Právě je stř 18. čer 2025 9:52:56

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Jak zvládáte zahradu?

Ahoj, mám dotaz, jak zvládáte péči o zahradu - hlavně jestli máte zahradu u domu nebo mimo. Jde mi o to, že zahrádka u baráku nebude pro mě plně realizovatelná, něco tu roste, ale většina zeleniny spíš ne. Tak by mě zajímalo, jestli a jak zvládáte zahrádku, pokud ji máte mimo domov - a taky jak daleko je. A kolik času na zahradě asi tak strávíte?
Přemýšlím, že bych si něco pronajmula, ale je to ...
Read more : Jak zvládáte zahradu? | Zobrazení : 9885 | Odpovědi : 3 | Fórum : Archiv pokecu

Určená rostlina: Kruštík z okruhu k. širolistého

Ale jakej ? Roste mi už několik let pod jedlí, vysemenil se tam sám, je vysokej cca 30 cm.

Druhá červencová poznávačka

Obrázek
Read more : Druhá červencová poznávačka | Zobrazení : 6575 | Odpovědi : 1 | Fórum : Poznávačky rostlin

Poznávačka na červenec

Bez nápovědy (zatím). Tak se ukažte.
Obrázek
Read more : Poznávačka na červenec | Zobrazení : 9864 | Odpovědi : 3 | Fórum : Poznávačky rostlin

Nabídka dovozu semen/sazenic z Německa (Mnichov)

Dobrý den, po dohodě s administrátorkou fóra nabízím dovoz semen/sazenic z Německa - trvale žiji v Mnichově, ale cca dvakrát měsíčně jezdíme na víkendy do Prahy. Dejte vědět, co nemůžete sehnat v ČR a je k sehnání zde. Udělám maximum pro objednání/zakoupení/dovoz do ČR - vše bez jakéhokoliv příplatku. Platba možná v Kč (používám VIP kurz na www.kolik.cz).
Read more : Nabídka dovozu semen/sazenic z Německa (Mnichov) | Zobrazení : 7017 | Odpovědi : 2 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Svilušky

Tyhle svině mi sežraly Leycesterii. Bohužel asi definitivně a jsou na kdečem okolo na balkóně i za oknem. Znáte někdo nějaké účínné triky?
Read more : Svilušky | Zobrazení : 13280 | Odpovědi : 3 | Fórum : Ochrana rostlin proti breberkám

vrtalka porková na česneku

Včera jsem zjistila nemilou věc a to, že mi náš "nádherný " česnek žloutne. Nenápadně od spodních listů. Když jsem to začala zkoumat hlouběji, tak se ukázalo, že je v zemi shnilý! Soused už vykopal a zlikvidoval celou sadbu. To stejné jsem dnes viděla i u sestry i u mamky. V česneku jsme objevily hnědé larvičky a dle netu to vypadá na vrtalku porkovou. Její první výskyt se u nás uvádí na Jižní Moravě od ...
Read more : vrtalka porková na česneku | Zobrazení : 6470 | Odpovědi : 0 | Fórum : Nezvaní hosté - jak regulovat hryzce, plže...

Odkaz na určitý příspěvek

Pokud mi nestačí dát odkaz na vlákno, ale potřebuju dát odkaz na určitý konkrétní příspěvek, udělám to takto:
1. Vyhledám příspěvek
2. Kliknu na malý čtvereček před autorem (viz šipku na obrázku)
3. Zkopíruju odkaz v horním okně (červený rámeček), zkratka pro kopírování Ctrl+C
4. Vložím tam kam potřebuji, zkratka pro vložení Ctrl+V

Můžete si to vyzkoušet: Odkaz na příspěvek o rmenu barvířském

odkaz_na_prispevek.jpg
Read more : Odkaz na určitý příspěvek | Zobrazení : 10978 | Odpovědi : 1 | Fórum : Návody k funkcím fóra - jak na to

mravenci

Tak mi mravenci sežrali Echinaceu, a to zcela, dnes jsem zjistila odkousanou vysokou Monardu a další kupka se rýsuje u červeného řebříčku. Dělají Vám to taky? Prostě si udělají mraveniště v kořenech a užerou to v zemi. Nalila jsem tam lógr z kávy, ale nevypadají, že by jim to nějak vadilo.
Read more : mravenci | Zobrazení : 5729 | Odpovědi : 0 | Fórum : Nezvaní hosté - jak regulovat hryzce, plže...

Problém s volajícími prodejci na mobil

Mám takový problém ohledně osob volajících na můj mobil. Telefon je nejen osobní, ale i firemní. Někdo zavolá a představí se, například Novák z firmy Konzilta s.r.o. Protože se může jednat o nabídku práce tak jsem trpělivá a zdvořilá. V poslední době se z takových hovorů ovšem vyvine v řadě případů nějaká šmela, například slevomat nebo volání za 50% tarif. Potřebovala bych volající rozdělit do dvou kategorií (zákazník-chcitvojeprachy) už v začátku, protože často se mi ...
Read more : Problém s volajícími prodejci na mobil | Zobrazení : 25731 | Odpovědi : 7 | Fórum : Archiv pokecu

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933