Právě je ned 20. dub 2025 7:39:07

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

rozbor půdy

Mám v úmyslu si nechat udělat rozbor půdy. Podle výsledků letošní úrody se zdá že mám na zahradě nedostatek draslíku. Tak bych to při té příležitosti chtěl analyzovat komplexně. Známá hydrogeoložka mi poradila nechat si udělat za 1320,- Kč u VÚMOP "základní rozbor půdy". Než za to ty peníze dám (potřebuju vyhodnotit aspoň 3 vzorky), chci se zeptat, jestli jste to už někdo řešil a jak.

Orientační posouzení podle výskytu specifických druhů rostlin nestačí, daří ...
Read more : rozbor půdy | Zobrazení : 7711 | Odpovědi : 1 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Kváskový (nejen) chleba

Před dvěma týdny jsem našla bezva tipy na http://www.kvaskovychleb.cz. Droždí jsem nekupovala už hodně dlouho, ale na chleba jsem si netroufala. Teď tomu propadám :roll:. Pečete někdo?
Read more : Kváskový (nejen) chleba | Zobrazení : 51986 | Odpovědi : 18 | Fórum : Domácí výroba potravin

záhony - nerytí

Dobrý den,

chci se zeptat, jak se v permakultuře pečuje o záhony, když se neryje?

Konkrétně teď na podzim, mám sklizeno a zůstaly mi volné pásy hlíny, zelené hnojení už asi nestihnu a stejně se nedává každý rok, ne?

Mám půdu něčím přikrýt, listím? na jaře to zapíchat vidlemi a přesypat kompostem?

Nebo jak se to dělá bez rytí? Záhonky máme malé, nebyl by problém je zrýt, ale chci top zkusit jinak, v knihách, co ...
Read more : záhony - nerytí | Zobrazení : 10486 | Odpovědi : 4 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Kompostování důvěry uživatelů - komentářový spam

Letos jsme si koupili nový kompostér (komentářový spam, podvodný linkbuilding, nekalá obchodní praktika - upozornění administrátora), který nám krásně sedne do zahrady. Není až tak velký, tak jsem k němu koupila i drtič větví a v téhle podobě hnijou opravdu rychle. Myslím, že když se ale nalámou na menší kousky, tak by to přes zimu taky mohly zvládnout :)

Admin: Komentářový spam. Administrátor vyhodnotil tento příspěvek jako komentářový spam. Uživatel MalkovaJ alias Janickam34 pro vladeko.cz spamuje ...
Read more : Kompostování důvěry uživatelů - komentářový spam | Zobrazení : 81021 | Odpovědi : 14 | Fórum : ČOV

Hrabat listí?

Dobrý den,
má se pod ovocnými stromy nechávat listí?
Říká se, že pod listím přežívají choroby a škůdci, na druhou stranu, listí zamlčuje půdu, chrání strom před zimou a dodává mu živiny. Vím jaká krásná půda je v místech, kde se listí neuklízí, tak jak tedy, jak velké je nebezpečí chorob a škůdců?
Švestka, meruňka, jabloně, předpokládám, že u keřů to vadí méně (maliny, rybíz…)
Zdenek
Read more : Hrabat listí? | Zobrazení : 19689 | Odpovědi : 8 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

jamy

Jsem prvně na této stránce ,omluvte,prosím mou možná přílišnou odvahu,ale chtěla jsem poprosit o jamy u nás pěstovatelné.Děkuji.marika
Read more : jamy | Zobrazení : 8605 | Odpovědi : 3 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Vzdálenosti výsadeb na nezkřížená semena

Našla jsem tabulku vzdáleností při kterých se druhy nekříží:
Minimální izolační vzdálenosti množitelských porostů
Oddíl 2, hledejte tabulku 3.2.1

Přesný zdroj: Odstavec předpisu 369/2009, Vyhláška č. 369/2009 Sb., o podrobnostech uvádění osiva a sadby pěstovaných rostlin do oběhu, Příloha 8, Požadavky na množitelské porosty a osivo zelenin, Část I Přehled druhů
Read more : Vzdálenosti výsadeb na nezkřížená semena | Zobrazení : 5418 | Odpovědi : 0 | Fórum : Semenaření

Fazol šarlatový - máslový

Letos jsem se po dlouhé době vrátil k pěstování velkých barevných popínavých fazolí Phaseolus coccineus L. (Syn. Ph. multiflorus). Povedlo se mi sehnat snad všechny barvy, které jsem si z dětství pamatoval od babičky. Bílé, černé, fialově kropenaté, hnědé a hnědě kropenaté. Popínavé, s barvou květů červená, čevená a bílá i čistě bílá. I v letošním roce s poměrně nezvykle dlouhou vegetační dobou se bohužel projevilo to, že jsou to tropické rostliny, které začínají plodit ...
Read more : Fazol šarlatový - máslový | Zobrazení : 9166 | Odpovědi : 2 | Fórum : Tradiční zelenina

Zavinutka podvojná (Monarda) recepty

Přeloženo z gardensablaze.com:

Kromě toho, že je zavinutka okrasná a léčivá bylina, je také skvělým kořením. Květy mají chuť máty a mohou se použít místo máty v každém receptu. Vyberte si čerstvé květy, nejlépe ráno a jemně je otrhejte, odstraňte všechno zelené. Pak nasekejte a přidejte na zelené a ovocné saláty.
Listy mohou být nakrájené a přidané (1 polévková lžíce) na olej při smažení vepřové kotlety, bílé ryby nebo mušlí pro nádherně jemné aroma. Můžete ...

GÄRTEN FÜR MENSCHEN

Dostala jsem pozvánku:

Vážení přátelé přírodních zahrad,
pro německy mluvící doporučujeme a přeposílám pozvánku od kolegů z
Rakouska na 5. Mezinárodní zahradní sympozium v Rakousku, které se
koná ve dnech 1.-3. prosince 2011 pod názvem "Zahrady pro lidi - které
zahrady pro které lidi? - Cílové skupiny a potřeby zákazníků v
zahradní turistice" v dolnorakouském Langenlois s tímto programem:
1. prosince
- Výsledky letošních dotazníkových šetření mezi zákazníky zahradní
turistiky v Rakousku,
- Společenské trendy ...
Read more : GÄRTEN FÜR MENSCHEN | Zobrazení : 6341 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933