Právě je čtv 19. čer 2025 22:30:04

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Echinacea

Věděl by, prosím, někdo, jak je to s obsahovými látkami u:
Echinacea purpurea
-,,- -,,- ,Alba,
-,,- pallida
-,,- angustifolia
-,,- tennesensis
-,,- paradoxa ?
Názory se dosti liší. Pokud byl obsah účinných látek srovnatelný např. u E. purpurea a pallida, tiktura by se lépe připravovala z posledně jmenované, neb má dužnatý kůlový kořen.
Zdraví Mlýnec
Read more : Echinacea | Zobrazení : 8366 | Odpovědi : 2 | Fórum : Obsahové látky v rostlinách

sháním jmelí bílé jedlové

Sháním bobulky jmelí bílého jedlového (Viscum album subsp. abietis). Na trhu jsou jmelí hromady
ale málokterý prodavač ví z jakého stromu pochází. A já bezpečně nerozpoznám které je které.

Jo a ještě bych k tomu potřeboval zlatej srp :)
Read more : sháním jmelí bílé jedlové | Zobrazení : 10988 | Odpovědi : 6 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Domácí tinktura z divizny proti kašli

20 květů s pylem se vloží do malé lahvičky Alpy. Za měsíc se může i nemusí zfiltrovat.
Dětem: 3x denně 5 kapek na kostku cukru
Dospělí: 3x denně čajovou lžičku
Zdraví Mlýnec
Read more : Domácí tinktura z divizny proti kašli | Zobrazení : 21431 | Odpovědi : 4 | Fórum : Recepty na léčivé přípravky

Ořechy

Letos zmrzly všechny vlašáky. Máme asi 10 lískových Lombardských a snad nejrychlejší veverky pod sluncem.
Vyloupala jsem loňské vlašské. Povařené jsou jak čerstvé. Určitě by se daly nějak máčet, aby se nemusely vařit.
Ořechy v karamelu:
20 dkg písk. cukru, šťáva z půlky pomeranče, kousek másla a 2 lžíce rumu se svaří na pánvi v karamel, pění to, asi by to rychle přeteklo bez míchání.
Přidá se půl kg ořechů - dala jsem ty povařené ...
Read more : Ořechy | Zobrazení : 8068 | Odpovědi : 2 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Moruše - Morus spp.

Systematika rodu Morus
Read more : Moruše - Morus spp. | Zobrazení : 26828 | Odpovědi : 10 | Fórum : Netradiční ovoce

Předpěstování celeru

V Bioměsíčníku každoročně radí ing Pospíšilík, že stačí sít celer až v březnu, radí to i prodejce fy Bejo Zaden. Odhodlala jsem se až letos. Bioosivo odr. Maxim(SEMO) jsem sela přímo do sadbovačů 4x4 cm, tuším kolem 10. března, do propařené půdy. Srovnala jsem je ve fóliovníku na zem bez podkladové plachty a zakryla jsem je, zalité, textilií. Nemám vytápěný skleník. Celer dosti rychle klíčil, nechala jsem ho růst bez přepichování, jen jsem přesázela přebytečné ...
Read more : Předpěstování celeru | Zobrazení : 8687 | Odpovědi : 2 | Fórum : Tradiční zelenina

Pokec a počasí v prosinci

Tak nám trochu přituhlo.
Read more : Pokec a počasí v prosinci | Zobrazení : 11516 | Odpovědi : 5 | Fórum : Archiv pokecu

Jakon Smallanthus sonchifolius

Jakon je báááječná bylina, nejenom tím, že snižuje hladinu cukru v krvi, ale i tím jak vypadá /mile huňaté listy/ i tím, jak roste /velice - a to bez škůdců a chorob...snad ani ti slimáci ho neradi/. Detailním popisem nebudu zatěžovat /pěkný je třeba na http://jaruna7.bloguje.cz/543284-nadeje ... ecepty.php
Ale mám dotaz: pěstuje ho někdo z vás? A jak přezimujete ty "sázecí" hlízy? Já měla loni jeden - a ze ...
Read more : Jakon Smallanthus sonchifolius | Zobrazení : 64653 | Odpovědi : 23 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Určená rostlina: Šalvěj přeslenitá Salvia verticillata

Je to trváca rastlina asi z čelade lamiaceae, dorastá do výšky 0,5 metra, kvitne takmer celé leto a jeseň, rastie na okraji cesty na plnom slnku a suchom stanovišti.

bobek - nabízím semena jedle bělokoré

Začaly se pomalu rozpadat letošní šišky jedle bělokoré a semena padají na zem. Pokud by měl někdo zájem, ozvěte se, mohu je snadno sesbírat z betonového chodníku.
Read more : bobek - nabízím semena jedle bělokoré | Zobrazení : 5954 | Odpovědi : 2 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933