Právě je sob 21. čer 2025 20:01:46

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Invazní druhy zvířat

Na webu České televize je k shlédnutí v rámci cyklu "Přidej se" díl zaměřený na invazní druhy zvířat.

http://www.ceskatelevize.cz/program/1129337346-26.05.2010-17:55-2.html

martas:
Matně si vzpomínám, že jsi tu někde zmiňoval, že chováš větší než malé množství želv. Nechci se Tě nějak bolestně dotknout ale to je chováš jen tak pro radost nebo na želví polévku ? Ptám se proto, že želví polévka by byl velice účinný způsob jak s jedním z invazních druhů zatočit, stačí na ni ...
Read more : Invazní druhy zvířat | Zobrazení : 8429 | Odpovědi : 2 | Fórum : Nezvaní hosté - jak regulovat hryzce, plže...

Pečené prase

Kotlety s omítkou
Tohle je recept od kamarádky, která je dělala Spirituál kvintetu.
Kotlety naklepeme, posolíme, opepříme a posypeme paprikou. Posypeme směsí ze stejného dílu strouhanky a nastrouhaného eidamu, nahoru dáme kousek másla a 20 minut zapečeme v rozpálené troubě.
Místo eidamu se dá zkusit i niva, místo papriky se dají potřít česnekem rozpuštěným v másle. Určitě vás napadnou i jiné variace.
Read more : Pečené prase | Zobrazení : 7769 | Odpovědi : 1 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Hezká prezentace

Moc pěkná prezentace: Původ ovocných druhů
Read more : Hezká prezentace | Zobrazení : 6889 | Odpovědi : 1 | Fórum : Tradiční ovoce

Ptačinec žabinec (hviezdica prostredná) - recepty

Dneska jsem udělala polívku:
Na máslo na kostičky mrkev, celer a petržel (to moje byl ale spíš pastinák), osmahnout, přidat brambory, zalít vodou. Osolit, uvařit, zahustit moukou rozmíchanou ve vodě (nebo mlíce), přidat pálivou papriku, povařit. Nakonec přidat nasekaný ptačinec a rozmačkaný česnek.

Zobrazování nových příspěvků

Už zase zlobí zobrazování nových příspěvků. Když se odhlašuji z fóra, zapamatuji si celkový počet příspěvků. V průběhu dne tu a tam kouknu na tento web a když vidím že se celkový počet příspěvků zvýšil, přihlásím se, kliknu na "Zobrazit nové příspěvky" a nic. Jakožto moderátor zkontroluji jestli nečekají na schválení nějaké příspěvky nových uživatelů - a taky nic. Tak jsem projel "Zobrazit aktivní témata" a zjistil že v http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=62&t=446 přibyl dnes v 12:43 příspěvek ...
Read more : Zobrazování nových příspěvků | Zobrazení : 27010 | Odpovědi : 7 | Fórum : Hlášení problémů

Konvenční pěstování rostlin

Zajímavý odkaz: Problémy v ochraně rostlin....
Dočtete se o spotřebě pesticidů apod.
Read more : Konvenční pěstování rostlin | Zobrazení : 9305 | Odpovědi : 1 | Fórum : Názory, úvahy, eseje

Chřest (špargľa)

Máte někdo chřest? Koupila jsem si Argen Teuil a mám ho zasazený. Připadá mi že 150 x 60 (nebo 35) je šíleně moc prostoru. Martasi, potřebujou chřestíky opravdu tolik místa?
Máte někdo zkušenosti s těmi zelenými odrůdami?
Read more : Chřest (špargľa) | Zobrazení : 10782 | Odpovědi : 2 | Fórum : Tradiční zelenina

Biopotraviny

Zajímavý odkaz :
http://jaroslavpetr.bigbloger.lidovky.cz/c/139284/Ptactvo-odmita-ekologicke-zemedelstvi.html

Ať se prosím vyjadřují jen ti, kteří si to přečetli od začátku až do konce.
P.S. nějak tu vázne diskuse, tak se ukažte :mrgreen:
Read more : Biopotraviny | Zobrazení : 72271 | Odpovědi : 19 | Fórum : Názory, úvahy, eseje

Bršlice kozí noha (kozonoha) - recepty

Další surovina které máme přebytek.

Bršlicová omeleta
Mladé výhonky necháme zpěnit na másle. Vejce rozšleháme se solí a pepřem a přilijeme do pánve.
Quiche
Těsto (125g mouky, 60g másla, špetku soli a dostatečné množství vody)
1 svazek bršlice (google překladač překládá důvodu staršího)
2 vejce
300 ml mléka
Sůl a pepř
Strouhaný muškátový oříšek
100 gramů sýra, čedar je ideální, ale trochu parmazánu taky pomůže
Uděláme těsto (prosít mouku a sůl, rozdrobit máslo, přidat vodu ...

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933