Právě je sob 19. dub 2025 20:47:12

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

co právě vyséváte, sázíte?

Jak tak koukám na předpověď na příští víkend, tak nevím kdy dorazí jaro. Ještě jsem leteos nic nevysela ven. Oproti loni dost velké zpoždění. Už máte v záhonech mrkev, petržel nebo sazečku? Jakn velkou zima sazečka v pohodě zvládne? -10 co hlásí mi přijde ještě hodně.
Read more : co právě vyséváte, sázíte? | Zobrazení : 39784 | Odpovědi : 8 | Fórum : Pokec

Šáchor jedlý (Cyperus esculentus)

má niekto pár hľúz na výmenu?
Read more : Šáchor jedlý (Cyperus esculentus) | Zobrazení : 5640 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Hawkovec - nabízím 2013

Zdravím všechny "ekošílence",

moje skromná nabídka je tato (zdroje vlastní=Bio či kupované=neBio).

Zelenina

ačokča - kup.
čočkofazole - vl.
dýně Hokaido (oranžová) - vl.
dýně Butternut - vlastní kultivar - velmi chutná
dýně okrasné - směs cca. 5 různých druhů/tvarů - vl.
fazole pnoucí máslová - odrůda neznámá - velmi plodná a chutná (všem ju nutím) - vl.

spousta starých zbytků klasické zeleniny - většina semínek kupovaných

Léčivky/okrasné

echinacea - vl.
chmel - planá varianta ...
Read more : Hawkovec - nabízím 2013 | Zobrazení : 35334 | Odpovědi : 15 | Fórum : Výměna rostlin, sazenic a semen

Pracovní pobyt v osadě v Bílých Karpatech

28.3. - 20.4.2013
Máte chuť aktivně se zapojit do vytváření rodového statku? Zajímá vás přírodní stavitelství?
Láká vás vyzkoušet si delší pobyt v osadě a nebojíte se fyzické práce za každého počasí?

Vítáme každého s chutí do práce. V naší osadě tvoříme stále, v týdnu i o víkendech. O víkendech bývají semináře a tedy se lze výměnou za vaši pomoc u nás poté účastnit workshopu. Co se ale zrovna v ten který den bude provádět, ...
Read more : Pracovní pobyt v osadě v Bílých Karpatech | Zobrazení : 6299 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

Rodinná zahrada nejen pro zahradníky

Nemusíte být zahradníkem, aby vaše zahrada byla plodná a krásná!
Proč plánovat a věnovat čas zahradě? Pozdější komplikace jsou často obtížně řešitelné, nebo vůbec. Tady 100 % platí, 3x měř, jednou řež. Jak zemědělská výroba ovlivňuje svět a každého z nás aneb všechno souvisí se vším.

Rodinná zahrada pro nezahradníky
15. – 17. 3. 2013, Buchov

Každý majitel pozemku by rád, aby byl úrodný a všechno krásně rostlo, kvetlo a plodilo. Jenže ne vždy se ...
Read more : Rodinná zahrada nejen pro zahradníky | Zobrazení : 6102 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

Paulovnie - pro kvalitní dřevo, na biomasu i na okrasu

Zaujal mne článek o paulovnii http://hobby.idnes.cz/biomasa-na-topeni ... -domov_mce

Listnatý rychlerostoucí strom shazující na zimu listy, výšky kolem 20 m, s širokou korunou. Kmen rovný, dobře viditelný až do horní části koruny. Paulovnie je velmi odolná rostlina. Dokáže přežít i požár, neboť její kořeny jsou schopny regenerace a vyhnat nové větve. Je odolná k znečištění a není citlivá k půdním typům. Proto se řadí mezi tzv. pionýrské rostliny - obohacuje ...
Read more : Paulovnie - pro kvalitní dřevo, na biomasu i na okrasu | Zobrazení : 25749 | Odpovědi : 5 | Fórum : Užitkové rostliny

Sraz 2013

Milí zahradníci!

Ráda bych vás pozvala na letošní výměnný sraz v Křivenicích čp 58, okres Mělník.

Navrhuji termíny:
6.-7.4.
20.-21.4.
4.-5.5.

Přimlouvám se za ty dubnové termíny, pro případ, že vyměníme i nějaké fazole, dýně a tak, aby to šlo do země včas.

Fazole.
Read more : Sraz 2013 | Zobrazení : 49333 | Odpovědi : 26 | Fórum : Výměnný sraz 2013

Martina - sháním semínka divokých rajčat

Ahoj, podelil by se nekdo o par seminek divokych rajcat?
Read more : Martina - sháním semínka divokých rajčat | Zobrazení : 5719 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Zima 2013

Umřela mi kamarádka se kterou jsme se znaly od střední školy, členka fóra. Kdo jste dostali jakon (i další kytky) na srazu tak byl od ní. Těšila se na příští sraz a byla plná života.
Věci kolem nás se někdy dějí jinak než bychom si přáli a nám nezbývá než to přijmout.
Read more : Zima 2013 | Zobrazení : 15393 | Odpovědi : 1 | Fórum : Pokec

Draha Nabízím - lilie, sháním div.rajče

Ahoj, jsem tu již rok nová, ale ještě jsem nepsala, moc toho nemám, ale mám k výměně semena divizny velkokvěté a rakouské a semena lilie zlatohlavé, vše mi roste na moji zahradě, kterou nazývám přírodní selskou zahradu šmrncnutou permakulturou.Jsem z Brna.
Beru skoro vše - divoké rajče, nějakou kukuřici, černý kořen, nějaké zajímavé fazole, odkopky trvalek na trvalkový záhon a 4 divoké skalky
Určitě se domluvíme
Draha
Read more : Draha Nabízím - lilie, sháním div.rajče | Zobrazení : 8436 | Odpovědi : 2 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933