Právě je sob 21. čer 2025 14:32:51

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Anketa - připadá vám fórum přehledné?

Zajímá mě, jak přehledné vám fórum připadá. Nesnadné hledání je vlastností všech velkých fór, která mají mnoho příspěvků a tady už jich je dost. Zároveň uvítám všechny vaše návrhy na zpřehlednění óra a na zlepšení funkcí hledání.
Read more : Anketa - připadá vám fórum přehledné? | Zobrazení : 9783 | Odpovědi : 3 | Fórum : Archiv kanceláře

Kosa

Koupili jsme kosu v nějakým bauněco, takovou tu co se běžně prodávají, ale mě moc nevyhovuje, má ostří moc vykloněný nahoru. Budu muset pořídit vhodnější násadu nebo novou kosu.
Máte někdo přehled kde by se dala sehnat dobře udělaná kosa?
Read more : Kosa | Zobrazení : 30167 | Odpovědi : 10 | Fórum : Kde sehnat....

Jezírka

Máme v úmyslu vybudovat několik jezírek. Umělou fólii rozhodně nechci, jílu máme dostatek. Začala jsem proto pátrat jak na to. Na internetu koluje jeden text (mnohokrát kopírovaný), který doporučuje vrstvu jílu 30 cm, upěchovat a na to písek 15 cm. Modifikací je kačírek. Ten text se dá najít například tady, navíc vás tam ubezpečí jsou modernější a efektivnější řešení (například plastový výlisek).
V tomto článku se dají najít další praktické, tentokráte užitečné rady.
Pokud někdo ...
Read more : Jezírka | Zobrazení : 8689 | Odpovědi : 2 | Fórum : Přírodě podobné biotopy a společenstva

Skalky

Časem (možná i letos) budeme budovat zídku - skalku. Nutně potřebujeme zpevněný svah a nutně potřebujeme osadu pro ještěrky a slepýše. Našla jsem moc pěknou inspiraci s užitečnými radami:
http://www.skalnicky.cz/skalky.php
Read more : Skalky | Zobrazení : 14212 | Odpovědi : 5 | Fórum : Přírodě podobné biotopy a společenstva

Japonský kompost bokashi

Našla jsem zajímavé téma, rychlé kompostování s použitím baktérií mléčného kvašení.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bokashi_composting#Bokashi_compost
Dokonce existuje startovací přípravek na výrobu siláží s bakteriemi mléčného kvašení:
http://www.bartakmf.cz/Pioneer/SI.htm

Máte někdo zkušenosti?
Read more : Japonský kompost bokashi | Zobrazení : 31121 | Odpovědi : 10 | Fórum : Kompost

Bomba v Motole!!! Vybuchla na spam!

Administrátor: Spamerka Francka alias Františka Vránová byla výslovně varována při registraci. Na fóru motorkari.cz se přiznává že má na starosti programovou náplň areálu. V příspěvku na diskusním fóru deklaruje, že se snaží neporušovat zákon 480/2004 Sb., rádi bychom ji tedy informovali, že komentářovým spamem porušuje § 4 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele (nekalá obchodní praktika) a § 44 obchodního zákoníku (zákon č. 513/1991 Sb.), nekalá soutěž. Registrační mail frantiskavranova@seznam.cz ...
Read more : Bomba v Motole!!! Vybuchla na spam! | Zobrazení : 10395 | Odpovědi : 0 | Fórum : ČOV

Zpracování jasmínu?

Právě nám kvete obří keř jasmínu. Jeho vůni si každý rok několik týdnů slastně užívám, ale dosud jsem marně pátrala po možnostech zpracování. Poradí mi někdo, prosím?
Read more : Zpracování jasmínu? | Zobrazení : 24584 | Odpovědi : 9 | Fórum : Konzervace sklizně

Hledání na fóru

Existuje několik způsobů:
1. Vpravo nahoře v hlavičce s obrázkem v boxu Hledej.
2. Pokročilé hledání
Do pokročilého hledání se také dostanete přes Hledej (viz bod 1) nebo po kliknutí na Vyhledat témata bez odpovědi, Zobrazit nové příspěvky, Zobrazit aktivní témata. Kliknete na Zpět na pokročilé vyhledávání.
pokrocile_hledani.jpg

3. Pod jednotlivými fóry jsou dole rámečky na vyhledávání. Pokud vám nevyhovuje způsob jak fórum zobrazuje nové příspěvky, v této volbě si můžete ...
Read more : Hledání na fóru | Zobrazení : 15217 | Odpovědi : 3 | Fórum : Návody k funkcím fóra - jak na to

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933