Právě je ned 22. čer 2025 2:21:47

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Javory Acer

javory Acer
Nejdůležitější použití javorů je na javorový sirup ( (máme tu i samostatné vlákno v receptech), který se dělá z javoru cukrového. Javor cukrový má ve šťávě nejvyšší koncentraci cukrů, ale jako zdroj pro výrobu sirupu se dají použít i další druhy. Obrázky vždy pod popisem.
javor cukrový Acer saccharum
Původní v Americe, u nás se pěstuje zřídka. Hlavní využití je na sirup, dále jsou jedlé listy, semena, která se zbaví křídel a vaří ...
Read more : Javory Acer | Zobrazení : 10919 | Odpovědi : 1 | Fórum : Jedlé rostliny

Recepty na topinambury

Naložené topinambury
Hlízy omyju, oškrábu, nakrájím na tenčí plátky a naložím do Deka. Je možné přidat další zeleninu, například cibuli, mrkev, do divočejších kombinací jsem se ještě nepouštěla, ale určitě by se dal udělat i míchaný salát. Sterilovat.
Read more : Recepty na topinambury | Zobrazení : 13543 | Odpovědi : 4 | Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle druhu rostliny

Hodnocení chuti jedlých rostlin

Vyhlašujeme hodnocení chuti a pracnosti sběru volně rostoucích rostlin.
Pro hodnocení chuti jsem udělala tabulku. Protože sem do příspěvku tabulku nedostanu, je dostupná na mé stránce, kde si ji můžete prohlédnout a sem do příspěvků psát svoje hodnocení, které budu do tabulky doplňovat. Je to takhle poněkud nešikovné, ale jakékoliv jiné řešení klade vysoké nároky na čas zpracování.
Můžete sem kromě hodnocení psát svoje návrhy na přidání dalších rostlin i na případné lepší technické ...
Read more : Hodnocení chuti jedlých rostlin | Zobrazení : 37449 | Odpovědi : 17 | Fórum : Jedlé rostliny

Fórum má nové moderátory

S radostí oznamujeme, že fórum má nové moderátory.
Od 28. března je moderátorem bobek a od dnešního dne Kohant a sklenka.
Read more : Fórum má nové moderátory | Zobrazení : 6671 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv kanceláře

TV Deko

Kdo máte k dispozici doporučuji. Duben a květen mají zaměřený na zahrady a kromě těch "obvyklých" zahrad je hodně pořadů i o biozahradách. Zrovna teď jeden běží.
Read more : TV Deko | Zobrazení : 5316 | Odpovědi : 0 | Fórum : Videa, filmy, TV pořady

Šrucha zelná - Portulaca oleracea

Taky nazývaná Portugalák, sukulentní rostlina původně ze středozemí. Píše se o ní např. v Zdravé zahradě.
Máte s ní někdo zkušenosti? Mám slíbená semena, tak jsem na ni zvědavá. Klíčivost semen se drží snad i 20 let :-)
Read more : Šrucha zelná - Portulaca oleracea | Zobrazení : 15235 | Odpovědi : 6 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Destilace vodní párou pro výrobu esenciálních olejů

Prosím pěkně, netušíte někdo, co člověk potřebuje pro destilaci vodní párou? Pojala jsem plán udělat si doma růžový olej a případně jiné esenciální olejíčky, které se tak mají vyrábět, ale jak to technicky provést už nějak nemůžu najít. Nenajde se mezi vámi nějaký malý (nebo velký) chemik, který to umí?
Read more : Destilace vodní párou pro výrobu esenciálních olejů | Zobrazení : 42077 | Odpovědi : 10 | Fórum : Technologie zpracování úrody

Kombinace k jahodám

Co pěstujete s jahodami?
Teorie praví fazol, česnek, salát, košťáloviny, pór, petržel, ředkvička, červená řepa, špenát, cibule.
Read more : Kombinace k jahodám | Zobrazení : 13743 | Odpovědi : 5 | Fórum : Kombinace rostlin

Kombinace k bramborám

Máte někdo zkušenosti s tím, co dobře roste s bramborami? A jak to děláte, jak přihrnujete brambory aby se ty ostatní rostliny nepoškodily?
V tabulce se píše že k bramborám se hodí fazol, kedluben, křen, pastinák, máta, špenát. Vlašínová ještě píše ředkev, brokolice, řeřicha a česnek.
Read more : Kombinace k bramborám | Zobrazení : 13158 | Odpovědi : 6 | Fórum : Kombinace rostlin

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933