Právě je pon 23. čer 2025 14:49:52

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Konzervace sklizně bez cukru?

Ahoj Ivano, nevim jak to vystizne pojmenovat...ale kazdy rok se potykam s tim, ze to co sklidime nestacime spotrebovat (a to vetsinu rozdame).

Jak uvarit marmeladu bez chemie a cukru?
Jak ulozit korenovou zeleninu?
Co dat do sklepa a jak?
Co s tunou orechu
...

Nektere vedomosti jsem jiz nabyl a rad se podelim, nektere rad naberu odjinud :-)

Co ty na to?

mf
Read more : Konzervace sklizně bez cukru? | Zobrazení : 28494 | Odpovědi : 9 | Fórum : Konzervace sklizně

Kompletni navod na vytvoreni EKOZAHRADY

Kompletni navod na vytvoreni EKOZAHRADY
Jaroslav Svoboda
Smartpress
cca600kc

Podle meho guru ceske permakultury, diky nemu jsem se dostal k prirodnim zahradam a za to mu patri muj nehynouci dik.

Knihu vydali prave v techto dnech a jede mi teprve postou, nicmene nepochybuji ze bude stat za to.
Pridam par vet az dorazi.

http://www.ekozahrady.com/index.htm
tady ji ma trochu levneji
Read more : Kompletni navod na vytvoreni EKOZAHRADY | Zobrazení : 33232 | Odpovědi : 13 | Fórum : Knihy

Zahrada v souladu s Přírodou

Zahrada v souladu s Přírodou
Napsala Marie-Luise Kreuter (D)
vydavatelstvi ALPRESS

Knihu mam pujcenou a tak nevim zda se da jeste koupit, nicmene stoji jiste za precteni. Prvni vydani vyslo nekdy pred 30 lety v nemecku, kazdych deset let potom vychazela dalsi doplnena a aktualizovana vydani.

Pani neni ortodoxni perma, ale evidentne je stara prrakticka a vi jak se veci maji, Jsou tam popsany zaklady fungovani biotopu, mnoho rostlin tematick roztridenych atd.

Urcite vyuziji jako ...
Read more : Zahrada v souladu s Přírodou | Zobrazení : 7478 | Odpovědi : 1 | Fórum : Knihy

Vitanie snodárná - pěstování

Dostal jsem darem další rostlinu z kategorie adaptogenů, harmonizátorů,...atd. - Vitánii snodárnou (Whitania somnifera). Rostlina měla krásné červené plody . Rád bych se pokusil o vypěstování dalších rostlin ze semínek. Obracím se proto na všechny, kteří již mají zkušenosti s touto rostlinou s prosbou o rady jak postupovat. Mám plody rozebrat a semínka usušit nebo se provádí výsev celých plodů. Je semínka nutné pro výsev nějak připravit (naklíčit, stratifikovat, ošetřit proti plesnivění... atd) nebo se ...
Read more : Vitanie snodárná - pěstování | Zobrazení : 15561 | Odpovědi : 4 | Fórum : Léčivé rostliny

Knihy o jedlých rostlinách - Rajská zahrada a další

EAN: 9788086167237
ISBN: 80-86167-23-2
Nakladatel: Miroslav Hrdina,Ing. - HEL
Rok vydání: 2004
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Rozměry: 170 x 230 mm
Počet stran: 146
Váha: 364 g
Jazyk: CZE

Převzato z http://www.dobre-knihy.cz/detail-60857/kniha-rajska-zahrada-alexander-heil.htm

Osobní ohodnocení:

Pro mě a podle mě spolu s titulem "Plané rostliny k jídlu" (rovněž přeložené z němčiny) nejzásadnější zdroj informací o méně známých zdrojích potravy, které mnohdy ve svém okolí míjíme, netušíce, že seto dá zbaštit. Například lilie, violky, dětelník, ...
Read more : Knihy o jedlých rostlinách - Rajská zahrada a další | Zobrazení : 29194 | Odpovědi : 8 | Fórum : Knihy

Japonský topol

Japonský topol je kříženec topolu černého (Populus nigra) a topolu Maximovičova (Populus maximoviczii), v poslední době je propagován jako rychle rostoucí dřevina. Za určitých podmínek se na něj dají dostat dotace (někde jsem četla že až 70 000.-Kč na jeden hektar za rok).
O tom že to není tak jednoduché by nám sem mohl napsat papíry znechucený Pierro.
Stránky o japonském topolu
Nařízení vlády
Read more : Japonský topol | Zobrazení : 29660 | Odpovědi : 6 | Fórum : Dřevo, lesy, živé ploty, vrby

Merlík čilský Chenopodium quinoa

Jedná se o semena jednoleté dvouděložné rostliny Chenopodium Quinoa (Merlíkovité), hojně pěstované v říši Inků již 3000 let př.n.l. Quinoa, jejíž semena se podobají prosu, se dodnes ve významném množství pěstuje v Peru (30 tisíc hektarů) a Bolívii, kde její výnosy dosahují až 5 t/ha, což je srovnatelné s produkcí obilovin. V semenech jsou zastoupeny významné esenciální bílkoviny (celkem až 23%), samozřejmě škrob (okolo 60%), cukry (5%) a tuk (4-9%). Rostlina neobsahuje lepek a je ...
Read more : Merlík čilský Chenopodium quinoa | Zobrazení : 47678 | Odpovědi : 18 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Tabulka kombinací z knížky

Tabulka vhodných kombinací z knížky Arnošt Tabach: Biozahrada.
Napište mi jak vám to funguje.
Read more : Tabulka kombinací z knížky | Zobrazení : 13941 | Odpovědi : 3 | Fórum : Kombinace rostlin

Jedlé květy

Napsala jsem o nich článek. Je to vytažené z pfaf.
Read more : Jedlé květy | Zobrazení : 13892 | Odpovědi : 6 | Fórum : Jedlé rostliny

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933