Právě je sob 21. čer 2025 22:08:54

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Drtiče větví a výroba briket

Mám poměrně značné množství větví které bych rád využil k topení v kamnech. Nejrozumnější by asi bylo je rozdrtit a nadělat z nich brikety. Máte s tím někdo nějakou zkušenost ? Zatím jsem vygoogloval jen profesionální briketovače za hrozný prachy :cry:

Takže může někdo doporučit jaký drtič zahradního odpadu si koupit ?
A poradit jak ze vzniklé štěpky udělat brikety ?
Read more : Drtiče větví a výroba briket | Zobrazení : 24765 | Odpovědi : 7 | Fórum : Technika, stavby, technologie, řemesla

Řízkování dřínu

Prej to jde blbě. Loni se mi to povedlo, čemuž se dva odborníci docela divili, tak to letos zkouším úplně stejně.
Read more : Řízkování dřínu | Zobrazení : 24151 | Odpovědi : 10 | Fórum : Množení rostlin

Slimáci

Tak u nás, když tačalo pršet, tak se bohužel podle předpokladů, vyrojily mraky slimáků. Nejen těch velkých ale i malých žlutých. Není mi jasné, jak můžu založit nějakou rozumnou zahradu, když kromě zeleninové zahrádky mi sežraly i nově vysazené denivky, bohyšky a chrpu, kompletně i medvědí česnek a klidně lozí po listech česneku v zahrádce. Nasadila jsem na některé věci uříznuté pet flašky, dle rad tady z biozahrady, ale lozí i do nich, hlavně ti ...
Read more : Slimáci | Zobrazení : 250503 | Odpovědi : 150 | Fórum : Nezvaní hosté - jak regulovat hryzce, plže...

Letní čas

Nešlo by nastavit na fóru aktuální čas? Udělala bych to sama, ale nepřišla jsem nato, jak.
Read more : Letní čas | Zobrazení : 12930 | Odpovědi : 2 | Fórum : Hlášení problémů

Ivana - sháním cukrovou kukuřici

Nemáte někdo cukrovou kukuřici? Sháním, ale všude mají jen F1 a tu pochopitelně nechci.
Read more : Ivana - sháním cukrovou kukuřici | Zobrazení : 15438 | Odpovědi : 9 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Popencový sirup

Sirup z popence určitě zkusím, zatím jsem ho používala jen do čaje do směsky na nachlazení. Ale než se těch malinkatých kvítečků nasbírá, aby to stálo za to něco z nich dělat - ještě, že ho teď mám tolik :D .
Read more : Popencový sirup | Zobrazení : 7575 | Odpovědi : 1 | Fórum : Recepty na léčivé přípravky

Počasí v květnu

Hurá! Od zítřka prosím počasí sem.
Read more : Počasí v květnu | Zobrazení : 67200 | Odpovědi : 44 | Fórum : Archiv pokecu

Výnos quinoa

Merlik quinoa
Pokusy v Německu kolem 3,2 t/ha
V pokusech na stanici Forchheim bylo dosaženo překvapivě vysokých výnosů (průměrně 3,4 t/ha. Výnosy zrna odrůdy ’Tango’ přesáhly v průměru tříletých pokusů dokonce 4,7 t/ha.
Zdroj: http://www.agronavigator.cz/default.asp?ch=1&typ=1&val=33468&ids=414
Read more : Výnos quinoa | Zobrazení : 5224 | Odpovědi : 0 | Fórum : Výnosy a sklizeň

indický běžec - sháním

Prosím, neznáte někoho, kdo by chtěl prodat kachny indické běžce? Sháním je už docela dlouho, ale v tomto ročním období je na nové přírustky ještě moc brzy a loňské jsou už asi všechny pryč :cry:
Read more : indický běžec - sháním | Zobrazení : 33417 | Odpovědi : 5 | Fórum : Výměna zvířat

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933