Právě je sob 19. dub 2025 17:43:47

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Obsahové látky slunečnice roční

Při hledání odpovědi na dotaz ohledně slunečnice, vložený do vlákna slimáčího jsem narazila na velmi zajímavé čtení o slunečnici. Obsahové látky slunečnice jsou popsány tady. V tom článku mě překvapilo že i slunečnice má protinádorové, protizánětlivé a antibakteriální obsahové látky, dokonce potlačuje i růst hub - velmi zajímavé čtení.

Slunečnice roční podle pfaf jedlá je, i když zrovna listy jedlé nejsou a o obsahu rutinu jsem nikdy neslyšela, ani výše odkazovaný článek rutin nezmiňuje. Listy ...
Read more : Obsahové látky slunečnice roční | Zobrazení : 21832 | Odpovědi : 4 | Fórum : Obsahové látky v rostlinách

Tony - sháním

Čau, Ivano. Psal jsemuž jednou, ale nějak se to nezobrazilo.Tak se omlouvám, pokud ti můj dotaz naskočí dvakrát. Zdědil jsem zahradu 400m čtverečních.Chtěl bych udělat biozahradu.Na zahradě je pár stromů jinak nic.Sháním zelené hnojivo, konkrétně Bob polní, Lupina(bíla, úzkolistá,žlutá) a měsíček.Nemůžu to nikde sehna.V tuto roční dobu nikdo nemá na skladech.Hledám také keře:Muchovník oválný, Muchovník oválný "helvetia", Zimolezkamčatský a Aronia Melanocarpa a mnohé další zajímavé rostliny.Můžeš mi prosím pomoct?Bydlím 30 km jižně od Brna, ale ...
Read more : Tony - sháním | Zobrazení : 26389 | Odpovědi : 10 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Schvalování adminem

Mám tady jednu technickou otázku: Chci se zeptat, proč každé vložené temá a třeba i jen odpověď v určitém tématu dané diskuze musí schvalovat admin? Mám registrace na více portálech a ted se s tim potkavam poprvé.Myslím si, že to hodně brzdí komunikaci mezi vícero členy.Že by jsem mohli reagovat rychleji na otázky, témata atd. a tím napsat více postřehů, rad a celkově rozvinout konverzaci. Myslím, že se tím celkově brzdí "život na webu". Jde ...
Read more : Schvalování adminem | Zobrazení : 17519 | Odpovědi : 3 | Fórum : Kancelář

výměna -ne za květiny

Dobrý den
jsem velice štastná že jsem oběvila tuto stránku jelikož nás letost postihly povodně a já bych neskutečně ráda obnovila svojí zahrádku abych měla co obdivovat a start se o něco jiného než o mé dva prcky (kteří mimochodem také rádi kitičky) na výměnu mohu nabídnout např.porcelánové panenky a pod . záleží na tom co kdo má rád co zbírá nebo čemu se věnuje budu vděčná za jakékoliv nabídky všem předem moc a moc ...
Read more : výměna -ne za květiny | Zobrazení : 18037 | Odpovědi : 8 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Skvrny a bělení prádla sluncem

Ráda bych v tomto vlákně vyměňovala zkušenosti obecně se skvrnami a s bělením prádla na slunci.
Nedávno jsem se potýkala s bílou bavlněnou přikrývkou a polštářem s náplní z dutého vlákna, takže je nelze vyvařit, s mnoha fleky od potu, kafe, čaje a dubové tinktury a asi i koly (jestli někoho zajímá značka tak polštář i přikrývka Klinman). Prohledala a nastudovala jsem všechny možné doporučované postupy na netu a použila všechno co jsem měla po ...
Read more : Skvrny a bělení prádla sluncem | Zobrazení : 17763 | Odpovědi : 3 | Fórum : Recepty pro domácnost

Neznámá trvalka

Kvete na nízkoúdržbovém trvalkovém záhoně v průhonické dendrologické zahradě. Vlastně ani nevím, jestli ještě kvete, ta fialová nádhera prý nejsou květy, kvítky jsou drobné a nenápadné. Žádná cedulka u kytky nebyla a průvodkyně také nevěděla. Víc fotek bohužel nemám, ty další se jaksi nepovedly :| . Dá se poznat i takhle?
Read more : Neznámá trvalka | Zobrazení : 8287 | Odpovědi : 1 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Léto 2013

Našla jsem nádhernou věc - biologický test na obsah aspartamu: https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos- ... 4801_n.jpg
Read more : Léto 2013 | Zobrazení : 21372 | Odpovědi : 4 | Fórum : Pokec

Pryšec skočcový

Dobrý den,
ráda bych se dozvěděla, jaká rostlina nám roste na dvorku? Odkaz na fotografie je zde: http://leteckaposta.cz/992424414 . Rostlina nám tam roste ve více kusech a v rozdílných velikostech. Ta největší má cca 150 cm, nejmenší asi 30 cm. Jak je vidět z fotek, roste mezi kamením. Na dvoře ji máme celoročně-na zimu seschne a na jaře se zase objeví. Moc Vám děkuji za odpověď.

Obrázky převzaty z ...
Read more : Pryšec skočcový | Zobrazení : 20005 | Odpovědi : 7 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Scháním a nabízím - výměna

Dobrý den,
scháním na výměnu následující druhy:
Apios americana syn. purpurea (hlízola nachová),
kulturní Amelanchier (muchovník
Morus alba, nigra (moruše),
Osmunda regalis (kapraď),
Cladrastis lutea,
Platanus
a další méně známé dřeviny jedlé i okrasné.

Na výměnu či odkup mohu nabídnout z vlastního množení:
Catalpa bignonioides (katalpa),
Rosa rugosa,
Gleditsia triacanthos (dřezovec),
Koelreuteria paniculata (svitel),
Paulownia tomentosa (paulownie),
Decaisnea fargesii (dekaisnea),
Sequioadendron giganteum (sekvojovec),
netradiční trvalku Vermonia gigantea,
Staphyllea pinnata (klokoč)

kemet.taita@seznam.cz ...
Read more : Scháním a nabízím - výměna | Zobrazení : 13231 | Odpovědi : 5 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Olej z Pongamia pinnata - proti savým i žravým hmyzákům

Protože už jsem byl nešťastný ze svilušek, puklic a mšic, začal jsem intenzivně pátrat co by se dalo dělat jiného, než postřikovat jedy každých 14 dnů (a pokud možno pokaždé jiným svinstvem, aby si ty potvory nezvykly :x ). Nakonec jsem narazil na Rock Effect, což je olej ze semen Pongamia pinnata. Protože svilušky a puklice byly na kytkách po zimě pořádně přemnožené (bez ohledu na použité ...
Read more : Olej z Pongamia pinnata - proti savým i žravým hmyzákům | Zobrazení : 12670 | Odpovědi : 0 | Fórum : Ochrana rostlin proti breberkám

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933