Právě je sob 21. čer 2025 6:18:49

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Pupava bezlodyžná ( krasovlas) Carlina acaulis

pupava bezlodyžná Carlina acaulis
Poměrně známá rostlina, je léčivá a jedlá. Jí se květní lůžko, které chutná jako kedlubna. Rating podle pfaf 2,2. Pfaf uvádí jako jedlý i kořen, který má podle Zentricha ostře palčivou chuť a také říká něco o loupaném stonku, ale rostlina téměř žádný stonek nemá takže si to v praxi vůbec nedovedu představit. Loupání lůžka je pěkně pichlavá práce. Léčivé účinky podle pfaf: proti nadýmání, na vyvolání pocení, pro trávení, močopudné ...
Read more : Pupava bezlodyžná ( krasovlas) Carlina acaulis | Zobrazení : 7937 | Odpovědi : 0 | Fórum : Jedlé rostliny

Líčidlo Phytolacca

Dobrý den, měl bych takový dotaz.

http://imgshare.co.uk/viewfull/678/1046.jpg
http://imgshare.co.uk/viewfull/677/7196.jpg

Tato rostlina mi vyrostla v rohu zahrady a mě by opravdu zajímalo co je to vlastně zač. Je to vysoké snad metr třicet a zbytek údajů je doufám viditelný z přiložených fotek.
Read more : Líčidlo Phytolacca | Zobrazení : 13303 | Odpovědi : 4 | Fórum : Léčivé rostliny

Tykve (dýně) Cucurbita

Klíč na tykve (Josef Dostál: Nová květena ČSSR 1. Academia Praha 1989):
1a Laloky listů zaokrouhlené, s mělkými zářezy, květní stopky oblé.... tykev velkoplodá Cucurbita maxima
1b Laloky listů špičaté, zářezy hlubší, stopky samičích květů 5hranné...jdi na 2
2a Zářezy listů zaokrouhlené, stopky samčích květů 5hranné........... tykev obecná (dýně) Cucurbita pepo
2b Zářezy listů špičaté, stopky samčích květů oblé... ....................tykev pižmová Cucurbita moschata

Klíč ke květeně České republiky, (ed. K. Kubát), Academia Praha 2002: ...
Read more : Tykve (dýně) Cucurbita | Zobrazení : 42679 | Odpovědi : 20 | Fórum : Tradiční zelenina

Odkaz na téma Biouhel a terra preta

Tento příspěvek vkládám pro návštěvníky přicházející z googlu, kteří hledají klíčové slovo biouhel: vyhledávač Google je nasměruje z důvodů mě neznámých na téma Sklepy a krechty.
Téma "Biouhel, terra preta" najdete na fóru Biozahrada tady: http://diskuse.nachvojnici.cz/viewforum.php?f=110
Read more : Odkaz na téma Biouhel a terra preta | Zobrazení : 4776 | Odpovědi : 0 | Fórum : Sklepy a krechty

ARONIE / TEMNOPLODEC, 1 ks daruji,

Praha Modřany, sim2@email.cz
Read more : ARONIE / TEMNOPLODEC, 1 ks daruji, | Zobrazení : 4216 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Zahradničení s biouhlem FAQ

Níže je překlad dokumentu Zahradničení s biouhlem FAQ (Často kladené otázky).

Originál Zahradničení s biouhlem FAQ

Čtenáře prosím o shovívavost ohledně překladu, pokud se zde bude vyskytovat nějaký pedolog anebo technicky nadaný člověk vládnoucí angličtinou lépe než já, uvítám všechny připomínky a doplňky k překladu, jakož i překlepy. Některé technické pasáže jsem nezvládla přeložit vůbec. Průvodce je přeložen i s odkazy které jsou v originále. Některé odkazy bohužel nelze nalézt (Page not found) a ...
Read more : Zahradničení s biouhlem FAQ | Zobrazení : 25570 | Odpovědi : 5 | Fórum : Biouhel, terra preta

Pytlíčky se zipem na semena

Sklenko, prosím tě kde kupuješ ty pytlíky se zipem na semínka? Používám i papírový pytlíky, ale tyhle jsou užitečný.
Read more : Pytlíčky se zipem na semena | Zobrazení : 10627 | Odpovědi : 4 | Fórum : Kde sehnat....

Ivana - naduť madagaskarská (pokojový žen-šen) nabízím

Nabízím malé rostlinky z okraje listů. Rostlina je pokojová, velmi snadno se množí a rozrůstá. Je léčivá viz článek, vyrábí se z ní biostimulátor s adaptogenními účinky zvaný Elixír života (postup výroby).
Bryophyllum_daigremontianum_d2.jpg
Read more : Ivana - naduť madagaskarská (pokojový žen-šen) nabízím | Zobrazení : 7446 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Přípravek Azoter - bakterie místo hnojení dusíkem a fosforem

Našla jsem zajímavou věc: přípravek s obsahem bakterií Azotobacter, které vážou dusík, bakterie Bacullus megatherium které uvolňují fosfor do formy přístupné pro rostliny a baktérie Azospirillium brasillience, které umožňují fixaci dusíku nad 28 stupňů Celsia.

Doporučená dávka 10l/ha. Přípravek je dodáván v sudech 25 l sudech (taktéž 50 a 60l), cena za 1 l včetně dopravy je 85.- Kč. Bohužel to jsou poněkud velkoobchodní podmínky.
Firma která to prodává
Read more : Přípravek Azoter - bakterie místo hnojení dusíkem a fosforem | Zobrazení : 10184 | Odpovědi : 2 | Fórum : Způsoby pěstování

Špendlíky, myrobalán Prunus cerasifera

myrobalán, špendlíky Prunus cerasifera
Tak jsem dneska měla práci na lokalitě (je to taky něco jako ekofarma) kde mají spoustu špendlíků. Mají nejrůznější, prý jeden strom má plody s ananasovou chutí. Kolega co tam byl se mnou říkal že znal strom s meruňkovou chutí. Dneska jsem našla zvláštně strakaté.
Nevíte někdo, jestli po zasazení pecky bude semenáč držet tyto chuťové a vzhledové vlastnosti anebo jestli by se to muselo naroubovat? Ananasovej špendlík bych si pořídila. ...
Read more : Špendlíky, myrobalán Prunus cerasifera | Zobrazení : 14373 | Odpovědi : 3 | Fórum : Tradiční ovoce

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933