Právě je pát 20. čer 2025 21:19:48

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Tabák Nicotiana

Oba druhy jsou léčivé a působí insekticidně.
tabák viržinský Nicotiana tabacum
Obrázek

tabák selský Nicotiana rustica
Nicotiana_rustica_c1.jpg

Nicotiana_rustica_k1.jpg
Read more : Tabák Nicotiana | Zobrazení : 8988 | Odpovědi : 2 | Fórum : Léčivé rostliny

Určeno: Starček z okruhu s.hajní Senecio nemorensis agg.

Hmmm, zase jsem to poslal jinam.
merodova.JPG
Zajímá mě to okolo mé hrušně. Má to široké květenství, myslím, že se tomu říká složený, nebo nepravý okolík (struktura, jako u řebříčku). Žluté květy s myslím 4mi výraznějšími korunními lístečky, které jsou výrazně delší, než širší. po odkvětu se vysemeňuje chmýřím.

Ovce a jejich chov

Nekolik let uvazuji o chovu ovci, ale porad jsem nenabral odvahu...

Chalupu jsme koupili vcetne nekolika ovci (mimo jine), ale vzhledem k situaci jsme se jich museli vzdat.

Ted uvazuji ze se k chovu ovci vratime. Shanim ale nejake mensi plemeno nez ty klasicke bile velke :lol:
Poradite?

Urcite nepotrebuji vlnu, nejsem schopen (prozatim) dojit, nechceme mlade atd.
Uvazuji o modelu (prvnich par let) na jare ...
Read more : Ovce a jejich chov | Zobrazení : 18880 | Odpovědi : 3 | Fórum : Chov zvířat

Budou orechy a jablka

Ahoj mame pomerne dost stromu od obeho a pokud si nekdo chcete natrhat nejaka jablka nebo sesbirat orechy, tak dejte vedet. Minule jsem nejak prosvihnul odpovedi, tak radeji pisi s predstihem, abychom to nepodcenili :)

Jablka jsou mensi ale je jich dost a jsou v podstate bio (co tam vyroste samo, to tam je :-)

Orechu mame mraky, ruzne ...
Read more : Budou orechy a jablka | Zobrazení : 9545 | Odpovědi : 1 | Fórum : Burza přebytků

Přírodovědný klub v Brně

Podzimní exkurze 2010:
5.9. hydrologicko-botanická
19.9. vlastivědná
2.10. botanická
9.10. přírodovědná
17.10. studánky
23.10. mineralogie
30.10. mykologie
14.11. studánky
Podzimní exkurze Přírodovědného klubu v Brně - celá pozvánka
Read more : Přírodovědný klub v Brně | Zobrazení : 6066 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

Výstava hub v Brně

Read more : Výstava hub v Brně | Zobrazení : 5888 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

Atlasy a klíče

Atlasy ke stažení (minerály, motýli, houby, stromy apod.)

Elektronické určovací klíče (mechorosty, masožravé rostliny, hmyz, rovnokřídlí, pěvci, živočichové v půdě)
Read more : Atlasy a klíče | Zobrazení : 5528 | Odpovědi : 0 | Fórum : Určování hub a živočichů

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933