Právě je ned 20. dub 2025 15:43:10

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

semenaření cibule

Netušíte náhodou někdo, jak je to s mezidruhovým křížením cibule? Zatím jsem na semínko zkoušela jen allium cepa (kuchyňská), ale teď bych potřebovala ještě nasemenařit a. altaicum (altajská), a. fistulosum (zimní) a nejsem si jistá, jak je můžu dát blízko sebe. Mezidruhově by se snad křížit neměly, co myslíte?
A mimochodem, nevíte někdo, jaká je u cibule kuchyňské bezpečná vzdálenost pro semenaření různých odrůd?
Read more : semenaření cibule | Zobrazení : 8013 | Odpovědi : 2 | Fórum : Semenaření

Momordica charantia

Zajímavá léčivá, jedlá a užitečná rostlina, rozepisovat se moc nebudu, protože tady je výborný článek.

Zajímá mě, jestli máte někdo zkušenosti jednak s léčivými účinky, jednak jak je to s jedlostí a pěstováním, ale hlavně a zejména s touto vlastností (citováno podle výše uvedeného článku): Arabský název pro tuto rostlinu znamená v překladu „smrt rostlin". Neboť rostliny, které rostou v jejím sousedství, hynou.

Nechce se mi vyrývat třtinu a kopřivy, tak by mě potěšilo kdyby ...
Read more : Momordica charantia | Zobrazení : 11451 | Odpovědi : 4 | Fórum : Léčivé rostliny

Jaké plemeno slepic?

Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil ohledně plemen slepic, dosud jsme chovali jen hybridy Dominant, a ty mi z několika důvodů nevyhovují. Slepice mám především kvůli vejcím, takže podstatná je snůška, ideálně alespoň částečně i v zimě. Máme velký problém s jestřáby, to znamená, že potřebuji slepici lehkou, rychlou, která má nějaké instinkty a reflexy ohledně blížícího se predátora (i když na jestřába asi bude mít málokterá ...
Read more : Jaké plemeno slepic? | Zobrazení : 49790 | Odpovědi : 14 | Fórum : Chov zvířat

Výsevní dny

Ahoj, existuje publikace "Výsevní dny", máte s ní někdo zkušenosti?
Read more : Výsevní dny | Zobrazení : 15585 | Odpovědi : 6 | Fórum : Způsoby pěstování

Krtek

Zdravím,

nevíte prosím někdo, zda je krtek zvíře náchylné ke smrti šokem?
Ptám se, protože mám následující zkušenost: na zahradě našeho mičurinského dědy jsem potkala brzy odpoledne kráčejícího krtka - štrádoval si to uprostřed posečeného trávníku v plné záři silného letního slunce někam doprostřed dědovy zahrady. Vzhledem k tomu, že děda je zapřísáhlý krtkovrah, rozhodla jsem se odchytit krtka do plastového kýble a přemístit jej na blízkou louku, kde bývá krtinců požehnaně.
Odchyt proběhl snadno ...
Read more : Krtek | Zobrazení : 7385 | Odpovědi : 2 | Fórum : Vítaní hosté

Ivana - česnek medvědí nabízím

Povylezl ze země (docela rychle), takže se chvíli budou dát posílat cibulky. Za chvíli ovšem vyroste, tak kdo chcete neváhejte.
Read more : Ivana - česnek medvědí nabízím | Zobrazení : 12048 | Odpovědi : 6 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Mandle

Read more : Mandle | Zobrazení : 29266 | Odpovědi : 11 | Fórum : Tradiční ovoce

Perličky - sháním

Ahoj, holky a kluci, nechováte někdo perličky? Potřebuju samičku/y.
Read more : Perličky - sháním | Zobrazení : 11243 | Odpovědi : 1 | Fórum : Výměna zvířat

Kombinace na velmi pohnojeném záhoně

Ahoj, marně hledám na internetu, co by se tak asi hodilo k paprikám, které budeme mít na dobře pohnojeném záhoně. Našla jsem zatím jen že snad bazalku, pórek, salát a ředkvičky.

Budu mít k dispozici velmi pohnojený záhon (kopa jejíž základem je uleželý koňský dost slamnatý hnůj), navrch nějaký starší kompost nebo hodně uleželý kravský hnůj (už to vypadá spíš jako hlína).

Na tom samém záhonu chci mít i rajčata. V plánu je udělat na ...
Read more : Kombinace na velmi pohnojeném záhoně | Zobrazení : 10089 | Odpovědi : 3 | Fórum : Kombinace rostlin

Popínavé rostliny

Ahoj, našla jsem docela hezký článeček o popínavkách a nevím kam s nimi, ale tak nějak se mi hodí sem
http://www.zahradkari.cz/kalendarium/po ... /index.htm

Konečně jsem našla, co nám to tu vlastně roste :-)
Read more : Popínavé rostliny | Zobrazení : 13934 | Odpovědi : 2 | Fórum : Rostliny a jejich funkce

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933