5


 

Přihlásit se


Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933