Právě je pon 23. čer 2025 6:02:58

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Liány - aktinidie

Moje oblíbené.
Nejvíce jsem se zamiloval do actinidií. Na snímku mám svůj semenáček actinidie arguty.
arguta.JPG
Read more : Liány - aktinidie | Zobrazení : 78567 | Odpovědi : 40 | Fórum : Netradiční ovoce

Kozlíček polníček . zapomenuté zeleniny

kozlicek pod snehem.JPG

Kozlíček polníček

Dá se říct "nasejete a už se ho nezbavíte". Ochotně se sám vysemeňuje a před zimou a během zimy je k dispozici.
Read more : Kozlíček polníček . zapomenuté zeleniny | Zobrazení : 20512 | Odpovědi : 7 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Vytrvalá pšenice

Nemáte někdo známé v Ruzyni?
Našla jsem toto:
Linie PSR3628 (USA) je oznaćovaná jako „vytrvalá pšenice“, je to kříženec pýru a pšenice.
Symptomatické hodnocení bylo 1,9 , index SI ćinil 5,6 , redukce výnosu byla 6 %. Je to ale
linie s velmi divokými rysy: chudý klas, vysoké stéblo, slabé odnožování, pozdnost.
Zdroj informace
Read more : Vytrvalá pšenice | Zobrazení : 26973 | Odpovědi : 12 | Fórum : Obilniny

Něco z You Tube

Posílám nějaké zajímavé linky na You Tube:

tohle je takový můj vzor:

http://www.youtube.com/user/dervaes

a tady je moc šikovná paní

a ještě tady - takové šikovné zahrádky:

http://www.youtube.com/watch?v=N5Lu-7FIj_g
Read more : Něco z You Tube | Zobrazení : 31988 | Odpovědi : 7 | Fórum : Videa, filmy, TV pořady

Bill Mollison

Volně šiřitelné filmy Billa Mollissona spojené do jednoho celku. Tedy do dvou celků. Simultánně dabováno do slovenštiny.

první díl
druhý díl
Read more : Bill Mollison | Zobrazení : 5609 | Odpovědi : 0 | Fórum : Videa, filmy, TV pořady

The humanure handbook

Zajímavá kniha. nevím, jestli je k dostání v ČJ. Je volně ke stažení. Jde o zajímavá zamyšlení na téma člověk/příroda/svět a tak dále.
Read more : The humanure handbook | Zobrazení : 5031 | Odpovědi : 0 | Fórum : Knihy

Zemina

Pri vykopovych pracach pri drenazi sme z hlbky cca 2 metrov, niekde menej okolo stareho domu, vykopali celkom peknu zeminu bez kamenov, je to na nizine.Je mozne tuto zeminu pouzit navrch do zahrady? Zda sa mi uplne panenska, neposkodena ziadnou chemiou.Niektori odhovaraju, ze je mrtva. Ako to vlastne je? Dakujem za prispevky.
Read more : Zemina | Zobrazení : 38019 | Odpovědi : 18 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Ovoce a zelenina ve výživě člověka.

x4nst2.jpg

Dobrá kniha. Původní vydání v ruštině z roku 1983, v češtině vyšlo v roce 1988, vytištěno v SSSR.

Obsahuje informace o běžně pěstované zelenině a ovoci. Vždy pár řádků z historie, něco o nárocích rostliny. U každého druhu je nejzajímavější kapitola - Chemické složení, výživná hodnota a léčivé využití. Hlavně část o léčivých účincích je zajímavá. Pak jsou zajímavé recepty. Kniha je sepsána běloruskými autory a podle toho to taky ...
Read more : Ovoce a zelenina ve výživě člověka. | Zobrazení : 5654 | Odpovědi : 0 | Fórum : Knihy

Vážně nikdo? Moje zkušenosti.

Mám zkušenost s řepkou, se slézem pižmovým, s myrobalámem, s hrušněmi, s korkovníkem amurským, s jabloněmi (kolik současných tržních odrůd vzniklo, jako náhodný semenáč), s pupalkou, s rebarborou (skutečně se ráda vrací k pův. formě s tenkými řapíky), nějaké zkušenosti s denivkami,

Myrobalám, denivky, sléz, jabloně, hrušně, korkovník a pupalka přčkávají bez obtíží zimu v zemi, klíčí na jaře. Ostatní jsem takto nezkoušel. možná by bylo dobré stratifikovat i rebarboru.
Read more : Vážně nikdo? Moje zkušenosti. | Zobrazení : 41890 | Odpovědi : 22 | Fórum : Semenaření

Šlo to tak odnepaměti.

Osobně jsem pro pěstování přirozenou cestou proto, protože to víceméně jinak neumím. Rodiče a jejich rodiče pěstovali klasicky na záhonech a políčkách, hnojených kravským hnojem, mandelinky se sbíraly v některých letech a nebo se do pole pouštěly slepice a krůty. Od malého dítěte jsem vyrůstal na poli a na loukách při sušení sena. Dalším argumentem v pořadí je, že pokud bych používal chemii (anorganická hnojiva a chem. postřiky, herbicidy, pesticidy a ostatní jedy,) - to ...
Read more : Šlo to tak odnepaměti. | Zobrazení : 8043 | Odpovědi : 3 | Fórum : Proč říkám ANO BIOZAHRADĚ, NE CHEMII

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933