Právě je pon 23. čer 2025 10:05:29

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Recepty na dýně

Read more : Recepty na dýně | Zobrazení : 57332 | Odpovědi : 19 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Ohnivec obecný

Musím se pochlubit, máme na dvou hlavatých vrbách ohnivec obecný Phellinus igniarius. Používá se k výrobě troudu, což samozřejmě hodlám vyzkoušet.
ohnovec_maly.jpg
Read more : Ohnivec obecný | Zobrazení : 9015 | Odpovědi : 0 | Fórum : Copak to tu vyrostlo?

Hlívový "přízrak"

Neodolám a podělím se s Ivaniným nálezem, který mne mimo jiné inspiroval k pokusům s pěstováním. I takhle může vypadat hlíva:
P1020822.JPG
Read more : Hlívový "přízrak" | Zobrazení : 14536 | Odpovědi : 2 | Fórum : Copak to tu vyrostlo?

Chipsy z kadeřávku

Tady jsem našla zajímavý recept:
http://www.youtube.com/watch?v=QGesrS_YrQc
škoda, že nemám letos kadeřávek, vyzkoušela bych to.
Read more : Chipsy z kadeřávku | Zobrazení : 13226 | Odpovědi : 4 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Těstíčko

Jitrocelové (skorocel) listy, kostivalové (kostihoj) listy a určitě by šly i další druhy. Klidně bych zkusila i květy denivky (ľaliovka) (to jsem ještě nezkoušela) a i jiné květy.
Ze zeleniny cokoliv, včetně cibule.
Těstíčko může být nejrůznější - s kečupem, s hořčicí, se sýrem, se strouhanou cibulí, s česnekem, se zeleným pepřem, s pivem.....
Read more : Těstíčko | Zobrazení : 5449 | Odpovědi : 0 | Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle typu jídla

Rod Šípatka - Sagitaria

Má velké hlízy, jejichž chuť skutečně připomíná jedlé kaštany a konzistence je poměrně moučnatá.
Šípatka širokolistá má v porovnání s naší š. vodní (dříve "střelolistou") jednu nepopiratelnou výhodu. Niko nás nemůže nařknout z toho, že bychom si naše rostliny vyrýpli v naší přírodě. (š. vodní je v ČR chráněnou rostlinou). Šípatka širokolistá (její hlízy) lze jíst syrové, nebo vařené (+/- 10 - 20 minut) (a určitě se naleznou i další způsoby úprav) Vařené mají chuť ...
Read more : Rod Šípatka - Sagitaria | Zobrazení : 7574 | Odpovědi : 1 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Odkazy, linky

Read more : Odkazy, linky | Zobrazení : 8716 | Odpovědi : 2 | Fórum : Permakultura

Klíčení kotvičníku zemního

Ahoj Bobku,
prosím poděl se o zkušenosti s klíčením a pěstováním Kotvičníku. Podařilo se mi sehnat pár semínek a chtěl bych je zkusit na jaře zasít. Poraď, kdy je nejlepší doba pro vysetí, jak semena ,eventuélně substrát upravit, jak vlhčit, kdy přesazovat, kolikrát přesazovat, jak upravit rostlinku při přesazování, předpěstovat v květináči, kdy dát na venkovní záhon, stačí k pěstování samozavlažovací truhlík,....atd. :?: ...
Read more : Klíčení kotvičníku zemního | Zobrazení : 29857 | Odpovědi : 9 | Fórum : Množení rostlin

Krechty

Zkoušeli jste někdo skladování v krechtech?
Read more : Krechty | Zobrazení : 8998 | Odpovědi : 2 | Fórum : Sklepy a krechty

Knihy s přehledy druhů, o pěstování

Gunter Steinbach: Lexikon užitkových rostlin.
Knižní klub, Praha 1997, ISBN 80-7176-432-9
181 stran, velký formát, barevné fotografie ke všem druhům.
lexikon_uzitkovych_rostlin.jpg

Ohodnocení a podrobnosti:
Kniha má velký formát, je to překlad z němčiny. Přesto že jde o překlad, bude většina údajů z ní platit i pro naše podmínky (zatím jsem nenašla nic, co by bylo v rozporu). Kniha má kapitoly:
Zeleninová zahrada
Bylinná zahrada
Ovocná zahrada
Užitkové rostliny z jihu
Houby ...
Read more : Knihy s přehledy druhů, o pěstování | Zobrazení : 9271 | Odpovědi : 2 | Fórum : Knihy

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933