Právě je ned 20. dub 2025 2:53:48

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

JiHo - na sraz nabízím

Šáchor jedlý (Cyperus esculentus) - zbyly mi nějaké hlízky, pokud bude mít někdo zájem, dám je do kelímků

Cibule zimní poschoďová (Allium × proliferum, A. fistulosum f. vivipara) - vytrvalá cibule, nať možné sklízet už brzo na jaře

Fazol šarlatový (Phaseolus coccineus) - "máslové fazole", velké barevné, chuťově výborné

Kotvičník zemní (Tribulus terrestris) - semena

Pouze na sraz, zasílat nemohu. Pro účastníky budou k dispozici i některé další přebytky jako bonus. ...
Read more : JiHo - na sraz nabízím | Zobrazení : 4995 | Odpovědi : 0 | Fórum : Výměnný sraz 2012

Co právě na své zahradě sklízím

(Doufám že se přidáte aby vznikl menší přehled)

kozlíček polníček
křez
barborka obecná
pažitka
česnek knolau
česnek medvědí
čechřice (už se trochu dá)
libeček
bršlice
kopřiva dvoudomá
chřest - tedy dal by se, ale ještě ho rok nechám aby zesílil
mladý estragon
mladá dobromysl
mladá mateřídouška
Read more : Co právě na své zahradě sklízím | Zobrazení : 43111 | Odpovědi : 15 | Fórum : Výnosy a sklizeň

Nerozumím pravidlům

Dobrý den,
já tomu, co zde píšete, vůbec nerozumím, ale možná časem se dopracuji k pochopení. Hlavně nechápu, jak mám skrýt adresu - a přitom si mám s někým něco vyměnit? Jak budu vědět, kdo je ten dotyčný - a jak on bude vědět, kdo jsem já?
Děkuji za info a zdravím,
Anu
Read more : Nerozumím pravidlům | Zobrazení : 12807 | Odpovědi : 1 | Fórum : Kancelář

Danka - na sraz nabízím

Ahoj, přihlašuju jeden rodinný výlet od Holomóca, těším se na setkání
Dan(k)a
Kromě věcí uvedených v nabídce můžu dovézt:
Sazeničky vitánie,
zkřížená divoká rajčátka
rajčata “Black from Tula“
saturejku horskou
pětilistý ženšen
kalísii
plamének modrý
malinoostružinu, pravděpodobně a la Black Jewel
a co ještě vyleze do května, dopíšu
...tak vykoukla routa vonná
mrňavá řimbaba
šanta kočičí
brutnák
pár stáleplodících jahodníků “Mara de Bois“ opustilo záhon, věnuji malý, ale velmi množivý vzorek (sklenka: pro tebe mám ...
Read more : Danka - na sraz nabízím | Zobrazení : 6430 | Odpovědi : 2 | Fórum : Výměnný sraz 2012

Ivana - na sraz nabízím

Všechno co mám v nabídce, + přebytky ze zahrady + to co se dá vyrýt v džungli. Přebytky semen.
Předpěstované sazenice budu mít navíc asi:
* rajčata zkřížená (velikost asi 2-2,5 cm v průměru, nerozrůstají se tak šíleně jako divoká, ostatní vlastnosti divokých si zachovávali)
* artyčok
* jablečník
* papriku kozí roh
+ budu vysévat ještě další druhy, budu průběžně informovat

Co není v nabídce:
* řízky brotanu, mám keře z loňské výměny
* ...
Read more : Ivana - na sraz nabízím | Zobrazení : 9238 | Odpovědi : 4 | Fórum : Výměnný sraz 2012

Hladám odrody

Papaver somniferum cv. Sušický červenosemenný
Papaver somniferum cv. Lazur
Papaver somniferum cv. Hnědosemenný
Papaver somniferum cv. Dubský stříbrošedý
Papaver somniferum cv. ozimý
Papaver somniferum cv. Tebona
Papaver somniferum cv. Monaco
Papaver somniferum cv. Kek Gemona
Papaver somniferum cv. Botond

Plantago lanceolata cv. Svatojanský
Arctium lappa cv. Herkules
Inula helenium cv. Goliáš
Silybum marianum cv. Silma
Silybum marianum cv. Silyb
Silybum marianum sv. Mirel

Trigonella foenum-graecum cv. Hanka
Agrimonia eupatoria cv. Topas
Dracocephalum moldavica cv. Leon ...
Read more : Hladám odrody | Zobrazení : 5015 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

ovocná školka

Nemáte někdo zkušenost s touto ovocnou školkou ? Docela slušnej sortiment. A mají i věci které momentálně Radim Pešek z Bojkovic skladem nemá. Ze starých odrůd mají i mé oblíbené Wagenerovo, to nemá Pešek vůbec.
Read more : ovocná školka | Zobrazení : 7521 | Odpovědi : 2 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Semena Asimina triloba hledám

Semena Asimin prodává p.Rézl v Bambusariu, jenže má jen importovaná a já bych ráda zkusila vysít semena z rostlin, které už rostou a plodí v našich podmínkách. Takže, pokud někdo z vás má na zahradě již plodící Asiminy a bude ochoten poskytnout pár semen, budu vděčná.
Díky Andela
Read more : Semena Asimina triloba hledám | Zobrazení : 5283 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Anglická sekce

Myslím že jako fórum jsme se již docela rozrostli a chtěla bych se natáhnout i trochu dál a získávat semena nejen naší provenience. Kurz libry a dolaru je stále nechutně vysoký, neméně tak poštovné zasilatelských firem, to je snad ještě nechutnější. V nejbližší době proto zavedu Anglickou sekci kde budou příspěvky (včetně výměn prosím pěkně) výhradně v angličtině. Členové fóra vládnoucí angličtinou nebo ti kteří jsou schopni si zajistit překlad do angličtiny vlastními silami (na ...
Read more : Anglická sekce | Zobrazení : 10283 | Odpovědi : 0 | Fórum : Kancelář

Egg, bacon, sausage and SPAM recipe

Egg, bacon, sausage and SPAM
Original recipe Monty Python (exactly in 0.22 minute), SPAM preparation by Ivana Paukertova

We prepare eggs and bacon as usual.
SPAM: Find SPAM in your garden, ie. weeds such as common chickweed, stinging nettle, shepherd's purse, ground elder, white goosefoot, creeping charlie, dandelion, sorrel, haresfoot clover, white clover. Pick up a two handfuls of SPAM, rinse thoroughly under running water and cut into 1 inch pieces. Pour 1 tbs of ...

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933