Právě je pát 20. čer 2025 11:20:22

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Mučenka modrá-Passiflora coerulea

Nabízím lonské semenáče mučenky.Plodící rostliny mám zasazené volně na zahradě a nevymrzají.
Read more : Mučenka modrá-Passiflora coerulea | Zobrazení : 7209 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Dužistopka-Hovenia dulcis

Nabízím na výměnu sazenice dužistopky.Jsou zakořenělé v květináčích.
Read more : Dužistopka-Hovenia dulcis | Zobrazení : 8793 | Odpovědi : 4 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Misazap nabízím 2015

Ahoj,
mám doma pár "obyčejných" semínek, se kterými se mohu podělit. Jsou to spíš semena pro někoho, kdo začíná.
Salát plzeňský kamenáč (z Gengelu)
Pohanka (ČSFR, také Gengel)
Len (Šumperský, Gengel)
Hrách Hejzlarová (Gengel)
Divoká žlutá rajčata (červených mám malinko, ale kdyby stačilo pár semínek, podělím se)
Ačokča
špenát novozélandský (čtyřboč)
Kopr
Krásenka
Čerňucha Damašská
Afrikán (plnokvětý)
Měsíček (směs žlutých a oranžových)
Česnáček
Orlíček
Kosatec Sibiřský
Svazenka Vratičolistá
Řepík (semena jsou starší, snad vyklíčí)
Třapatka ...
Read more : Misazap nabízím 2015 | Zobrazení : 35778 | Odpovědi : 10 | Fórum : Výměna rostlin, sazenic a semen

Hluchavky Lamium

hluchavka bílá Lamium album
Jedlé listy, květy, léčivá. Rumiště, skládky, parky, zahrady, hojná, ve vyšších polohách vzácně. Vytrvalá. Léčivá, sbírá se květ a na koupele nať. Chrání sliznice, protizánětlivá, tlumí křeče, při hemoroidech, na rány a popáleniny. Podporuje metabíolismus a reguluje nejrůznější tělesné funkce.
Obrázek

hluchavka skvrnitá Lamium maculatum
Roste ve vlhčích lesích, je vytrvalá a má prohnutou květní trubku. Pfaf hluchavku skvrnitou nemá.
Obrázek

hluchavka nachová Lamium purpureum
Vyskytuje se na polích, zahradách, rumištích, ...
Read more : Hluchavky Lamium | Zobrazení : 6357 | Odpovědi : 0 | Fórum : Léčivé rostliny

Medvědí česnek - cibulky - sháním

Dobrý den
Na mé zdravotni potiže s vysokým tlakem, shaním cibulky medvědího česneku k jarní výsadbě. Diky za každou odpověď, určitě se dohodneme.
Read more : Medvědí česnek - cibulky - sháním | Zobrazení : 15061 | Odpovědi : 6 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Recepty na patizony

Už jsem udělala řízky, i se zlepšovákem (prošpikovat česnekem), v těstíčku, mám je naložené v Deku jako okurky a pořád mi zbývá kýbl látajících talířů.
Nemáte někdo recepty?
Read more : Recepty na patizony | Zobrazení : 25039 | Odpovědi : 3 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Merlík všedobr a jiné merlíky - recepty

Balíčky všedobru se šunkou a tuřínem
8 plátků těsta filo
8 tenkých plátků vařené šunky
200g listů merlíku všedobru
3 vodnice (ne příliš velké), oloupané a nakrájené na tenké plátky
zeleninový vývar
4 lžičky másla
Příprava:
Do vroucího zeleninového vývaru přidáme plátky tuřínu a vaříme asi 5 minut nebo až změknou (ale jsou ještě křupavé). Přecedíme a necháme vychladnout.
Položímě filo těsto na suchou pracovní plochu, na něj plátky šunky. Nyní navršíme listy všedobru a ...

Růže šípková - recepty (šípky i okvětní plátky)

Nevařený nápoj ze šípků
Usušené šípky (čím čerstvěji usušené tím lepší) rozdrtíne a přes noc namočíme do vody. Ráno přecedíme přes plátýnko. Z čerstvě usušených šípků má úžasnou barvu a úžasnou chuť. Zůstane tam víc vitamínu C než v čaji, který projde varem.

Pokec o počasí v říjnu

U nás to zatím jde.
Read more : Pokec o počasí v říjnu | Zobrazení : 29937 | Odpovědi : 14 | Fórum : Archiv pokecu

Poznávačka na říjen

Obrázek
Read more : Poznávačka na říjen | Zobrazení : 6279 | Odpovědi : 1 | Fórum : Poznávačky rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933