Právě je ned 20. dub 2025 10:05:31

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Obtěžující soukromé zprávy

Vážení členové, nedávno dostali někteří z vás soukromou zprávu charakteru spamu. Uživatel alastoryx byl varován a příště dostane ban.

Podobné případy mi prosím hlaste, v případě že budou častější asi budeme muset opět zakázat posílání soukromých zpráv novým členům. Přidala jsem povídání do pravidel.
Read more : Obtěžující soukromé zprávy | Zobrazení : 18271 | Odpovědi : 4 | Fórum : Hlášení problémů

Oznámení administrátora

Vážení noví členové, zejména vy spěchající a zmatení, kteří se zaregistrujete aniž byste se pořádně podívali kam:
Fórum Biozahrada je prostor pro vyměňování rostlin, semen a zkušeností s jejich pěstováním. Výměny fungují jako vzájemná svobodná domluva mezi dvěma jedinci a administrátoři do nich nijak nezasahují a ani v budoucnu nebudou.
ZDE NIC NEPRODÁVÁME.
Znovu a znovu vysvětluji toto každému, kdo si nepřečte pravidla tohoto fóra, ačkoliv s nimi při registraci souhlasil.
Ti, z vás kteří ...
Read more : Oznámení administrátora | Zobrazení : 10311 | Odpovědi : 0 | Fórum : Kancelář

Neznámá rostlina 2

Neznámá rostlina z Jizerských hor, rostla divoce, ale i v zahrádkách, na stinných místech s vlhkými půdami, vysoká odhadem 30-40 cm. Vzdáleně připomíná kostival, ale ten to asi nebude. Kdyby bylo zapotřebí, mám i detailnější snímky. Foceno začátkem července.
Read more : Neznámá rostlina 2 | Zobrazení : 10836 | Odpovědi : 3 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Určeno: Kniphofia

V Jizerských horách jsem narazila na tuto rostlinu, (detail květu). Nevím, jestli je luční nebo ji nasadili majitelé nedalekého domu, ale nikde jinde jsem ji neviděla. Byla vysoká zhruba 1 - 1,2 metru, možná víc (viděla jsem ji jen z dálky). Rostla na slunečném místě s vlhkou půdou. Fotila jsem ji na začátku července.
Read more : Určeno: Kniphofia | Zobrazení : 9142 | Odpovědi : 3 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Výstava mečíků a jiřin

ČZS ZO a obec JINOŠOV
Vás srdečně zvou na
VÝSTAVU MEČÍKŮ A JIŘIN
v sobotu a v neděli 13. a 14. srpna 2011
v prostorách obecního úřadu v Jinošově od 9 do 18 hodin.
Budou vystavovány naše i zahraniční
odrůdy a další doplňující a prodejní expozice
Vstupné dobrovolné
Občerstvení zajištěno
Těšíme se na Vaši návštěvu
vystava_meciku.jpg
Read more : Výstava mečíků a jiřin | Zobrazení : 6515 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

co je to?

prosím o určení této kyti, roste nám na kamenitém svahu, který nám na jaře totálně rozjezdili a rozrýpali a zarovnali bagrem,protože nad ním dělali cestu. Takže nenáročná, nezaměnitelná co do barvy květu, tak jsem to ani nefotila z větší dálky. můžu doplnit foto později. Děkuji.
a nevím,jak tu přidat tu fotografii-je tu někde nabídka: Příloha?
Read more : co je to? | Zobrazení : 5898 | Odpovědi : 1 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Dýně, tykve, patisony

Ahoj!

Zamilovala jsem se do webovek http://www.svetdyni.cz. Konkrétně do špagetovek, zelených hokkaid a zeleně žíhovaných patisonů. Natušíte, kde bych přišla k semínkům takových úžasných věciček?

Faz.
Read more : Dýně, tykve, patisony | Zobrazení : 16940 | Odpovědi : 4 | Fórum : Semenaření

Poznávačka na srpen

Další poznávačka prověří, jestli jste si odnesli nějaké znalosti z tohoto fóra.
Obrázek A
Obrázek
Obrázek B
Obrázek
Read more : Poznávačka na srpen | Zobrazení : 17149 | Odpovědi : 8 | Fórum : Poznávačky rostlin

Mrkev miluje rajčata aneb knihy o kombinacích

V levných knihách jsem ulovila úžasnou věc.
Mrkev miluje rajčata s podtitulkem Tajemství úspěšného zahrádkáře.
Autorka Louise Riotte, vydala Euromedia Group 2011, z anglického překladu Carrots love Tomatoes (1998).
ISBN 978-80-86938-89-9

Autorka pochází a z Ameriky a proto lze v knížce nalézt i druhy co se u nás nepěstují anebo u nás nerostou (například olše tenkolistá, třešeň pensylvánská, čajot), ale není jich moc. Zatím jsem v žádné knize nenašla tak podrobný popis vhodných a ...
Read more : Mrkev miluje rajčata aneb knihy o kombinacích | Zobrazení : 10012 | Odpovědi : 0 | Fórum : Knihy

Co s nadbytkem petrželové nati?

Mám hodně hladké petrželové nati. Budu sušit, mrazit a chci udělat i pesto. Nevím ale jak dlouho vydrží, počítám že dlouho ne. Máte někdo ještě nějaké jiné osvědčené recepty nebo inspirace?
Read more : Co s nadbytkem petrželové nati? | Zobrazení : 12114 | Odpovědi : 3 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933