Právě je ned 22. čer 2025 5:48:19

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Vyvýšené záhony

dkaras píše:Zdravim!
Topinambury by me taky zajimaly, zakladame zahradu a urcite bych je tam chtela mit. Jen tech mysi se u nas prohani spousta.... loni jsme zalozili hadnik a uz nam tam bydli slepysi, tak doufam, ze mysek bude ubyvat. Myslite, ze bych mela v pripade topinamburu uvazovat o vyvysenem zahone s pletivem vespod? Co kdyz mi do nej vlezou vrchem??? Mate s tim nekdo prosim nejakou zkusenost? Dekuji!

Máte někdo zkušenosti? Taky by mě zajímalo ...
Read more : Vyvýšené záhony | Zobrazení : 34090 | Odpovědi : 6 | Fórum : Permakultura

Úpravy na webhostingu

Upozorňujeme uživatele na možné občasné výpadky v důsledku probíhajících úprav na webhostingu savana. Výsledkem by mělo být zlepšení dostupnosti diskusního fóra. Plánované úpravy by měly trvat několik následujících dní.
Děkujeme za pochopení.
Read more : Úpravy na webhostingu | Zobrazení : 5607 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv kanceláře

Vipetka - ačokča sháním

Dobrý den, všem!
Dávám to i sem - potřebovala bych tak 10 - 20 semínek ačokči. Jsem sklerotik..... :oops: Koupila jsem je v zimě na Aukru a tak jsem se na to těšila, že jsem je někam založila a nemůžu je NAJÍT..... :roll: Děkuji za odpověď, určitě se domluvíme.
Read more : Vipetka - ačokča sháním | Zobrazení : 13192 | Odpovědi : 7 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Zeleninová polykultura

V knize Ekozahrady Jaroslava Svobody mne, mimo jiné, velmi zaujala kapitola "Zeleninová polykultura"
kterou si můžete přečíst zde:

http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/zeleninova-polykultura-aneb-pestovani-zeleniny-zalozene-na-jejim-sklizeni

Vážně uvažuji že to letos zkusím. I když je v článku dostatek podnětných informací, chci se zeptat jestli s tímto způsobem pěstování má zkušenosti i někdo další. Je to jedna z mnoha metod na kterou nelze napsat podrobný návod jak na to (jak by si někteří představovali), je třeba experimentovat v podmínkách té které zahrady ... ...
Read more : Zeleninová polykultura | Zobrazení : 24628 | Odpovědi : 9 | Fórum : Kombinace rostlin

Klíšťata

V následujícím odkazu jsou bez bližších podrobností uvedeni jako přirození nepřátelé klíšťat mravenci a slepice. Pravidelné sekání trávy je pro nás, co sekáme zahradu 1 až 2x za rok, rada k ničemu. Máte někdo nějakou další fintu jak se s klíšťaty vyrovnat ?

http://hobby.idnes.cz/na-klistata-plati-prirozeni-nepratele-mravenci-a-slepice-pe8-/hobby-zahrada.asp?c=A090529_150511_hobby-zahrada_mce
Read more : Klíšťata | Zobrazení : 34995 | Odpovědi : 16 | Fórum : Nezvaní hosté - jak regulovat hryzce, plže...

Skoropesto

Listy bazalky nasekám nadrobno a zaliju olejem.
Asi by to chtělo taky osolit, minule mi to chytlo plíseň.
Read more : Skoropesto | Zobrazení : 12739 | Odpovědi : 5 | Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle typu jídla

Sekačka na trávu, malý traktor nebo ovce?

Jakou byste mi doporučili sekačku? Potřebuju nástroj na větší plochy, nechci strunovou. Uvažujeme i o nějakém víceúčelovém systému, nemáte někdo zkušenosti?
Read more : Sekačka na trávu, malý traktor nebo ovce? | Zobrazení : 34402 | Odpovědi : 11 | Fórum : Technika, stavby, technologie, řemesla

Založit nový záhon bez rytí?

Včera jsem si natáhla šlachu z rytí. Zajímalo by mě, jestli někomu z vás funguje postup založení nového záhonu popisovaný Mollisonem s překrytím zarostlé půdy kartony, vysokým namulčováním a zasazením rostlin do mulče.
Read more : Založit nový záhon bez rytí? | Zobrazení : 42871 | Odpovědi : 15 | Fórum : Způsoby pěstování

Čolci

U nás na zahradě se už léta drží čolci. Je to k nevíře, protože kolem nás je všude škodovka, pěkná příroda tu kolem nikde není - a přece prý přišli sami. Já se teda sem přivdala a teď se postupně snažím na kouscích zahrady něco pěstovat. Ale protože to nese i úpravy terénu, tak bych potřebovala vědět něco víc o životním cyklu čolků, co kdy můžu upravovat a tak podobně.
Jediné co vím že se ...
Read more : Čolci | Zobrazení : 9041 | Odpovědi : 3 | Fórum : Vítaní hosté

Ekologický substrát

Poradíte mi někdo, kde sehnat substrát na zeleninu a jedlé kytky, který neobsahuje těžké kovy a průmyslová hnojiva? Zakládám "květináčovou zahrádku" na terase a nemám k dispozici žádnou zem, natož kompost. :?
Read more : Ekologický substrát | Zobrazení : 6404 | Odpovědi : 1 | Fórum : Kde sehnat....

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933