Právě je pon 23. čer 2025 7:53:06

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Petr- nabizim

male semenacky
Hlošina okoličnatá (Elaeagnus umbellata)
Hlošina mnohokvětá (Elaeagnus multiflora)
Čínská datle, cicimek (Ziziphus jujuba)
Dřín japonský (Cornus kousa chinensis)
vice na http://lipiny.unas.cz/ekozahrada.htm
Zdravi Petr
Read more : Petr- nabizim | Zobrazení : 5542 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Čistec Sieboldův (hlíznatý) Stachys sieboldii

Zajímavá zelenina je čistec Sieboldův.
Myslím že tu někdo psal že ho má, napište jak chutná, kolik se ho sklidí i další podrobnosti...
Read more : Čistec Sieboldův (hlíznatý) Stachys sieboldii | Zobrazení : 8034 | Odpovědi : 1 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Originální způsob stratifikace

Vzpomněla jsem si na originální způsob stratifikace semen oskeruše citovaný kdysi v Bioměsíčníku. Nevím ale, který to byl ročník a z jakého pramene. Prý ten, kdo chce sít oskeruše, má se co nejvíc najíst těch plodů a pak ten trus vysít. Bylo to publikováno i s hanáckým nářečím, no krása! Možná ale, že by stačila prokvašená močůvka.
Zdraví Mlýnec.
Read more : Originální způsob stratifikace | Zobrazení : 24131 | Odpovědi : 11 | Fórum : Množení rostlin

Zvláště chráněné druhy rostlin

Sezman zvláště chráněných druhů, které jsou jedlé, léčivé nebo užitkové:
aron plamatý - Arum maculatum
bařička přímořská - Triglochin maritimum
brambořík nachový - Cyclamen purpurascens
česnek hadí - Allium victorialis
divizna brunátná - Verbascum phoeniceum
dřín obecný - Cornus mas
hvozdík kartouzek úzkolistý - Dianthus carthusianorum subsp. capilifrons
jalovec obecný nízký - Juniperus communis subsp. alpina
kamzičník rakouský - Doronicum austriacum
kandík psí zub - Erythronium dens-canis
katrán tatarský - Crambe tataria
klikva bahenní - ...
Read more : Zvláště chráněné druhy rostlin | Zobrazení : 34592 | Odpovědi : 15 | Fórum : Zákony a biozahrada

Americké rostliny, léčivé a jedlé

Doug Elliott: Kořeny planých rostlin
Volvox Globator, 1997, ISBN 80-7207-153-X
koreny.jpg

Přehled jedlých a léčivých kořenů, hlíz a oddenků Severní Ameriky.
146 stran, obrázky malé černobílé, koupila jsem za 99.- Kč.
Hodnocení:
Autor se zabývá rostlinnými druhy Severní Ameriky. Kniha je zajímavá, převažují rostliny léčivé. Většina uváděných druhů je u nás neznámých, s výjimkou takových amerických hvězd jako je třeba třapatka nachová, topinambur hlíznatý, dále rostlin kosmopolitních, jako je pampeliška i rostlin ...
Read more : Americké rostliny, léčivé a jedlé | Zobrazení : 7351 | Odpovědi : 1 | Fórum : Knihy

Yaw - nabízím/sháním

Ahoj všichni,
nabízím :
- semena Angínovníku (Belamcanda chinensis), jsou z letošní sklizně, mám jich ca 130 ks, vypadají takto :
Obrázek
můžu namnožit :
- Kalísie voňavá (Callisia fragans)
- Pupečník asijský (Centella asiatica) (Gotu kola)
Obrázek
-Žen šen pětilistý (Gynostemma pentaphyllum)
Obrázek

sháním (vyměním za):
- Klanopraška čínská (Schizandra chinensis)
- Eleuterokok trnitý ((Eleutherococcus senticosus)

Hezký den přeje
Yaw
Read more : Yaw - nabízím/sháním | Zobrazení : 10871 | Odpovědi : 4 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Kohant - nabízím

Arguty - můžu zjara nařízkovat 15 - 20 odrůd.
Dám sem včas seznam, sazenice nadělám podle zájmu.

Pak mám 12 odrůd dřínu. Řízkovat budu začátkem května. .
Seznam sem dám až podle toho co se chytne.

Kolomikty mám taky, ale mi ještě neplodily. Usekl jsem kosou samce.
4 nebo 5 odrůd, ale nejspíš to nejsou žádné zázraky. Jedná se o řízkovance z u nás vysetých plodících semenáčů. Nechávám je pnout po bezech. Tak možná pro ...
Read more : Kohant - nabízím | Zobrazení : 99679 | Odpovědi : 53 | Fórum : Archiv výměn rostlin

FARMA MLÝNEC - BIOZAHRADNICTVÍ

Zdá se, že jsem tu jediný ,,profík", tedy že nás biozahradnictví živí a několik let ještě bude držet nad vodou celou ekofarmu. Vše je na mém blogu www.mlynec.blog.cz Velice široký sortiment umožňuje prodávat vlastní výpěstky od zimy do zimy a matečnice bylin a trvalek dodávají zahradě ten přírodní a více či méně chaotický ráz. Původním záměrem nebylo chovat zvířata a pěstovat rostliny ale zachovat údolí Mlýnce v jeho ryzí, ...
Read more : FARMA MLÝNEC - BIOZAHRADNICTVÍ | Zobrazení : 15465 | Odpovědi : 6 | Fórum : Představte ostatním svou zahradu

Temnoplodec

Pokud jde o množení tohoto ovoce,je nejlepší použít roubování.Jako podnož se používá semenáč jeřábu.Obavy z roubování jsou naprosto zbytečné,není v tom žádná magie.Nejlepší je únor až březen.Navíc máte zaručenou kvalitu stromu,který jste si vybrali v době kdy měl ovoce.
Ostatní způsoby nejsou moc dobré,řízkování se provádí v létě,zelenými řízky.Úspěšnost uchycení není nic moc,proto se komerčně nepoužívá.
Pokud jde o osivo,je to loterie.Můžete po čase získat velmi kvalitní jedince,nebo stromy které skoro neplodí.
Read more : Temnoplodec | Zobrazení : 19493 | Odpovědi : 5 | Fórum : Množení rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933