Právě je stř 03. čer 2020 10:36:28

News News of Kuchařské recepty z klasických surovin

Site map of Kuchařské recepty z klasických surovin » Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Osvědčené recepty.

Recepty cuketa

Tenhle jednoduchý recept mě hodně zaujal. A Majkl je taky boží.

Read more : Recepty cuketa | Zobrazení : 3419 | Odpovědi : 0


Recepty s želatinou

Ráda bych udělala radost svým kloubům a nechce se mi utrácet za různé drinky, gela, chondro, nutra a podobné, tak si sem (zneužívajíc tak trochu, ale ne zas tak moc, své postavení admina) naskládám recepty s želatinou. Pokud mi nějaké přidáte budu ráda.

Sladké
Lehký želatinový dort
Tvarohový dort se želatinou
Čokoládový čískejk
Koláč s krémem
Želatina ze zeleného čaje
Tvarohový dort s rumem

Slané
Vaječná tlačenka z Moravanky
Slaný čískejk
Trojbarevný se špenátem
Lososové ...
Read more : Recepty s želatinou | Zobrazení : 3527 | Odpovědi : 0


Cukrová kukuřice - recepty

Nezralé paličky nakládám do Deka. Ale nemáte někdo recept na nakládání zrn cukrové kukuřice? Našli jsme jen tenhle, ale chtěla bych bez zeleniny a bez octa. Kromě toho tam chybí množství vody a já bych potřebovala poměr kukuřice-voda-cukr-sůl.
Read more : Cukrová kukuřice - recepty | Zobrazení : 3012 | Odpovědi : 0


Co s nadbytkem petrželové nati?

Mám hodně hladké petrželové nati. Budu sušit, mrazit a chci udělat i pesto. Nevím ale jak dlouho vydrží, počítám že dlouho ne. Máte někdo ještě nějaké jiné osvědčené recepty nebo inspirace?
Read more : Co s nadbytkem petrželové nati? | Zobrazení : 7080 | Odpovědi : 3


Cibulová zavařenina

6 velkých cibulí, nakrájených na tenké plátky
3 šálky sherry nebo červeného vinného octa
3 šálky cukru
2 až 4 bobkové listy
20 zrnek černého pepře, drcených
Všechno to vaříme na malém plameni dokud se neodpaří tekutina a cibule nejsou průhledné. Dáme do sklenic a uchováváme v chladu. Vydrží 4 - 6 měsíců.

Přeloženo z homecooking.about.com
Read more : Cibulová zavařenina | Zobrazení : 2716 | Odpovědi : 0


Ořechy

Letos zmrzly všechny vlašáky. Máme asi 10 lískových Lombardských a snad nejrychlejší veverky pod sluncem.
Vyloupala jsem loňské vlašské. Povařené jsou jak čerstvé. Určitě by se daly nějak máčet, aby se nemusely vařit.
Ořechy v karamelu:
20 dkg písk. cukru, šťáva z půlky pomeranče, kousek másla a 2 lžíce rumu se svaří na pánvi v karamel, pění to, asi by to rychle přeteklo bez míchání.
Přidá se půl kg ořechů - dala jsem ty povařené ...
Read more : Ořechy | Zobrazení : 4183 | Odpovědi : 2


Mangold - recepty

Mangold se smetanou
Na másle podusím nakrájené řapíky mangoldu a světlé části pórku. Natrhané nebo nakrájené listy mangoldu a zelené části pórku přidám o něco později. Podusím doměkka a hotové zaliju smetanou.
Měla jsem dva malé pórky (hodně malé) a dva velké (hodně velké) listy mangoldu.
Polévka s mangoldem
V osolené vodě uvařím nakrájený mangold (více než polovina celého množství) a další zeleninu (menší podíl) jako mrkev, celer, petržel, jeden brambor, červená řepa, může být ...
Read more : Mangold - recepty | Zobrazení : 4861 | Odpovědi : 0


Recepty na zelená rajčata

Protože už nestíhají dozrát tak jsem hledala nějaké inspirace na zpracování. Zelená rajčata obsahují tomatin, alkaloid podobný solaninu v bramborách - téma o solaninu a tomatinu. Na internetu jsem našla informaci, že obsah tomatinu výrazně sníží mléčné kvašení, takže se zelená rajčata dají připravit stejně jako rychlokvašené okurky. Dá se najít i recept přímo na kvašená zelená rajčata, ale je velmi podobný. Další zajímavá možnost je čalamáda po maďarsku nebo čatní ze zelených rajčat. Velmi ...
Read more : Recepty na zelená rajčata | Zobrazení : 32605 | Odpovědi : 6


Recepty na patizony

Už jsem udělala řízky, i se zlepšovákem (prošpikovat česnekem), v těstíčku, mám je naložené v Deku jako okurky a pořád mi zbývá kýbl látajících talířů.
Nemáte někdo recepty?
Read more : Recepty na patizony | Zobrazení : 19869 | Odpovědi : 3


Recepty s divokými rajčaty

Zapečená pohanka s rajčaty
375 gramové balení pohanky namočím a předvařím. Buďto do toho fláknu sáček mražené zeleniny (mrkev, hrášek, petržel, celer, pórek, paprika - hodí se kdejaká směs) anebo čerstvou zeleninu zvlášť uvařím. Nechám vychladnout, přidám sójovou omáčku, jedno nebo dvě vajíčka, nastrouhaný eidam (25-50 g, kolik mám). Přidám dvě hrsti divokých rajčat (vcelku, důležité). Můžu přidat čili podle chuti. Zapeču v troubě. Zapečená rajčata vcelku mají úžasnou chuť!!
Read more : Recepty s divokými rajčaty | Zobrazení : 3766 | Odpovědi : 1


 

Přihlásit se  •  Registrovat


Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933

cron