Právě je sob 19. dub 2025 23:58:26

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Šakvěj lepkavá???

Dobrý den,
v CHKO Český kras jsem nalezla tuto rostlinu -
šalvěj.JPG

šalvěj z dálky.JPG

datum - 27.8.2012
lokalita - v kopci někde u Karlštejna, rozhodně to nebylo údolí
podle vzhledu jsem si určila, že by to mohla být šalvěj lepkavá, ale lokalita mi moc neodpovídá...
Děkuji
L.
Read more : Šakvěj lepkavá??? | Zobrazení : 7900 | Odpovědi : 1 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Hultras - výměna semen na rok 2013

zdravim Mám semena lilku baklažanu a 2 druhu paprik (skleník,venek) možná budou i rajčata.Všechno odrůdy z permaland.cz na podzim uvidíme jestli budou semínka z echinacei,afrikánu,měsíčku.
Vyměním za různé zeleniny či bylinky v bio kvalitě.
Byl bych rád za (divoké rajče,hokaido,různé kukuřice,fazole)
Ozvěte se sice je hodně času ale zakládám to už ted. všem ať to pekně roste.
Read more : Hultras - výměna semen na rok 2013 | Zobrazení : 6741 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv výměn rostlin

léto - podzim 2012

Na to že mi ptáci sklidí arónii těsně před nosem jsem si už zvykl. Ale letos mi navíc fialově po...li celé čelní sklo auta. Nejsem vztahovačný ale tohle už je výsměch :-) Asi začnu hledat tu vzduchovku po dědovi, ze mně si nikdo p...l dělat nebude :-)
Read more : léto - podzim 2012 | Zobrazení : 46182 | Odpovědi : 12 | Fórum : Archiv pokecu

Ochrana před požíračema na rukole

Ahojte,

rukola mi krásně roste, ale požírají ji malinkatí broučci. Chytit je nelze, skáčou jak kobylky a jsou fuč :roll:

Díky za radu, jsem zde nová :)

Vladana
Read more : Ochrana před požíračema na rukole | Zobrazení : 8268 | Odpovědi : 1 | Fórum : Ochrana rostlin proti breberkám

Nový hřeben střechy

Musíme letos udělat nový hřeben střechy. Známý nám doporučuje použít meděný plech, protože sloučenina, která se z něj uvolňuje, prý hubí mech zarůstající pod krytinu. Veškerou vodu ze střechy zachytáváme do nádrží a potom ji používáme na zalévání zeleninové zahrady. Pokud taková voda zničí mech na střeše, nemůže uškodit i jiným rostlinám na zahradě, případně zanechat nějaké stopy v půdě škodlivé pro jiné organismy?
Jinou variantou je klasický pozinkovaný plech nebo titanzinkový plech (z něj ...
Read more : Nový hřeben střechy | Zobrazení : 10870 | Odpovědi : 4 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Rostliny z Polabí - prosím o určení

Zdravím a prosím o pomoc s určením dvou rostlin. Utrženo dnes, Polabí, suchá louka poblíž rybníka. Obě rostou vedle sebe trsovitě ve velkém množství. Výška 10 cm (žlutá) a 20 cm. Moc díky za radu.
DSC08509.jpg
DSC08503.jpg

Určení okrasné dřeviny

Dobrý den, prosím o určení tohoto, možná okrasného stromu. Vyrostlo jich v řadě více, tento nás zaujal.
Pokud zde nejsem správně, prosím o případné nasměrování jinam.

Vyfoceno 7.6.2012
Lokalita Praha 12, Sídliště Modřany, zahrada bývalé MŠ (dnes Sociálně ošetřovatelské centrum)
2012-06-07-021.jpg
2012-06-07-022.jpg
Read more : Určení okrasné dřeviny | Zobrazení : 7700 | Odpovědi : 1 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Ponuka osiva 2012

Ponúkam na výmenu:

Isatis tinctoria
Tragopogon orientalis
Tragopogon porrifolius cv. Fiore Blu
Scorzonera hispanica cv. Duplex
Scorzonera hispanica cv. Libochovický
Scorzonera suberosa ssp. cariensis
Allium proliferum
Allium schoenoprassum
Allium fistulosum cv. Bajkal
Adonis aestivalis
Pisum sativum cv. Korvín
Pisum sativum cv. Ambrosia
Onobrychis viciifolia
Rheum rhabarbarum
Faba vulgaris cv. Aquadulce Claudia
Faba vulgaris subsp. major
Cota tinctoria

Hľuzy:
Solanum tuberosum cv. Violeta
Solanum tuberosum cv. Negresse
Solanum tuberosum cv. Blue Danube
Solanum tuberosum cv. Belana ...
Read more : Ponuka osiva 2012 | Zobrazení : 6915 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Plevel ostřicovitý jakýsi

Prosím o radu, co za potvoru mi to roste na zahrádce. Na fotce není vidět, že má trojboké stonky. Květy bohužel nemám k dispozici, protože v amoku vytrhávám nerozkvetlé růžice, jakmile je uvidím. Vytrvale, ale naprosto marně. Oddenky se plazí pod povrchem klidně několik metrů. Sekačka ani vytrhávání rostlině naprosto nevadí. Prohrávám na celé čáře.
Potěšilo by mě, kdybych znala jméno, pak bych mohla aspoň nadávat adresně.

IMG_2243.JPG
IMG_2242.JPG ...
Read more : Plevel ostřicovitý jakýsi | Zobrazení : 9711 | Odpovědi : 2 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

tip na hrušeň

Ahoj lidi, ráda bych pořídila hrušeň, nejlépe starou odrůdu k sušení a pálení zrající v srpnu. Je jich poměrně dost, v okolí žádná k ochutnání, máte prosím nějakého oblíbence k doporučení?
Díky
Dana
Read more : tip na hrušeň | Zobrazení : 9048 | Odpovědi : 2 | Fórum : Tradiční ovoce

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933