Právě je pát 20. čer 2025 16:51:55

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Roste tu jen to, co chce.

Ahoj, po trochu delší době se znova hlásím. Na mé pidizahrádce mi vyrostly akorád topinambury, hrášek a pár měsíčních jahod. Zkoušela jsem zasít mrkev, pastinák, tuřín, černý kořen a vůbec nic nevzešlo, teda vyklíčila jedna mrkev, která následně zdechla. Slimáci to nebyli, do půdy jsem přidala kompost, a stejně nic. Udržel se tam akorád brutnák a byla tam doslova invaze rozrazilu.
Tak jsme se doma dohodli že tuhle pidizahradu opustím a protože také zemřela tchýně, ...
Read more : Roste tu jen to, co chce. | Zobrazení : 25475 | Odpovědi : 10 | Fórum : Otázky, žádosti o radu

Na popínavé rostliny - pergoly, treláže, sítě

Chtěla bych pěstovat ačokču, zkusit rajčata pophnat do výšky, taky hrášek a fazole. Máte někdo spočítané nebo vypozorované kolik metrů od sebe mohou být liniové prvky (výška co já vím, asi 2 metry?) obrácené k jihu nebo jihovýchodu aby si navzájem nestínili? Připadá mi, že výhodnější budou treláže do kužele, nebudou vrhat stín plošně.
Uvítám i veškeré zkušenosti s konstrukcí.
Read more : Na popínavé rostliny - pergoly, treláže, sítě | Zobrazení : 13619 | Odpovědi : 2 | Fórum : Způsoby pěstování

Ivana - z jižní Moravy nabízím

Při pracovních cestách po jižní Moravě jsem nasbírala a mám na výměnu (stará nabídka stále platí!!) nová semena. Některých semen je hodně málo a proto je nabídka omezená na jednoho až několik prvních zájemců, něčeho je dost, například pelyňku, yzopu, třezalky.

třezalka tečkovaná Hypericum perfortum
dřišťál (asi Thunbergův) Berberis
šalvěj hajní Salvia nemorosa
šalvěj přeslenitá (babské ucho) Salvia verticillata
několik mandlí, omezené množství, jen do teplých oblastí
proso (u cesty, z pole) Panicum miliaceum ...
Read more : Ivana - z jižní Moravy nabízím | Zobrazení : 9273 | Odpovědi : 4 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Jak napsat klikací odkaz s textem

Použijeme značku URL z horní lišty.
Kurzor bliká v mezeře mezi hranatými závorkami ][. Klikneme na šipku vlevo, kurzor se posune o jednu pozici. Dáme znaménko = a vložíme odkaz (vše bez mezer). Poté použijeme šipku vpravo a mezi hranaté závorky vložíme text, většinou název stránky nebo popis odkazu. Celý odkaz pak vypadá takto: Moje oblíbená stránka

V příspěvku se po odeslání zobrazí klikací odkaz Moje oblíbená stránka.
Read more : Jak napsat klikací odkaz s textem | Zobrazení : 9605 | Odpovědi : 0 | Fórum : Návody k funkcím fóra - jak na to

Kauza QNX a fórum soběstačnost pokračuje

K soukromým zprávám některých členů fóra:
Vím že průvodce Zahradničení s biouhlem FAQ který jsem přeložila z angličtiny je zkopírován na fóru soběstačnost, a byl tam vložen do několika hodin co byl zveřejněn zde. Nelze to vykládat tak, že se jedná o nezávislý překlad, neboť je slovo od slova shodný s tím mým. Vím, že fórum soběstačnost zkopírovalo i jiné příspěvky, některé taktéž slovo od slova (například obsáhlý příspěvek od Pierra kde píše o svých ...
Read more : Kauza QNX a fórum soběstačnost pokračuje | Zobrazení : 17314 | Odpovědi : 3 | Fórum : ČOV

Ufolet - topinambury sháním

ahoj:)

mozna trochu s krizkem po funuse, ale taktez shanim topinambur-hlizky :) kdyby nejaka dobra duse z Prahy, Plzne, Podebrad, Nymburka nebo Kolina mela nejake nazbyt, budu moc rada :)

Karolina (tristrami@centrum.cz)
Read more : Ufolet - topinambury sháním | Zobrazení : 4676 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Petra nabízím - jedlé, netradiční, osvědčené..

Nabízím přebytky, podrobnější informace a foto je (stále se doplňuje) na http://www.prirodnizahrada.cz
(zdroj znamená odkud je původní rostlina)

Čechřice vonná (zdroj příroda)
Kostival lékařský (zdroj příroda - ze semen)
Sléz pižmový (zdroj zahradnictví)
Brutnák lékařský (zdroj zahradnictví)
Medvědí česnek (zdroj příroda)

Divoké rajče červené (zdroj Gengel) - ještě ty původní stejně velké kulaté
Tyčkové fazole Mongolské - fialové (zdroj Gengel)
Tyčkové fazole Šparglové (zdroj Gengel)
Keříčkové fazole Šparglovka/Sedlácké (zdroj ...
Read more : Petra nabízím - jedlé, netradiční, osvědčené.. | Zobrazení : 19283 | Odpovědi : 13 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Divoká rajčata Solanum pimpinellifolium - souhrn zkušeností

Podle zkušeností členů sklenka, houba, bobek, kořenářka, Hanča, Petra, kol32, Ivana
Zdroj semen
Gengel
Výměny na fóru Biozahrada
KPR

Výhody a přednosti
* odolnost proti plísním
* malé nároky na péči
* chuť

Předpěstování
Seju začátkem března, zkoušela jsem i dřív, ale měla jsem dojem, že se pak sazenice zbytečně vytahají a dřív plodit stejně nezačnou (sklenka). Vysévám v první polovině března (houba). Vysévat do směsi zeminy s kompostem (1:1), do velkých kelímků nebo pet ...

Indický běžec, kachna co žere slimáky - souhrn zkušeností

Shrnuté zkušenosti těchto členů fóra: pierro, Vipetka, zuzka z lesa, Petra, petrd, Erraen, martas, JitkaD, elen, Diana z ekostatku Vlkaneč a další.

Kde sehnat
Zde na fóru Nabízím indické běžce
ifauna, sekce drůbež
zadat do Google drůbež, prodej, indický běžec, procházet inzeráty
Cena 150-300 Kč.-

Malé kačenky
Nejlepší je pořídit jednodenní káčata, která ještě tráví zásoby ze žloutkového váčku. Doporučená přeprava je např. kurýr ČD. Káčata by měla být alespoň 14dní pod lampou, ve špatném ...

K čemu se hodí tyto rostliny 2. - těžká poznávačka

Správná odpověď nula až všechny.

Obrázek
1a. jedlá
1b. léčivá
1c. na barvení látek
1d. náplň do polštářů
1e. z vláken se dá vyrobit papír
1f. na výrobu provazů
1g. sráží mléko (syřidlo)
1h. v kosmetice
1i. jako troud
1j. semena obsahují olej

Obrázek
2a. jedlá
2b. léčivá
2c. na barvení látek
2d. náplň do polštářů
2e. z vláken se dá vyrobit papír
2f. na výrobu provazů
2g. sráží mléko (syřidlo)
2h. v kosmetice
2i. ...
Read more : K čemu se hodí tyto rostliny 2. - těžká poznávačka | Zobrazení : 6648 | Odpovědi : 1 | Fórum : Poznávačky rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933