Právě je ned 20. dub 2025 16:32:27

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Ladoňka Scilla

IMG_0420_1.jpg
Poradíte mi, co je to za krásnou květinku?
Read more : Ladoňka Scilla | Zobrazení : 5653 | Odpovědi : 1 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Agastache anýzová Agastache foeniculum

agastache anýzová Agastache foeniculum
Rostlina z čeledi hluchavkovitých, modré květy. Jedlé listy, mají anýzovou příchuť a používají se na ochucení pokrmů a na čaj. Má i léčivé účinky. Rostlina je vytrvalá, podle pfaf do zóny 8 a v českých zdrojích se dá najít náznak že nepřežívá zimu, ale rozmnožuje se samovýsevem. Podle pfaf klíčí 1-3 měsíce, tak jsem ji vysela brzo aby to stihla. Vyklíčila v hojném množství za tři dny (sazeničky budou na výměnu ...
Read more : Agastache anýzová Agastache foeniculum | Zobrazení : 10495 | Odpovědi : 2 | Fórum : Léčivé rostliny

Danka nabízím/sháním

Ahoj, semínka v březnu 2012:
ačokča
benedikt lékařský
brutnák lékařský
divizna velkokvětá
mydlice lékařská
oman pravý - semena i rostliny
osrropestřec mariánský
proskurník lékařský
pupalka dvouletá
sléz maurský
šanta kočičí (rostlinky původem ze Salta seeds)
srdečník obecný (buřina srdečník)
yzop lékařský

a nějaké rostlinky:
mahónie cesmínolistá (odkopek)
angrešt (bílý - starší odrůda, odolávající padlí - a černý neguš - zakořeněná sazenička)
zákula japonská
hloh jednosemenný
ostružiník -beztrnný
proskurník lékařský
kdoulovec
kosatec žlutý
kozlík lékařský
kustovnice ...
Read more : Danka nabízím/sháním | Zobrazení : 20139 | Odpovědi : 10 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Řez-neřez ovocných stromů

Dobrý den, prohledavala jsem forum a nejak jsem nenasla odpoved na mou nasledijici otazky. Prořezáváte ovocné stromy? Máte někdo zkušenosti s neprořezávanými stromy? Myslím s neprořezávanými od zasazení? Máte někdo zkušenost konkrétně s broskvoní? Děkuji za reakce.
Read more : Řez-neřez ovocných stromů | Zobrazení : 63189 | Odpovědi : 22 | Fórum : Způsoby pěstování

Maja sháním/nabízím

Zdravím všechny. Hned jak rozmrzne zem se chystám sázet : rakytníky, zimolezy, mišpuli, dřín a možná aktinidii kolomiktu, topinambury, medvědí česnek, případně další jedlé trvalky. Kdyby mi někdo něco z toho mohl poskytnout, budu neskonale šťastná. Jenom nevím, jak to chodí právě u těch dřevin - jakou formou. Ideální by pro mě bylo Brno, protože se tady přes týden zdržuju, případně Prostějov.

Na výměnu teď nevím přesně co mám, mám ty semínka doma, ale určitě ...
Read more : Maja sháním/nabízím | Zobrazení : 4817 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Vrbovka malokvětá a ostatní vrbovky

Jak jsou na tom s léčivostí ostatní druhy vrbovek? Kromě vrbky úzkolisté je od sebe nedokážu rozeznat. Často se někde nabízí vrbovka malokvětá, ale na každém obrázku vypadá jinak. Třeba tady se mi moc nezdá: http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/pr ... -malokveta
Read more : Vrbovka malokvětá a ostatní vrbovky | Zobrazení : 14092 | Odpovědi : 3 | Fórum : Léčivé rostliny

Výstava orchidejí v Brně

V Brně stále ještě probíhá výstava orchidejí.
orchidej1.jpg

orchidej2.jpg
Read more : Výstava orchidejí v Brně | Zobrazení : 6321 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

Touleň srdčitá Houttuynia cordata

touleň srdčitá Houttuynia cordata
Pochází z východní Asie, roste i v Himalájích. U nás je pěstovaná a prodávaná jako okrasná rostlina, často v pestrolistých kultivarech. Vyžaduje vlhkou půdu, může růst i ve vodě. Roste v polostínu nebo v plném stínu, dosahuje výšky 60 cm až 1 m. Používá se jako pokryvná rostlina, je vytrvalá. Podle pfaf edibility 4, medicinal 3. Mladé výhonky a mladé listy sklízené na jaře jsou jedlé, syrové nebo vařené. Na podzim ...
Read more : Touleň srdčitá Houttuynia cordata | Zobrazení : 7977 | Odpovědi : 0 | Fórum : Jedlé rostliny

Tomkovice vonná Hierochloe odorata

Zaujala mne tahle zajímavá vonná tráva vhodná nejen pro milovníky vůní:-)

Vytrvalá, hustě trsnatá vonná tráva. Kvete v květnu a červnu. Voní nápadně kumarinem. Roste na suchých loukách a pastvinách, ve světlých hájích od nížin do hor, v ČR je řazena mezi kriticky ohrožené druhy.

Roste i v USA a Kanadě a indiáni ji považují za nejposvátnější z očišťujících bylin, splétá se do dlouhých copů, které velmi příjemně a pronikavě voní a používá se při ...
Read more : Tomkovice vonná Hierochloe odorata | Zobrazení : 28256 | Odpovědi : 9 | Fórum : Jedlé rostliny

Co na nový záhon

Dobrý den!
Pro veliký úspěch divokých rajčat a stoupající oblibu různých tykví a cuket, jsem se rozhodla, že si rozšířím záhonky.
Nemám ale tolik kvalitní zeminy, co bych si nechala navézt na nové záhonky, musím začínat čistě od píky - nejdříve sejmout drny - je to trávník a pak se pokusit to co nejhlouběji zrýt.....vybírat kameny (tuším, že jich tam bude hodně).....
Poradíte, jak co nejefektivněji tu zrytou půdu přeměnit na úrodnou zeminu? tak nějak ...
Read more : Co na nový záhon | Zobrazení : 12898 | Odpovědi : 5 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933