Právě je čtv 04. čer 2020 18:21:05

News News of Domácí výroba potravin

Site map of Domácí výroba potravin » Fórum : Domácí výroba potravin

Biotechnologie v domácnosti a na malé farmě. Výroba jogurtů, sýrů, octa, vína, tofu atd.

Medovina

Medovinu dělám podle následujícího receptu. Základy jsem posbírala z netu a upravila podle svého. Dosud fungoval dobře, čehož důkazem je jediná zbylá flaška drahocenného moku, kterou ukrývám ve sklepě a zapírám před všemi příbuznými a známými, protože by mi nezbyla ani ta ;)

na 10 l medoviny:
asi 6,5 l vody, 4-5 kg medu, po 1 balení vinných kvasinek a živné soli (z drogerie; není třeba obstarávat ...
Read more : Medovina | Zobrazení : 4176 | Odpovědi : 0


Kváskový (nejen) chleba

Před dvěma týdny jsem našla bezva tipy na http://www.kvaskovychleb.cz. Droždí jsem nekupovala už hodně dlouho, ale na chleba jsem si netroufala. Teď tomu propadám :roll:. Pečete někdo?
Read more : Kváskový (nejen) chleba | Zobrazení : 30834 | Odpovědi : 18


Rychlokvašené okurky

Po rychlokvašených okurkách se můžu utlouct ale musím si je udělat sám, málokteré jiné mi chutnají.

Můj recept:
Vybrat mírně přerostlé nakládačky, čerstvé, nezavadlé. Když se jich do klasické lahve na okurky 3,5 litru vejde přibližně 6 až 8, je to ta správná velikost.
Větší okurky mají silnější slupku a vevnitř se dělají dutiny. To z hlediska chuti není problém ale když se do ní zakousnete tak pochopíte. Každou okurku cca 3x píchnout vidličkou (to ...
Read more : Rychlokvašené okurky | Zobrazení : 19336 | Odpovědi : 8




Ocet

Read more : Ocet | Zobrazení : 2810 | Odpovědi : 0


Výroba sýrů

Odkazy
Vyrábíte někdo sýry doma?
Read more : Výroba sýrů | Zobrazení : 21892 | Odpovědi : 15


Rostlinná syřidla na výrobu sýra

Nezkoušel jste někdo?
Na své stránce mám přehled rostlinných syřidel. Řadu z nich jsem i prakticky zkoušela ale vpodstatě bez úspěchu (mléko nesrážely). Zajímá mě jaké zkušenosti nebo informace máte vy.
Read more : Rostlinná syřidla na výrobu sýra | Zobrazení : 5266 | Odpovědi : 0


Tempeh

Vyrábíte někdo tempeh?
Dozvěděla jsem se, že bakterie potřebné k jeho výrobě žijou na listech ibišku a banánovníku. Ibišky u nás rostou a banánovník je také jeden mrazuvzdorný kultivar, který u nás roste tak bych je chtěla zkusit pěstovat. Jinak se kultura musí kupovat nebo dokonce dovážet.
Read more : Tempeh | Zobrazení : 4111 | Odpovědi : 1


 

Přihlásit se  •  Registrovat


Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933

cron