Právě je pon 21. dub 2025 9:11:34

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Merlík obrovský Chenopodium giganteum

merlík obrovský Chenopodium giganteum
Letos ho má v nabídce semen bambusárium. Dorůstá výšky přes metr (pfaf udává až 2,5m), má jedlé listy které pfaf hodnotí jako vynikající kvality na špenát. Syrové listy se doporučují pouze v malém množství díky obsahu saponinových látek, které se varem odbourávají. Jedlá jsou i semena, pro která platí totéž. Díky vzrůstu bude asi produkce biomasy vysoká, používá se i na zelené hnojení. Poskytuje zlaté nebo zelené barvivo a ze stonků ...
Read more : Merlík obrovský Chenopodium giganteum | Zobrazení : 6632 | Odpovědi : 0 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Ropný zlom

Chtěl jsem tento odkaz dát na Permaweb kde bývala dikuzní skupina "Ropný zlom" ale už tam není, ani mnohé další ...
Nechci to zlehčovat ale podívejte jakej se dá udělat mumraj i bez ropy. Doporučuji shlédnout celé.
Read more : Ropný zlom | Zobrazení : 10246 | Odpovědi : 3 | Fórum : Archiv pokecu

Motýli

Motýli v ČR vymírají - Ekolist, rozhovor s entomologem M. Konvičkou
Rostliny pro přilákání motýlů - to je můj článek a najdete tam seznam rostlin s fotografiemi, které vám motýly na zahradu přilákají.
Mapování a ochrana motýlů České republiky
Společnost pro ochranu motýlů
Read more : Motýli | Zobrazení : 11505 | Odpovědi : 5 | Fórum : Vítaní hosté

Jak vypěstovat květnatou louku

Upozorňuji zájemce na zajímavou knihu. V ruce jsem ji neměla, ale vypadá slibně.
Jak vypěstovat květnatou louku
Read more : Jak vypěstovat květnatou louku | Zobrazení : 5288 | Odpovědi : 0 | Fórum : Knihy

Moje přírodní zahrada - Příručka zahradního vědění

Mohl by se někdo z brňáků na tu knížku podívat a dát vědět jestli stojí za těch 500 Kč ?
Read more : Moje přírodní zahrada - Příručka zahradního vědění | Zobrazení : 6730 | Odpovědi : 1 | Fórum : Knihy

Dlouhatec lablab Dolichos lablab

Další rostlina z nabídky bambusária. Vikvovitá, popínavá dvoumetrová rostlina, jedlé květy, listy, kořen, plody, semena. Podle pfaf obsahuje v semenech 21,5% bílkovin, semena se musí vařit (stejně jako fazole obsahují lektiny). Podle Polívky u nás plody nedozrávají a na rozdíl od údajú v katalogu bambusária ji označuje za rostlinu jednoletou. Podle popisu a obrázků mi připomíná Apios. Objednali jsme ho a dám zprávu.
Read more : Dlouhatec lablab Dolichos lablab | Zobrazení : 10715 | Odpovědi : 3 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Shepherdia argentea

Podle všeho velmi zajímavý keř nebo strom do 3 metrů s jedlými a léčivými plody. Nabízí ho bambusárium a asi ho objednám. Pěstujete ho někdo?

článek na yuccaland
obrázky
Read more : Shepherdia argentea | Zobrazení : 39346 | Odpovědi : 17 | Fórum : Netradiční ovoce

Zachovejte paniku!!! Zakázali rostliny!!!!

Dneska jsem přečetla několik velmi výživných diskusí o
Směrnici Evropského parlamentu a Rady 2004/24/ES ze dne 31. března 2004, kterou se mění směrnice 2001/83/ES o kodexu Společenství týkajícím se humánních léčivých přípravků, pokud jde o tradiční rostlinné léčivé přípravky.

Můžete se v nich dočíst že zakázali prodávat léčivé byliny, pěstovat léčivé byliny a že nám za chvíli zakážou všechno. Proto bych chtěla ještě dodat, že od 1.4. 2011 se nikdo nebude smět na léčivou rostlinu ...
Read more : Zachovejte paniku!!! Zakázali rostliny!!!! | Zobrazení : 29530 | Odpovědi : 10 | Fórum : Archiv pokecu

Jarní předpěstování v bytě

Vloni jsme používali průhledný plastové boxy s víkem (koupené v Obi, ale mají je i jinde) se zářivkou na víku. Na zářivku je vhodné dát pevnější alobal aby se všechno světlo odráželo dovnitř. Kelímky uvnitř jsou od velkých jogurtů - to abyste měli představu o měřítku. Výšku boxů je nutno zvolit podle výšky předpěstovávaných rostlin, na většinu postačí i nižší boxy než je tento:

P1320402.jpg
Read more : Jarní předpěstování v bytě | Zobrazení : 40054 | Odpovědi : 15 | Fórum : Množení rostlin

Yaw - na sraz nabízím a sháním

Na sraz nabízím k výměně :
- Vitánie snodárná(Vitania somnifera) - rostliny i semínka (mám nyní k dispozici)
- Jinan dvoulaločný (gingko biloba) - roční rostlinky ( zdroj Ivana - mám nyní k dispozici)
- Anginovník (Belamcanda chinesis) - rostliny i semínka (mám nyní k dispozici)
- Pupečník asijský (Gotu kola/Centella asiatica) - pokud se mi podaří namnožit k termínu srazu
- Pětilistý žen šen (Jiao Gulan/Gynostemma pentaphyllum) - pokud se mi podaří namnožit k ...
Read more : Yaw - na sraz nabízím a sháním | Zobrazení : 12338 | Odpovědi : 6 | Fórum : Sraz a výměny na srazu květen 2011

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933