Strakaté fazole (mexické Frijoles de Olla) 8 - 10 porcí Ve Starém Mexiku se fazole vařily po celý den v kameninovém hrnci nazývaném Olla. V Mexiku se typicky podávaly po hlavním chodu před dezertem, aby byli hosté dobře nakrmeni. Nebo se dají podávat samotné s teplou tortillou. Tento recept vyžaduje bylinu známou jako epazote (merlík vonný), ale můžete uvařit fazole i bez něj. Celkový čas vaření: 2 až 2-1/2 hodin 1 libry strakatých fazolí (2 ...
8 kořenů proskurníku, krájené 100 ml vody až 200 ml vroucí vody 750 ml cukru 330 ml tekuté glukózy 160 ml vody, extra 15 ml vanilkového extraktu 500 ml cukru moučky 80 ml kukuřičné mouky Nakrájené kořeny proskurníku a 100 ml vody dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Necháme úplně vychladnout. Jakmile směs vychladne odstraníme kořeny a doplníme vroucí vodou na 250 ml. Dáme cukr, ...