Právě je čtv 04. čer 2020 18:07:56

News News of Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

Site map of Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny » Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

O volně rostoucí rostliny se nemusíme starat a přesto je můžeme využívat. Navíc mívají vysoký obsah cenných látek pro výživu.

Dub (Quercus) - recepty ze žaludů

Žaludové sušenky po americku (cookies)

1 hrnek (objem 250 ml) nastrouhaných odtaninovaných žaludů, rozemletých na mouku nebo koupené žaludové mouky
1 hrnek hladké mouky
1 vejce
4 lžíce cukru
6 lžic másla nebo Hery (změklé)
1 balíček vanilínového cukru nebo vanilka
půl lžičky prášku do pečiva
čtvrt lžičky soli
hrozinky, kdoulový sýr, sušené brusinky, sušené meruňky (čokoláda, hrozinky v rumu - co máte) nakrájené na kostičky, hrozinky a brusinky napůl

Rozmícháme Heru a cukr, ...
Read more : Dub (Quercus) - recepty ze žaludů | Zobrazení : 5367 | Odpovědi : 1


Kotvice (vodní ořechy) recepty

Kotvicové roládky (Rumaki)

Připravíme 24 rolek

225 g je kotvice, půlené
225 g slaniny, nakrájené na plátky
1/4 šálku majonézy
1/2 šálku světle hnědého cukru
1/4 šálku rajčatové omáčky s chilli

Předehřejeme troubu na 175 stupňů C. Zabalíme každou kotvici do kousku slaniny. Dáme rolky stranou se švem dolů do zapékací misky.
Pečeme v předehřáté troubě po dobu 30 minut, nebo dokud slanina není křupavá a propečená. Odlijeme tuk. V malé misce smícháme majonézu, hnědý ...
Read more : Kotvice (vodní ořechy) recepty | Zobrazení : 5166 | Odpovědi : 2


Jakon (yakón) - recepty

Jihoamerický salát (Salpikon)

Jihoameričané si pochutnávají na ovocném salátu s názvem Salpicon, který obsahuje mnoho druhů tropického ovoce, které může být obtížné sehnat. Ale tento univerzální kolumbijský recept může být připraven z jakékoliv kombinace ovoce. Níže je směs složek nalezitelných ve většině supermarketů. Použijte plody, které máte po ruce nebo nechte svou fantazii volně běžet!

8 porcí

4 šálky čerstvého ananasu, ořezaný a nakrájený na kostičky
5 šálků čerstvé papáji, oloupané, bez semen a nakrájené ...
Read more : Jakon (yakón) - recepty | Zobrazení : 18811 | Odpovědi : 8


Hlošina okoličnatá - recepty

Hlošinový kečup

připravíte asi 1/2 šálku

3 šálky plodů hlošiny okoličnaté (pozn. překl. v Americe jim říkají podzimní olivy a jsou u nich invazní)
1 lžíce bílého vinného octa
1/2 lžičky soli
3 lžíce surového cukru
1/4 lžičky nového koření
2 stroužky česneku, drcené

1. Přidáme plody do hrnce s vodou 2 lžíce. Vaříme na mírném ohni 5 minut, za stálého míchání, dokud plody neprasknou. Přecedíme dreň přes jemné síto, odstraníme tak semínka a malé ...
Read more : Hlošina okoličnatá - recepty | Zobrazení : 3828 | Odpovědi : 1


Rdesno peprné (stavikrv pieprový) - recepty

Masáky na rdesně a na paprice
tuk na smažení, olej nebo sádlo, máslo se nehodí
růžovky
sůl
sladká mletá paprika, asi lžička na jednu pánev
čerstvé lístky rdesna peprného
kdo chce přidá i kmín

Nasbíráme masáky alias muchomůrky růžovky. Očistíme, nožky nakrájíme podélně na plátky, kloboučky necháme vcelku. Rozpálíme tuk, můžeme přidat malinko kmínu a přidáme masáky. Osolíme a jakmile pustí vodu, posypeme je paprikou. Pokud pustí vody málo, malinko podlijeme a dusíme do měkka. ...
Read more : Rdesno peprné (stavikrv pieprový) - recepty | Zobrazení : 3625 | Odpovědi : 1


Cuketa Tromba d´Albenga - recepty

Zelený dort Sanremasca
(Jsem z tohoto receptu trochu rozpačitá neboť všechny překladače mi hlásí že rýže má být syrová, ale možná že to funguje)
pro formu o průměru 32 cm
těsto
455 g mouky
70 ml extra panenského olivového oleje
200-220 g studené vody (přibližně)
sůl
náplň
750 g cukety Tromba d´Albenga
75 g rýže
75 g strouhaného parmazánu
3 vejce
1 malá cibule
60 g extra panenského olivového oleje
sůl
Uhněteme těsto, necháme odpočívat ...
Read more : Cuketa Tromba d´Albenga - recepty | Zobrazení : 20468 | Odpovědi : 13


Kustovnice čínská (goji) - recepty

Dneska jsem narazila na stránku s několika recepty.
Read more : Kustovnice čínská (goji) - recepty | Zobrazení : 4736 | Odpovědi : 2


Plamatka (Spilanthes, Acmella) recepty

Plamatkový salát
čtvrt šálku listů plamatky (spilantu)
půl šálku čtyřboče
dva šálky listů cvikly
2 šálky listů salátu (listového, ledového, římského)
1 lžíce sekaných listů krvavce menšího
2 lžíce sekaného česneku knolau
Zálivka:
2 drcené stroužky česneku
půl šálku olivového oleje
čtvrt šálku octu balsamico
lžíce strouhaného parmazámu

Autor Lynn, přeloženo z oldfashionedliving.com
Read more : Plamatka (Spilanthes, Acmella) recepty | Zobrazení : 3430 | Odpovědi : 1


Čechřice vonná recepty

Růžový vrstvený dort
Jogurtový koktejl s čechřicí
Králičí stehna na čechřici
nebo podle receptyonline.cz:
Vyznačuje se sladce lékořicovou aromatickou vůní listí a semen. Listy se nedají sušit, čerstvé se používají do zálivek, moučníků nebo zmrzlin. Používají se také jako sladidlo do kompotů (vhodné pro diabetiky) nebo jako náhražka za rebarboru či angrešt. Kořeny jsou velmi chutné teplé, vařené s omáčkou, nebo studené nakrájené do salátů s octem. Dlouhé kořeny jsou podobné mrkvi.

Pokud někdo baží ...
Read more : Čechřice vonná recepty | Zobrazení : 5565 | Odpovědi : 3


Jedlá chrysantéma recepty

Chrysantémová polévka z farmy
Autor Jenny
3-4 porce

2 lžíce másla
2 lžíce extra panenského olivového oleje
2 šalotky, drcené
1 svazek pažitky
1 svazek listů jedlé chryzantémy
1 svazek šťovíku
1 svazek mangoldu
2 šálky čerstvého nebo mraženého hrášku (rozmrazeného)
2 šálky vody
3 lžíce smetany
sůl a pepř

Umyjte listy chrysantémy, šťovíku a mangoldu. Odstraňte stopky ze všech listů a vystřihněte velké žebro z mangoldu. Nahrubo nasekejte listy a pažitkou a dejte stranou. ...
Read more : Jedlá chrysantéma recepty | Zobrazení : 2518 | Odpovědi : 0


 

Přihlásit se  •  Registrovat


Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933