Právě je ned 20. dub 2025 4:41:54

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Brouk

Dobrý den.

Potřeboval bych vědět název tohoto brouka,kde kmen je porostlý houbou, samovolně se ulamují větve a při odlomení kůry jsem našel černého brouka, který kůru vyžírá.Děkuji za odpovědi
Read more : Brouk | Zobrazení : 8168 | Odpovědi : 2 | Fórum : Určování hub a živočichů

Renklody nekvetou

Před 10 lety jsem zasadil Zelenou renklodu a Althanovu renklodu. Normálně rostou ale nekvetou. Teda ne že ještě nikdy nekvetli ale jedna kvetla asi jen jednou a jedna naposledy před třemi roky. Když kvetla Zelená r. tak na ní byli asi tři mini plody (asi jako třešeň). Na Althanově zatím nic. Koupil jsem je normálně v zahradnictví.
Ostatní stromy které jsem koupil s nimi kvetou normálně ( jabloně, švestky,višně).
Co by to mohlo být ? ...
Read more : Renklody nekvetou | Zobrazení : 11160 | Odpovědi : 1 | Fórum : Tradiční ovoce

Velmi těžká poznávačka na prosinec

Viscum_album1.jpg
Read more : Velmi těžká poznávačka na prosinec | Zobrazení : 5872 | Odpovědi : 0 | Fórum : Poznávačky rostlin

Salát

Vyklíčil mi salát, Král máje. Zatím nezmrznul. Stalo se to někomu, vydrží mi do jara?
Read more : Salát | Zobrazení : 5997 | Odpovědi : 1 | Fórum : Tradiční zelenina

Co je to za živocha

Dobrý den,chtěl bych poradit co je to za živočicha,kterýho jsem nafotil na vysočině na zahradě.Než jsem došel pro sklenici do kterého bych ho dal už tam nebyl.Děkuji za odpovědi
Read more : Co je to za živocha | Zobrazení : 16041 | Odpovědi : 3 | Fórum : Určování hub a živočichů

Medovina

Medovinu dělám podle následujícího receptu. Základy jsem posbírala z netu a upravila podle svého. Dosud fungoval dobře, čehož důkazem je jediná zbylá flaška drahocenného moku, kterou ukrývám ve sklepě a zapírám před všemi příbuznými a známými, protože by mi nezbyla ani ta ;)

na 10 l medoviny:
asi 6,5 l vody, 4-5 kg medu, po 1 balení vinných kvasinek a živné soli (z drogerie; není třeba obstarávat ...
Read more : Medovina | Zobrazení : 7072 | Odpovědi : 0 | Fórum : Domácí výroba potravin

Česnek

To je ale lajdáctví, chybí nám tu česnek :oops:. Pan Kozák "na svých stránkách"přepracoval rubriku FAQ a je to nabité zajímavýma informacema. Doporučuji přečíst.
Read more : Česnek | Zobrazení : 11106 | Odpovědi : 4 | Fórum : Tradiční zelenina

Tatarka, Tatarova hrušeň

Povedlo se mi najít původní popis a botanickou charakteristiku, tak ji sem dávám:
Botanická charakteristika křížence Sorbopyrus C. K. Schneider – polverie, hruškojeřáb
Z botanického hlediska patří hruškojeřáb (rod Sorbopyrus C. K. Schneider.) do řádu růžokvěté (Rosales), čeledi jabloňovité (Malaceae SMALL.) (KOVANDA, 1992).
Hruškojeřáb je strom, většinou 6 – 15 m vysoký s intermediárními znaky, letorosty červenohnědé, hnědošedé až šedé; čepel 6 – 10 cm dlouhá, eliptická až široce eliptická, na bázi zaokrouhlená až tupá, ...
Read more : Tatarka, Tatarova hrušeň | Zobrazení : 10448 | Odpovědi : 0 | Fórum : Tradiční ovoce

Špenát klasický a novozélandský

Pořád se honím za novými salátovými bylinkami. Klasický špenát má v biozahradnictví šanci dorůst ke sklizni na jaře z podzimního výsevu. Jarní výsev je pro slimáky znamení - račte vstoupit. Budu vděčná za zkušenost s letním novozélandským špenátem, než dám nekřesťanské peníze za bioosivo.
Zdraví Mlýnec
Read more : Špenát klasický a novozélandský | Zobrazení : 11632 | Odpovědi : 4 | Fórum : Tradiční zelenina

Lubica sháním - nabízím

SHÁNÍIM:

Meruzalka velkoplodá
Hlošina mnohokvětá
zajímavé novinky jahodníku (podobné lesnímu), ostružin (odolnější mrazu),

NABÍZÍM na výměnu:

Trvalky:
Heřmánek římský
Monarda - Zavinutka podvojná (fialový květ)
Plícník lékařský
Česněk medvědí
Kostival lékařský
Pažitka čínská
Oregano (klasické)
Meduňka
Třapatka nachová
Orlíčky
Máta peprná
Mateřídouška obecná
Proskurník lékařský
Řimbaba obecná
Pelyněk pravý
Slezovec durýnský
Srdečník obecný
Cibule sibiřská
Jirnice modrá
Tužebník jilmový

Hlízy:
Topinambur

Pnoucí rostliny:
Malinoostružina tayberry
Jiaogulan

Jiné:
Bambus - Phyllostachys aureosulcata Spectabilis - každé jaro ...
Read more : Lubica sháním - nabízím | Zobrazení : 8567 | Odpovědi : 3 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933