Právě je ned 20. dub 2025 6:50:23

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Petra - sháním brambory s červenou dužninou

S předstihem sháním tyto "červenodužninové" brambory, údajně mají trochu jiné složení než klasické brambory. Dík. Petra
Read more : Petra - sháním brambory s červenou dužninou | Zobrazení : 6036 | Odpovědi : 2 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Pupalka dvouletá recepty

Každá část rostliny pupalky má své místo v kuchyni.
Suché tobolky pupalky lze sklízet na podzim a semena vysypat na plech. Vložte do předehřáté trouby asi na 160stupňů Celsia, asi na 10 minut, a máte chutná a výživná semena do pečiva nebo na posypání salátů a polévek, stejně jako sezamová semínka nebo mák. Mladé tobolky se dají nakládat, přidávat ke kukuřici, fazolkám nebo jiné zelenině pro chutnou a různě vypadající přílohu.
Čerstvé květy pupalky jsou ...
Read more : Pupalka dvouletá recepty | Zobrazení : 8669 | Odpovědi : 2 | Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

Ivana - jadernička moravská nabízím

Z Beskyd jsem si přivezla tašku jaderniček, je to tam úžasné, mají aleje kolem cest. Kdo by chtěl semínka hlaste se.
Read more : Ivana - jadernička moravská nabízím | Zobrazení : 4706 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Prsty mrtvého muže Decaisnea fargesii

Tak jsem ulovila prsty mrtvého muže Decaisnea fargesii, říká se jim také modré párky (podle anglického názvu Blue Sausage Fruit). Plody jsou opravdu modré a opravdu připomínají prsty, ale takové jaksi bez kostí. Plody v rosolu připomínají žabí vajíčka a samotný obal (lusk) rybí kůži. Je to opravdu podivuhodný a nevšední plod. Chuť rosolu je nasládlá a nepříliš výrazná a musí se to ocucávat podobně jako granátové jabko.
Podle pfaf jsou jedlé plody, edibility rating ...
Read more : Prsty mrtvého muže Decaisnea fargesii | Zobrazení : 20195 | Odpovědi : 5 | Fórum : Netradiční ovoce

Čerstvý listopadový salát ze zahrady

Ještě mi roste kozlíček polníček a křez a taky můžu přidat šťovík. Ptačinec žabinec se najde vždycky, stejně jako lístky sedmikrásky a mladé pampelišky.
Máte ještě něco? Pokud někdo pěstujete lžičník, jak je to se lžičníkem?

Petra - nabízím Apios

Tomu komu jsem ho naslibovala, dejte mi vědět, zašlu hlízy. Ač bohatě kvetl tak zase žádná semínka.
Petra
Read more : Petra - nabízím Apios | Zobrazení : 6018 | Odpovědi : 2 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Andela - nabízím

Nabízím sazenice:
ptačí zob,
dřišťál obecný (červenolistá forma),
janovec metlatý.
A semena:
včelník moldavský,
aksamitník drobnokvětý.
Read more : Andela - nabízím | Zobrazení : 4506 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Herba stella jitrocel vraní nožka

Plantago coronopus - Jitrocel vraní nožka. Obrázek a popis na http://www.permaland.cz vypadá nadějně. Nemáte, prosím, někdo zkušenost? Děkuji.
Zdraví Mlýnec.
Read more : Herba stella jitrocel vraní nožka | Zobrazení : 12247 | Odpovědi : 3 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Housenky na zelí

Tak už pomalu uvažuji, co všechno chci sázet příští rok. Mám na mysli klasickou jednoletou zeleninu. Tento rok bude můj třetí zahradnický, ale nepřišla jsem zatím na to, co dělat s bělásky a jejich housenkami na kedlubnech, zelí, kapustičkách atd. U mně vše komplet sežrali, a to do docela dost brzo, pak to začínalo hnít přímo na záhoně, tak jsem to vytrhala a vyhodila. Jak to děláte vy? Máte někdo zkušenost, jestli pomáhají doprovodné rostliny ...
Read more : Housenky na zelí | Zobrazení : 20038 | Odpovědi : 9 | Fórum : Ochrana rostlin proti breberkám

Podzim 2011

Dovoluji si připomenout že je nejvyšší čas na vrácení semen do Gengelu.

A z jiného soudku. Potřeboval bych zastínit úly nějakými stálezelenými keři aby nebyly příliš na očích případným vandalům. Chce to něco co vyroste cca 2 metry, takže třeba dřišťál je pro tento účel moc malý, zimostráz zase roste moc pomalu... Napadá mne ptačí zob a cesmína. Máte nějaké další nápady ?
Typy na "funerální flóru" neberu :-) ...
Read more : Podzim 2011 | Zobrazení : 49937 | Odpovědi : 23 | Fórum : Archiv pokecu

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933