Právě je sob 19. dub 2025 23:49:59

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Ivana - je k mání šalvěj muškátová

Pro zájemce mám nabídku sazeniček šalvěje muškátové, zprostředkuji. K vyzvednutí osobně v Praze.
Read more : Ivana - je k mání šalvěj muškátová | Zobrazení : 11155 | Odpovědi : 4 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Kytka do herbáře

Kamarádka dělá na poslední chvíli herbář a potřebuje určit tuhle rostlinu, utrhla ji někde ve Zlíně, podrobnosti nevím. Poznáte někdo?
Read more : Kytka do herbáře | Zobrazení : 8836 | Odpovědi : 2 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Fazolové slupky

Fazolové slupky se prý dají využít na bylinný čaj. Budu jich mít docela dost jako odpadový materiál. Na co jsou dobré? Vykupuje to někdo?

Děkuju za případné zkušenosti.
Read more : Fazolové slupky | Zobrazení : 14900 | Odpovědi : 2 | Fórum : Technologie zpracování úrody

Letní škola ochrany krajiny Hostětín

Protože po dva roky jsme se v rámci Letního ŠOKu věnovali ovocnářství, letos jsme toto téma rozšířili i o včelařství, chov zvířat a přírodní zahrady. Vyzkoušíte si výrobu sýrů, zpracování vlny, nebude chybět ani ochutnávka moštů, výrobků z ovoce, medu a medoviny.

Více informací v příloze.
Read more : Letní škola ochrany krajiny Hostětín | Zobrazení : 6173 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

Mučenka pletní, passiflora incarnata

Jedlá a léčivá, používá se jako uklidňující prostředek při podrážděnosti, křečích a nespavosti, zevně proti plísním, V našich podmínkách by měla přežívat s pořádným krytem zimu a na jaře z kořenů obrážet. Prosím, zkoušel jste to někdo? Mám kytky, vybírám jim místo, kde a jak rostou vám? Díky za případné zkušenosti, D.
Read more : Mučenka pletní, passiflora incarnata | Zobrazení : 5685 | Odpovědi : 0 | Fórum : Léčivé rostliny

Bonsajista - nabídka k výměně

Nabízím k výměně tyto druhy rostlin:

Sazenice dřevin získané ze semen, hřížením nebo řízkováním

angrešt (neznámý kultivar, chutný)
břečťan popínavý
buk lesní
habr obecný
javor babyka
javor klen
maliny červené (neznámý kultivar, sladké, chutné a plodí jako zběsilé)
svída krvavá
zimolez kamčatský (neznámý kultivar, vynikající chuť)

Dřeviny hlouběji v zemi nebo z odkopků (odběr na podzim)

bobkovišeň - Prunus laurocerasus
břečťan popínavý
javor babyka
javor klen
kdoule obecná
rakytník řešetlákový (samec)
rybíz černý (neznámý kultivar, ...
Read more : Bonsajista - nabídka k výměně | Zobrazení : 9644 | Odpovědi : 3 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Na cesty mezi zahony

Nedela problem mit na cestickach mezi zahony nejake seno,vytrhany plevel a zbytky listu z rostlin? Asi vrstva jen 0,5 - 1 cm .Problemy jako smrad,skudci a nejake jine problemy.
Read more : Na cesty mezi zahony | Zobrazení : 16011 | Odpovědi : 7 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Je jaro

Tak jsem dneska projevila touhu vzít si křišťálovou kouli a trochu si zavěštit. Předpovídám, že v nejbližší době, nejspíše zítra nebo pozítří, napíše příspěvek nejnovější člen fóra Julian, známý spammer a astroturf. Bude to někam do sekce "Kde sehnat" nebo někam podobně a bude doporučovat poptávkový systém asi takto nějak:
Hele já jsem sice neřešil přesně tohle, ale scháněl jsem pár jiných věcí a podařilo se mi alespoň část tady těch specialitek sehnat na poptávkových ...
Read more : Je jaro | Zobrazení : 41410 | Odpovědi : 11 | Fórum : Archiv pokecu

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933