Právě je sob 21. čer 2025 17:52:01

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Jak jste volili?

Jen tak aby řeč nestála.
Read more : Jak jste volili? | Zobrazení : 17066 | Odpovědi : 9 | Fórum : Archiv pokecu

Nové téma Pěstování rostlin

Pro zpřehlednění a usnadnění hledání jsem vytvořila nové téma Pěstování rostlin. V tématu Rostliny zůstaly jen jednotlivé druhy. Do nového tématu o pěstování jsem přesunula i vlákna z tématu Biozahrada obecně, která tam patří.

Do tématu Rostliny jsem doplnila Seznam všech druhů, aby se tady lépe hledalo.
Read more : Nové téma Pěstování rostlin | Zobrazení : 5426 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv kanceláře

Pozvání

Chtěla bych pozvat všechny novější členy fóra aby nám představili(y) svoje zahrady nebo zahrádky.
Read more : Pozvání | Zobrazení : 9239 | Odpovědi : 3 | Fórum : Představte ostatním svou zahradu

Jak mnoho jsou saponiny jedovaté? Poněkud nekorektní diskuse

Je zodpovědné radit lidem, aby místo mýdla začali používat jedovaté saponiny? Dokonce i aescin z kaštanů se dá použít k otrávení ryb při jejich lovu (nemusí to být z nějaké exotické rostliny, kaštan je pro tento účel také vyzkoušený) :!: Jo, ochrana přírody na prvním místě :shock:
Read more : Jak mnoho jsou saponiny jedovaté? Poněkud nekorektní diskuse | Zobrazení : 30356 | Odpovědi : 9 | Fórum : Obsahové látky v rostlinách

Vkládání obrázků

Vkládání obrázků z jiných webů:
Pomocí tlačítka Img na horní liště. Pozor, musíte vložit kompletní adresu obrázku, nikoliv stránky! Získáte jej tak, že kliknete pravým tlačítkem myši na obrázek z webových stránek který chcete vložit a zvolíte si "Kopírovat adresu obrázku". POZOR! S adresou webové stránky to nefunguje!!!
Read more : Vkládání obrázků | Zobrazení : 11792 | Odpovědi : 1 | Fórum : Návody k funkcím fóra - jak na to

Výhody a nevýhody mulčování

Zjistila jsem vlastní zkušeností, že pod mulčem se drží slimáci. To co je kolem pak vesele sežerou. Stejně tak se říká, že je tomu s kartony.
Read more : Výhody a nevýhody mulčování | Zobrazení : 30440 | Odpovědi : 12 | Fórum : Způsoby pěstování

ARONIE TEMNOPLODEC

začal mi plodit 3. rok, místo pěstování Praha, jinak s pěstováním žádný problém
Read more : ARONIE TEMNOPLODEC | Zobrazení : 59732 | Odpovědi : 28 | Fórum : Netradiční ovoce

Pilatky

SLIVONĚ, PILATKY
Read more : Pilatky | Zobrazení : 8180 | Odpovědi : 2 | Fórum : Ochrana rostlin proti breberkám

JABLONĚ, STRUPOVITOST, ODRŮDY

TOPAZ, zkušenosti se strupovitostí
3,5 roku staré, místo pěstování Praha 4,žádné zásahy proti strupovitosti, strupovitost se objevuje v omezené míře, výrazně menší než u běžných odrůd,
Read more : JABLONĚ, STRUPOVITOST, ODRŮDY | Zobrazení : 7338 | Odpovědi : 2 | Fórum : Choroby rostlin

BROSKVONĚ KADEŘAVOST ODRŮDY

Amsdenova, zkušenost s kadeřavostí ,
broskvoň je zasazena před 3,5 lety, 3 sezony plodí (???), první dva roky byla zasažena kadeřavostí málo, letos je asi dost špatný rok napadení kadeřavostí 100%, velké poškození listů, které zůstaly malé atd.
Read more : BROSKVONĚ KADEŘAVOST ODRŮDY | Zobrazení : 21683 | Odpovědi : 9 | Fórum : Choroby rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933