Právě je ned 20. dub 2025 23:17:35

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Batáty - Povijnice batátová - Ipomoea batatas

Ahoj, objednala jsem si v jednom shopu batáty a při hledání receptů jsem našla i návody jak pěstovat. Nemáte s nimi někdo zkušenosti? Vyžadují prý hodně slunečno a hluboké půdy, vysazení až v květnu po zmrzlících. Já mám akorád problém s tím osluněným místem, protože bych je na velmi slunném místě musela pěstovat leda v nějakých nádobách (ale můžou být docela velké - je tam beton).
Rostlina je poléhavá až povíjivá, dorůstá až 5m a ...
Read more : Batáty - Povijnice batátová - Ipomoea batatas | Zobrazení : 21011 | Odpovědi : 5 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Jinan dvoulaločný

Mám dvanáct klíčících semen a ještě se dají poslat poštou.
Read more : Jinan dvoulaločný | Zobrazení : 4456 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Blahočet čilský (araukária) Araucaria araucana

Pfaf ji hodnotí velice vysoko, semena jako oříšky, syrová i tepelně upravená, jediné dvě potíže bych viděl v tom, že je dvoudomá a v nástupu plodnosti v 50 letech stáří stromu.
Odolnost proti mrazu se v jednotlivých zdrojích liší. PFAF uvádí -10C, jiné zdroje pak -18C až -20C. Velmi důležité je pak na jakém konkrétním stanovišti roste. Je možné, že britské podnebí nedovoluje dostatečné vyzrání pletiv během léta. A rostliny pak hůře zvládají mráz. Semena ...
Read more : Blahočet čilský (araukária) Araucaria araucana | Zobrazení : 15386 | Odpovědi : 5 | Fórum : Netradiční ovoce

Biologická ochrana rostlin

Biologická ochrana rostlin: krok za krokem
Až se ti Bobku půjdu podívat do té Veroniky (zatím nebyl čas) tak mrknu i na tohle.
Ale vlastně to zkouknu všechno když už tam budu.
Read more : Biologická ochrana rostlin | Zobrazení : 5461 | Odpovědi : 0 | Fórum : Knihy

Kachna čárkovaná - další kachna proti slimákům?

Tak jsem opět narazila na kachnu čárkovanou, o které mluví Diana z Vlkanče na vláknu indičtí běžci. I jinde se o ní hovoří jako o dalším konzumentovi slimáků, např. na indickybezec.estranky.cz

obrázky z google
Read more : Kachna čárkovaná - další kachna proti slimákům? | Zobrazení : 10638 | Odpovědi : 3 | Fórum : Chov zvířat

Mochyně dužnoplodá Physalis philadelphica

mochyně dužnoplodá Physalis philadelphica (=P. ixocarpa)
Má velké plody a dorůstá až do 1 m.
Někdy je nazýváno tomatillo nebo rajčenka (ale to je omyl, pravá rajčenka, Cyphomandra betacea je tropická věc a u nás přežije jen ve skleníku). Našla jsem taky název zelená rajčata, možná že je to ta pravá surovina na smažená zelená rajčata. Další názvy jambory, zelená rajčenka, mexican ground cherry.
obrázky
článek včetně receptu
diskuse Florentýna.cz
Read more : Mochyně dužnoplodá Physalis philadelphica | Zobrazení : 7596 | Odpovědi : 1 | Fórum : Netradiční ovoce

Mochyně Physalis pruinosa

Další druh mochyně pěstovaný pro jedlé plody. Semena má Salta seed. Je ale méně rozšířená než ostatní mochyně.
obrázky
Read more : Mochyně Physalis pruinosa | Zobrazení : 12415 | Odpovědi : 4 | Fórum : Netradiční ovoce

Mochyně peruánská (machovka) Physalis peruviana

Je to rostliny podobná mochyni židovské. Prodává ji Semo. Myslím že semínka taky někde mám, ale nestíhám vysévat všechno. Má žluté jedlé plody a to co se někdy prodává v obřích supermarketech by mohla být ona. Teď koukám že má moc pěkné květy.
obrázky
Read more : Mochyně peruánská (machovka) Physalis peruviana | Zobrazení : 25819 | Odpovědi : 5 | Fórum : Netradiční ovoce

Re: Petra - lakušník vodní (Batrachium aquatile) sháním

Našla jsem, kde ho mají, i když nikoli v e-shopu:
http://www.akvar.eshop-zdarma.cz/index. ... uct&id=309

Když jsme jeli Ohři, motaly se nám lakušníky na pádla bohatě, ale nevím, co to bylo za druh.
Read more : Re: Petra - lakušník vodní (Batrachium aquatile) sháním | Zobrazení : 5533 | Odpovědi : 2 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Drsná poznávačka na únor

Obrázek
Read more : Drsná poznávačka na únor | Zobrazení : 6830 | Odpovědi : 1 | Fórum : Poznávačky rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933