Právě je čtv 19. čer 2025 23:12:23

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Další drsná zimní poznávačka

Co je to? Tentokrát bez jakékoliv nápovědy.

Obrázek
Read more : Další drsná zimní poznávačka | Zobrazení : 7710 | Odpovědi : 2 | Fórum : Poznávačky rostlin

Přihlášky na výměnný sraz v květnu 2011

Zorganizovali jsme konečně výměnný sraz kde bude možné vyměňovat i větší rostliny a sazenice. Bude se konat 7. a 8. května 2011 (sobota a neděle) na soukromé chatě asi 30 km za Prahou. Všichni přihlášení dostanou před srazem podrobné informace včetně popisu cesty.
Kromě výměny rostlin je na programu i výměna zkušeností a různé další činnosti a kratochvíle dle momentální inspirace: nezávazný (nebo nevázaný?) pokec, žranice, ochutnávka planých rostlin, honička s veverkama, traktorama, slimákama, trpajzlíkama.... ...
Read more : Přihlášky na výměnný sraz v květnu 2011 | Zobrazení : 49267 | Odpovědi : 35 | Fórum : Sraz a výměny na srazu květen 2011

Drsná poznávačka na leden

Obrázek
Read more : Drsná poznávačka na leden | Zobrazení : 6747 | Odpovědi : 1 | Fórum : Poznávačky rostlin

Jaro 2011

Tak jak? Už to s váma začíná cloumat?
Read more : Jaro 2011 | Zobrazení : 87131 | Odpovědi : 43 | Fórum : Archiv pokecu

Evik - nabízím

nabízím k výměně semínka těchto rostlin:

Anthericum ramosum - bělozářka větevnatá
Ruta graveolens - routa vonná
Verbascum phoeniceum - divizna brunátná
Lychnis coronaria - kohoutek věncový
Veronica spicata ssp. incana - rozrazil klasnatý
Phlomis russeliana - sápa
Liatris spicata - šuškarda
Anthemis tinctoria - rmen barvířský
Carlina vulgaris - pupava obecná
Archangelica officinalis - andělika lékařská
Baptisia australis - baptisie

Eva
Read more : Evik - nabízím | Zobrazení : 5169 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Ochrana stromů před jarními mrazíky

Zdravím,

chci se zeptat, chtěl bych v předjaří ošetřit ovocné stromky proti namrznutí.

Jde mi o to, že na jaře se stává, že je obleva, jarní sluníčko má sílu (od jihu) a občas probudí stromy dřív než je potřeba a oni popusti uzdu mize a pak zacne mrznout a casto zmrznou - hlavne merunky, broskve atd.

Nechci pouzivat vapenne mleko, mate nejaky napad cim je natrit (krom zastineni kartonem atd) z prirodnich surovin.

Diky moc ...
Read more : Ochrana stromů před jarními mrazíky | Zobrazení : 13286 | Odpovědi : 4 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Komáři a kokoška

Když už jsem v léčivkách probrala kokošku, nesmím opomenout její další účinek. Teoreticky totiž hubí komáří larvy. Kdysi dávno jsem kdesi četla /Ivano, promiň, tentokrát opravdu zdroj nenajdu :oops: /, že semínka kokošky jsou vlastně masožravá, schopná vstřebat komáří larvy...a rostliny z těchto semínek jsou mnohem životaschopnější. Byla jsem tehdy dítko zvídavé, kokoška rostla všude, káď s vodou na zalívání se jen hemžila - pokus byl dílem ...
Read more : Komáři a kokoška | Zobrazení : 5406 | Odpovědi : 0 | Fórum : Nezvaní hosté - jak regulovat hryzce, plže...

Kokoška pastuší tobolka (kapsička) Capsella

Kokoška pastuší tobolka /Capsella bursa - pastoris/ je moje oblíbená léčivka, protože roste opravdu všude a na počkání zastavuje krvácení ze všelijakých zahradnických odřenin, píchnutí a říznutí. Pro hemostatický účinek se používá i v gynekologii a urologii, lihové mazání posiluje ochabující svaly. Obvyklé užití je odvar, ale já bych spíš doporučila sušenou práškovanou nebo nejlépe čerstvou nať. Už proto, že se hemostatický účinek velice rychle ze sušené drogy ztrácí a po 4 měsících mizí docela./JANČA, ...
Read more : Kokoška pastuší tobolka (kapsička) Capsella | Zobrazení : 6829 | Odpovědi : 0 | Fórum : Léčivé rostliny

Sléz Malva

Ahoj Ivano, nevím jestli spadám do určitelné kategorie - tohle mi sice roste na zahradě už spoustu let, ale nevím, jestli je to v ČR původní...kamkoli jedu, hlavním suvenýrem jsou semínka ;) Tuším, že bych si to mohla určit sama...ale proč nevyužít takové báječné možnosti ;)
Takže: tahle slézovitá záležitost se celý rok tváří, že letos už ani nevyklíčí ...
Read more : Sléz Malva | Zobrazení : 20671 | Odpovědi : 9 | Fórum : Určování rostlin podle fotografie na fóru Biozahrada

Jmelí bílé (imelo) Viscum album

V čase vánoc se sluší vzpomenout jmelí. Je to mimořádně vhodné i proto, že ho Bobek shání.
Jmelí jako léčivá rostlina

jmelí1.jpg

jmelí2.jpg

Obrázek
Read more : Jmelí bílé (imelo) Viscum album | Zobrazení : 5787 | Odpovědi : 0 | Fórum : Léčivé rostliny

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933