Právě je ned 20. dub 2025 13:55:38

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Pivoňky Paeonia

U nás nepůvodní, pěstované jako "okrasné". Jsou léčivé. Pivoňka keřovitá (křovitá) Paeonia suffruticosa je keř, pivoňka čínská Paeonia lactiflora a pivoňka lékařská Paeonia officinalis jsou statné vytrvalé byliny.
pivonka_klic1m.jpg
Read more : Pivoňky Paeonia | Zobrazení : 40582 | Odpovědi : 19 | Fórum : Léčivé rostliny

Můj záhonek a zahrada okolo

Nemám moc co představovat, můj pidizáhonek zbudovaný z původního skleníku a k němu přisedlé pařeniště, t.č. obhospodařovávané spíš kočkami to není moc na chlubení. Okolo je taková skorozpustlá zahrada, která však obsahuje plno zajímavých rostlin a já je ráda fotím a často ani neumím pojmenovat.
Tak sem budu dávat fotečky, možná se to bude hodit i pro některé výměny :-).

Tak tedy můj záhonek, je tam všechno ...
Read more : Můj záhonek a zahrada okolo | Zobrazení : 66819 | Odpovědi : 30 | Fórum : Představte ostatním svou zahradu

Oregano

Chtěla bych se zeptat, jestli se kříží řecké oregano s českým. Chystám se je sázet, tak jestli je můžu dát k sobě. Je mi jasné, že na sklizeň natě je to jedno, ptám se pro případ, že bych někdy chtěla nabídnout semínka na výměnu.
Read more : Oregano | Zobrazení : 19741 | Odpovědi : 1 | Fórum : Rostliny

Andela - hledám, stav k 11.11.2011

Velice by mě potešily následující rostliny:
Barvířské
pilát lékařský (Anchusa officinalis)
rezeda žlutá (Reseda luteola)

Vytrvalé brukvovité zeleniny, jako např.
brokolice květáková "nine star" (Brassica oleracea botrytis aparagoides)
brukev "tree collards" (Brassica oleracea "Tree Collards")

Vytrvalou cibuli a česnek, jako např.
česnek ořešec (A. scorodoprasum)
česnek viniční (A. vineale)

Byliny
batolka prorostlá (Montia perfoliata)
bukvice lékařská (Stachys officinalis)
hořec žlutý (Gentiana lutea)
chejr vonný "zimní fiala" (Cheiranthus cheiri)
chmel obecný (Humulus lupulus)
chryzantéma věncová (Chrysanthemum ...
Read more : Andela - hledám, stav k 11.11.2011 | Zobrazení : 4888 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Sazeničky orlíčku, řimbaby, měsíčnice ad. nabízím

Nabízím přebytky rostlin, které se mi vysemenily ve větším množství - orlíček, řimbaba obecná, měsíčnice roční, měsíčnice vytrvalá, petržel kadeřavá naťová, petržel hladká naťová, brutnák lékařský, měsíček zahradní, heřmánek pravý, topolovky různých barev.
Read more : Sazeničky orlíčku, řimbaby, měsíčnice ad. nabízím | Zobrazení : 17267 | Odpovědi : 9 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Kaštan - jírovec maďal 20ks sazenice nabízím

Nabízím 20ks semenáčů kaštanu (Aesculus hippocastanum), výška cca 30-40cm
Read more : Kaštan - jírovec maďal 20ks sazenice nabízím | Zobrazení : 6720 | Odpovědi : 2 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Hlášení neúspěšných výměn

Existují lidé, kteří chtějí něco za nic. Pokud se vyskytují i tady na fóru, ráda bych abychom o nich všichni věděli.
Napiště mi prosím o lidech, se kterými si domuvíte výměnu, pošlete jim rostliny nebo semena a oni bez vysvětlení nepošlou nic nazpátek.
Read more : Hlášení neúspěšných výměn | Zobrazení : 9874 | Odpovědi : 0 | Fórum : Výměna rostlin, sazenic a semen

Po srazu - dojmy, otázky a vzkazy

Sraz byl úžasný, škoda že nebyl delší, se všema z vás bych si ráda ještě popovídala.

Yaw: Nakonec jsem ti zapoměla dát slíbená divoká rajčata, promiň. Jsou zaparkovaná u Fazole, tam to je blíž než do Brna.
Read more : Po srazu - dojmy, otázky a vzkazy | Zobrazení : 55561 | Odpovědi : 32 | Fórum : Sraz a výměny na srazu květen 2011

Klíč k určování rostlin

Chtěla bych si koupit nějaký klíč k určování rostlin - chtěla bych jej do ruky, tedy knihu. Na trhu je větší množství různých klíčů, doporučíte mi nějaký? Novou knihu nebo něco ze starších knih? Asi bych byla raději za české autory - aby kniha obsahovala spíš to, co roste tady.
Pokud máte někdo doma nějaký nevyužitý, ráda jej koupím či vyměním ;)
Read more : Klíč k určování rostlin | Zobrazení : 13302 | Odpovědi : 4 | Fórum : Knihy

Maily pro Ivanu

Upozorňuji všechny členy fóra, že ohledně výměn dávám přednost soukromým zprávám na fóru. Mailem vyřizuji pracovní věci a ty ostatní až v druhé a další řadě. Snadno se tak může stát a stává se to poměrně často že než se dostanu k vyřízení mail v záplavě dalších natolik "odjede" že už ho pak nemůžu najít. Kdo mi píše o rostliny mailem vystavuje se tak riziku, že mu neodpovím.
Technické a funkční problémy okolo fóra řešíme ...
Read more : Maily pro Ivanu | Zobrazení : 10220 | Odpovědi : 0 | Fórum : Kancelář

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933