Právě je sob 19. dub 2025 23:49:49

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Mouka z jedlých kaštanů

Zdravím všechny,
neumí někdo nebo neví někdo jak se dělá mouka z kaštanů? Zajímá mě postup do okamžiku mletí, nevím jestli se kaštan peče, vaří, loupe syrový a pak suší. Je to věc, kterou bych rád vyzkoušel a nerad bych vymýšlel něco co jistě již někdo umí a rád bych se vyhnul slepým uličkám.
Děkuji
Zdraví KorDa
Read more : Mouka z jedlých kaštanů | Zobrazení : 18927 | Odpovědi : 4 | Fórum : Technologie zpracování úrody

Keřík z Kalábrie

Dobrý den, na dovolené v jižní Itálii jsem v městečku Rossano jsem narazila na tuto zajímavou rostlinu.
celá kytka.JPG

Plod po utržení ronil mléko ze šťopky. Nejspíše se jedná o rostlinu pěstovanou, ale viděla jsem ji tam pouze v jednom exempláři.
detail.JPG

děkuji
Read more : Keřík z Kalábrie | Zobrazení : 9871 | Odpovědi : 2 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Říjnová poznávačka

Co je to? Dá se to jíst?

Obrázek
Read more : Říjnová poznávačka | Zobrazení : 6645 | Odpovědi : 1 | Fórum : Poznávačky rostlin

Hanako - výměna semen na rok 2013

Přikládám svůj seznam semen na výměnu- v Praze, střední Čechy osobní předání, jinak dle domluvy
borago officinalis- brutnák lékařský
calendula officinalis- měsíček lékařský i plnokvětý kultivar
Echinacea purpurea, alba- třapatka nachová
Lupinus albus-Lupina bílá, modrá, růžová
tagetes- aksamitník vzpřímený, vysoký- pestrá směs barev
belacanda chinensis-angínovník
nepeta cataria- šanta kočičí
saponaria officianlis- mydlice lékařská- plnokvětá

Dále je možné tyto řízky- lépe na jaře
thymus vulgaris- tymián
origanum vulgare- oregáno. bíle kvetoucí- ostřejší chut i vůně, růžově ...
Read more : Hanako - výměna semen na rok 2013 | Zobrazení : 6923 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Co je to za keř?

Dobrý den,

mám pro vás rébus. Potřebuju rozluštit, co je to za keř. Obrázky pochází od stejného druhu, od několika jedinců. Keř roste v remízu a hojně se zmlazuje, takže mě napadlo zasadit ho na zahradu na severní stěnu. Uvnitř má tento keř zelené listy, z venkovní strany je dokonce i červený (vypadá to sice jako nějaký kultivar, ale není). Výška 3 m - 4 m. Květenství je okolík, uvnitř plodu je pecička, listy jsou ...
Read more : Co je to za keř? | Zobrazení : 20698 | Odpovědi : 1 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Recepty s želatinou

Ráda bych udělala radost svým kloubům a nechce se mi utrácet za různé drinky, gela, chondro, nutra a podobné, tak si sem (zneužívajíc tak trochu, ale ne zas tak moc, své postavení admina) naskládám recepty s želatinou. Pokud mi nějaké přidáte budu ráda.

Sladké
Lehký želatinový dort
Tvarohový dort se želatinou
Čokoládový čískejk
Koláč s krémem
Želatina ze zeleného čaje
Tvarohový dort s rumem

Slané
Vaječná tlačenka z Moravanky
Slaný čískejk
Trojbarevný se špenátem
Lososové ...
Read more : Recepty s želatinou | Zobrazení : 6330 | Odpovědi : 0 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Zákeřná poznávačka na září

Obrázek
Read more : Zákeřná poznávačka na září | Zobrazení : 5532 | Odpovědi : 0 | Fórum : Poznávačky rostlin

Cuketa Tromba d´Albenga - recepty

Zelený dort Sanremasca
(Jsem z tohoto receptu trochu rozpačitá neboť všechny překladače mi hlásí že rýže má být syrová, ale možná že to funguje)
pro formu o průměru 32 cm
těsto
455 g mouky
70 ml extra panenského olivového oleje
200-220 g studené vody (přibližně)
sůl
náplň
750 g cukety Tromba d´Albenga
75 g rýže
75 g strouhaného parmazánu
3 vejce
1 malá cibule
60 g extra panenského olivového oleje
sůl
Uhněteme těsto, necháme odpočívat ...

Kalabasa, indická okurka Lagenaria sicerania

Letos si pěstuju kromě vlastních žínek i vlastní flašky. Ta největší potvora mi ale vrostla do žbrlení v náhonu:
kalabasa.jpg
Read more : Kalabasa, indická okurka Lagenaria sicerania | Zobrazení : 7192 | Odpovědi : 0 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Tykev Tromba d´Albenga

Měla by patřit mezi cukety a je opravdu impozantní. Umí být zakroucená ještě víc. Měla by vydržet déle než cuketa (6-12 měsíců), má i trochu jinou chuť. Na rozdíl od obyčejné nudné cukety se na řezu vytvoří taková gumová průhledná tuhá hmota, která se dá cucat. Velmi zajímavá, budu dále zkoumat. Akorát mi ty velké na koncích trochu hnijou, ale semena by snad být měla i na výměnu.

(Fazol, měla jsi mu nasadit takovýhle stylový ...
Read more : Tykev Tromba d´Albenga | Zobrazení : 18052 | Odpovědi : 6 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933