Právě je stř 18. čer 2025 3:56:55

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Cukrová kukuřice - recepty

Nezralé paličky nakládám do Deka. Ale nemáte někdo recept na nakládání zrn cukrové kukuřice? Našli jsme jen tenhle, ale chtěla bych bez zeleniny a bez octa. Kromě toho tam chybí množství vody a já bych potřebovala poměr kukuřice-voda-cukr-sůl.
Read more : Cukrová kukuřice - recepty | Zobrazení : 5821 | Odpovědi : 0 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Medový sirup z divizny

Snad to ani není recept, ale je to moc dobré, pomáhá to a krásně to voní:
Čerstvé květy nasypat do půlky sklenice, dolít medem, zavřít.
Necháme stát na slunci, občas protřepat (pořádně), po měsíci je hotovo.
Přecedíme, květy můžem použít na čaj.
Asi vyzkouším i na další bylinky, dělali jste někdo ?
Zdravim,Dana
Read more : Medový sirup z divizny | Zobrazení : 6300 | Odpovědi : 0 | Fórum : Recepty na léčivé přípravky

Bedla jedlá nebo nejedlá

Dobrý den všem, včera jsem v TV viděla reportáž, ve které říkali, že se nějaká rodina přiotrávila bedlou zahradní. Prý rostou na kompostech a tak. Zdá se mi to podivné, vždycky jsme doma bedyl rostoucí na zahrdě jedli, nezdá se vám to jako kravina?

Komentář administrátora: Tento příspěvek napsal uživatel později usvědčený jako spamer.
Read more : Bedla jedlá nebo nejedlá | Zobrazení : 40027 | Odpovědi : 5 | Fórum : Copak to tu vyrostlo?

Pachové ohradníky (srnci, zajíci, kuny, divočáci)

Někdo tady sháněl ochranu proti okusu zvěří. Našla jsem pachové ohradníky. Kdybyste to někdo vyzkoušel dejte vědět. Je to poměrně drahé, ale asi by se daly vyhledat ty nejlevnější způsoby.
Kornitol, Limes
Hagopur

článek 1
článek 2
článek 3

Mochna

Prosím o určení, co mi to vyrostlo na zahrádce, i když jsem to nesela a nikde kolem v přírodě ani v okolních zahrádkách podobná kytka neroste. Hádám, že je to mochna, ale nikdy jsem takovouhle neviděla, ani nevím, jestli je to kytka planá nebo zahradní. Usídlila se mi na sklípku na jablka mezi lesními jahodníky už loni, má zhruba třiceticentimetrové lodyhy.
Mochna1.JPG
Mochna2.JPG
Read more : Mochna | Zobrazení : 9337 | Odpovědi : 2 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Rostlina podobná jeřábu

Dobrý den,
prosím o určení, na které rostlině (stromku) vyrostly tyto plody.
Vyfoceno 17.9.2011
Lokalita Praha 12, Sídliště Modřany, louka poblíž Imrychovy ul.

Děkuji za případné informace.

17092011066.jpg
17092011067.jpg
Read more : Rostlina podobná jeřábu | Zobrazení : 29488 | Odpovědi : 10 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Cedr (céder) Cedrus

Cedr Cedrus je rod jehličnanů se třemi druhy:
cedr atlaský (céder atlaský) Cedrus atlantica
Výskyt v pohoří Atlas. Podle pfaf
cedr libanonský (céder libanonský) Cedrus libani je léčivý nálev z větviček nebo silice z nich získaná. Silice se používá též v parfumerii, odpuzuje hmyz. Tvrdé a vonné dřevo se používá na stavby a výrobu nábytku.
Výskyt v horách mediteránu, Turecko, Libanon, Sýrie. odle pfaf poskytuje jednou manu. Dřevo a listy se používají na respirační choroby. ...
Read more : Cedr (céder) Cedrus | Zobrazení : 9166 | Odpovědi : 0 | Fórum : Léčivé rostliny

Hledam semena Cedru

Hledam semena Cedru Sibirskem, mnel jsem jich 10 ale nevzklicily, ma nekdo zkusenost s klicenim cedru?
Read more : Hledam semena Cedru | Zobrazení : 8419 | Odpovědi : 3 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Fanda - nabízím

Nabízím letošní semenáče , převážně asi k použítí jako podnože: moruše bílá ( černoplodá ), hlošina okoličnatá , rakytník řešetlákový ( Leikora x cosi ), marhaník - granátové jablko .
P8257689c.jpg
Read more : Fanda - nabízím | Zobrazení : 10786 | Odpovědi : 3 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Mydlice lékařská ?

Je to mydlice lékařská ?
díky
Read more : Mydlice lékařská ? | Zobrazení : 10542 | Odpovědi : 3 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933