Právě je sob 21. čer 2025 15:14:13

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

O permakultuře, znalostech a lidech okolo

bobek píše:Ivana a Jiho: dík, chtěl jsem na to taky reagovat ale takhle srozumitelně bych to asi nenapsal. Na permakulturistech mě štve (jak už jsem tu někde psal), že někteří z nich zcela samozřejmě prezentují názory které jsou naprosto v rozporu se současnými vědeckými poznatky. A jindy, když se jim to hodí, se na vědu naopak odvolávají. Škodí tím sami sobě i dobré myšlence permakultury.

Podle toho, co jsem od Mollisona četla, měl velmi dobré znalosti ...
Read more : O permakultuře, znalostech a lidech okolo | Zobrazení : 7832 | Odpovědi : 0 | Fórum : Názory, úvahy, eseje

Obsahové látky v semenech, genetika...

Liqid píše:Jasne o plody mi momentalne nejde je jasny, ze to co se prodava je nadopovany jak svin. Spis bych mel jeste dotaz, za jak dlouho mi semena zhruba vzklici?

Co myslíš tím nadopovaný?
Read more : Obsahové látky v semenech, genetika... | Zobrazení : 22134 | Odpovědi : 10 | Fórum : Semenaření

Diskuse o permakulturních titulech

Petra:No podle mých informací nemá Max Vitrup Jensen (Permalot) ani Jaroslav Svoboda (ekozahrady) permakulturní titul DPD a tedy ani oprávnění vést mezinárodně uznávané permakulturní kurzy. Podle pravidel permakultury může Max vést různé menší permakulturní kurzy , ale to neplatí pro kurzy mezinárodně uznávané. Podle informací permakultura(CS) není Jaroslav Svoboda absolventem uznávaného permakulturního kurzu a proto by neměl slovo permakultura ve spojení se svými kurzy vůbec používat.
To nemění nic na tom ,že jejich kurzy mohou ...
Read more : Diskuse o permakulturních titulech | Zobrazení : 65567 | Odpovědi : 21 | Fórum : Polemiky

Nabízím Indické běžce.

Ahoj Všichni, kteří máte zájem o indické běžce. Mám dvouměsíční kachňata a nabízím k odběru. Můj mobil je 736763059 nebo e-mail : zuzana.saifrova@seznam.cz zdraví zuzka z lesa ;) Vše bylo rozebráno během několika dnů. Inzerát není aktuální !
Read more : Nabízím Indické běžce. | Zobrazení : 13035 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv výměn zvířat

Rebarborové recepty

Sháním osvědčené recepty z rebarbory, zejména na různé koláče.
Read more : Rebarborové recepty | Zobrazení : 9514 | Odpovědi : 2 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Klimatické zóny

Klimatické zóny najdete zde:
http://klubpp.palmparadise.biz/clanky/zony/zony.html
Pozor, existují dva systémy klimatických zón, americký a evropský.
Rostliny, které se dají u nás pěstovat by měly patřit do zón (evropských) 5 až 6.
Read more : Klimatické zóny | Zobrazení : 5453 | Odpovědi : 0 | Fórum : Přírodní podmínky na pozemku

Druhy rostlin používané jako mořidla při barvení látek

Zdroj: pfaf

begónie Begonia picta
Nepodařilo se mi zjistit, zda se tento druh u nás pěstuje, ani zda má český název. Latinská synonyma jsou Begonia echinata nebo B. erosa. Jako mořidlo pro fixaci rostlinných barviv se používá šťáva z rostliny.
dlužichy Heuchera (dlužicha americká Heuchera americana, dále H. cylindrica, diversifolia, glabra, micrantha, sanguinea, versicolor)
Dlužichy se u nás pěstují jako okrasné. Obrázky. Nejčastěji se pěstuje asi dlužicha americká a dlužicha krvavá. Kořen se používá jako ...
Read more : Druhy rostlin používané jako mořidla při barvení látek | Zobrazení : 18327 | Odpovědi : 6 | Fórum : Užitkové rostliny

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933