Právě je pát 20. čer 2025 7:13:57

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Poznávačka na listopad

Obrázek
Read more : Poznávačka na listopad | Zobrazení : 6431 | Odpovědi : 1 | Fórum : Poznávačky rostlin

Pokec o počasí v listopadu

Tak už máme téměř po sezóně.
Read more : Pokec o počasí v listopadu | Zobrazení : 31195 | Odpovědi : 14 | Fórum : Archiv pokecu

Mrkev a petržel na podzim?

Prý je lepší sít mrkev a petržel na podzim, lépe pak klíčí a roste. Zkoušel jste to někdo?
Read more : Mrkev a petržel na podzim? | Zobrazení : 11177 | Odpovědi : 5 | Fórum : Tradiční zelenina

Routa vonná - recepty

Routové máslo
Hrst routy nakrájím nadrobno a utřu s máslem. Maže se na chleba nebo se dává na brambory nebo kamkoliv jinam kam se dává máslo bez tepelné úpravy. Není příliš trvanlivé, vydrží týden, možná i víc. Na dlouhodobější uschování je potřeba dát do mrazáku, nejlépe jako menší váleček zabalený do alobalu. Z něho se pak krájí kolečka.
Vajíčka s routou
Na pánev dám máslo, rozpustím. Rozklepnu vajíčka a přidám do pánve když je většina ...
Read more : Routa vonná - recepty | Zobrazení : 7202 | Odpovědi : 2 | Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

Mangold - recepty

Mangold se smetanou
Na másle podusím nakrájené řapíky mangoldu a světlé části pórku. Natrhané nebo nakrájené listy mangoldu a zelené části pórku přidám o něco později. Podusím doměkka a hotové zaliju smetanou.
Měla jsem dva malé pórky (hodně malé) a dva velké (hodně velké) listy mangoldu.
Polévka s mangoldem
V osolené vodě uvařím nakrájený mangold (více než polovina celého množství) a další zeleninu (menší podíl) jako mrkev, celer, petržel, jeden brambor, červená řepa, může být ...
Read more : Mangold - recepty | Zobrazení : 7701 | Odpovědi : 0 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Kde najít předpovědi počasí

Český model Medard - najdeme tu simulace průběhu tlaku, srážek, větru, oblačnosti a teploty. Model funguje na tři dny dopředu, podle mých zkušeností může být předpověď na třetí den již nepřesná, ale samozřejmě záleží na situaci. Předpověď srážek je relativně přesná na několik hodin dopředu, ale i ta se může někdy měnit.
Model Aladin - byl mi doporučen, osobní zkušenost zatím nemám.
Meteoblue - byl mi doporučen, osobní zkušenost zatím nemám.
Flymet - byl mi ...
Read more : Kde najít předpovědi počasí | Zobrazení : 29073 | Odpovědi : 9 | Fórum : Počasí

Maliny

Minulý týden jsem poblíž Břeclavi viděla rozsáhlejší porost, jak na zahradě tak i uteklý za plot, s krásně velkými zralými malinami. Byly velké a chuť měly super. Nevíte někdo co to může být za odrůdu? Docela mě zaujaly.
Read more : Maliny | Zobrazení : 13766 | Odpovědi : 5 | Fórum : Tradiční ovoce

Dvojstromy, trojstromy, tajemné stromy

Přátelé, co míníte o konceptu uspořádat některé dřeviny tak, aby vyrostly jako např. trojstrom. Ať už složené z jiných druhů a nebo geneticky odlišných semenáčků téhož druhu - čili nemám namysli rozdvojené kmeny téhož jednoho stromy, ale každý originální se svými vlastními kořeny. Napadá mě to jako jednak možná úspora místa a pak také jako opatření u hůře opylitelných a cizosprašných odrůd (např. kaštanovníky mívají skutečně mnoho -někdy až 99% - hluchých plodů, jak jsem ...
Read more : Dvojstromy, trojstromy, tajemné stromy | Zobrazení : 8541 | Odpovědi : 2 | Fórum : Kombinace rostlin

Určování odrůd jablek

Poradíte někdo jak určit odrůdy jablek? Zajímalo by mě co mi to na zahradě vlastně roste.
Yaw: Ten ústav v Holovousech co jsi na něj dával odkaz si pamatuju, ale určují taky podle fotek? Není potřeba znát i chuť?
Read more : Určování odrůd jablek | Zobrazení : 12764 | Odpovědi : 4 | Fórum : Tradiční ovoce

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933