Právě je stř 18. čer 2025 16:46:00

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Leu

marcenka píše:... marali mi letos pokvete poprve...

... a jak ho máš dlouho? Já ho vloni vysel a letos mi skoro všechny ženou na květ....takže u bodláků normálka :) .
yaw
Read more : Leu | Zobrazení : 9714 | Odpovědi : 2 | Fórum : Léčivé rostliny

Sklenka - na sraz nabízím

Na poslední chvíli, ale přece. Kromě nabídky ve výměnách tu mám ještě navíc pár pidi-semenáčků a rostlinek:
krvavec menší
vlčí bob mnoholistý
yzop lékařský
rmen barvířský (co zbyde po Ivaně)
jam batátový
celer (bulvový i řapíkový)
saturejka zahradní (jednoletá, ale údajně má být chutnější než vytrvalá horská)
a Ivano, sháníš ještě mavuň? - dostala jsem nějaké mrňky, případně se můžu podělit
též tu jsou nějaké podměrečné sazenice rajčat (dosud nerozpíchané): divoká žlutá, San Marzano
no-name ...
Read more : Sklenka - na sraz nabízím | Zobrazení : 13892 | Odpovědi : 8 | Fórum : Sraz a výměny na srazu květen 2011

Drsná poznávačka na květen

Bez nápovědy, leda snad že je už odkvetlá a kočičky to nejsou.
Obrázek
Read more : Drsná poznávačka na květen | Zobrazení : 9040 | Odpovědi : 3 | Fórum : Poznávačky rostlin

Doprava na sraz

Nevím přesně, odkud kdo jedete, ale říkám si, že bychom nemuseli jezdit každý jedním autem. Jedu po trase Olbramovice-Benešov-Čerčany a dál na místo určení. Pokud byste někdo bydleli po trase a chtěli svézt, ráda vás vezmu (případně můžu udělat i menší okliku). Naopak pokud by někdo přijížděl od jihu po táborské a chtěl nabrat mě, ráda mu přispěju na pohonné hmoty.
Read more : Doprava na sraz | Zobrazení : 5135 | Odpovědi : 1 | Fórum : Sraz a výměny na srazu květen 2011

Kompostování větviček

Ahoj, v našem kompostu se hrozně hromadí větvičky. Jsou to hlavně větvičky z tamaryšku, možná v tom bude základní problém. Ale je tam i spousta jiných větviček, ze stromů a keřů, případně stonků suchých rostlin. Loni jsem je z kompostu vykatrovala, pak jsem to promísila se zeleným a troškou koňského hnoje a kompostem. Letos je to pořád stejné, větvičky se prostě nerozložily.
Dá se s tím něco udělat? třeba to vyloženě proklást čistým koňským hnojem ...
Read more : Kompostování větviček | Zobrazení : 24504 | Odpovědi : 7 | Fórum : Kompost

Aksamitník (afrikán) - Tagetes erecta, patula, tenuifolia

Ahoj, o téhle rostlince se říká že dezinfikuje záhon a odhání plže a hryzce.
Snad jsem ji zařadila do správného tématu - léčivé rostliny (léčí záhon, ne? ;) )
Chtěla jsem si koupit nějaký semínka, ale narazila jsem na velké množství druhů, které je lépe použít? Já si je vždycky představovala jako plnokvěté, ale v obchodě jsem našla i neplnokvěté. Plnokvěté rostliny poskytují méně nektaru, některé ani ...
Read more : Aksamitník (afrikán) - Tagetes erecta, patula, tenuifolia | Zobrazení : 14989 | Odpovědi : 4 | Fórum : Léčivé rostliny

Jeřabiny

Odkaz na informace o odrůdách jeřabin a jejich křížencích. A zase jsou v Žabčicích .
http://dspace.knihovna.utb.cz/bitstream ... sequence=1
Read more : Jeřabiny | Zobrazení : 7315 | Odpovědi : 1 | Fórum : Tradiční ovoce

Česnek medvědí - recepty

Jarní rychlovka uštvané hospodyně
balíček těstovin
40 g sýra typu parmazán
hrst nebo dvě čerstvých listů česneku medvědího
Těstoviny uvaříme, česnek pokrájíme na proužky a všechno smícháme.
Read more : Česnek medvědí - recepty | Zobrazení : 10629 | Odpovědi : 3 | Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

Kočky a kočičince

Ahoj! Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké zkušenosti jak vysvětlit kočce, že se do záhonů nekaká...
Proto taky tohle téma dávám do nezvaných hostů, i když jinak je kočka užitečná. Podotýkám že se jedná o tchánovu kočku, takže skutečně potřebuji jen "odpudit" z konkrétních míst.
čičina si totiž oblíbila kadit mi do záhonů a nezakrytého pařeniště. Teď z jara to prostě porostlé není a to ji láká.
Jahodiště jsem zkusila přikrýt chvojím, to vypadá ...
Read more : Kočky a kočičince | Zobrazení : 88949 | Odpovědi : 41 | Fórum : Nezvaní hosté - jak regulovat hryzce, plže...

Vytrvalá petržel?

AEV VS má v souboru ke stažení "léčivky" v nabídce toto:
13 315 Petržel zahradní – Petroselium crispum tuberosum, trvalka, na list i kořen 400s. 14Kč

Nikdy jsem o takovém taxonu neslyšela a ani jsem ho nikde zatím nenašla. Znáte to někdo? Vytrvalá petržel by mě potěšila.
Read more : Vytrvalá petržel? | Zobrazení : 6382 | Odpovědi : 1 | Fórum : Tradiční zelenina

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933