Právě je ned 22. čer 2025 5:56:49

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Mšice.

Teď čtu v jedné knize že rostliny bobu zahradního je důležité chránit před mšicí makovou.
Jako prevenci uvádí dostatečnou zálivku po odkvětu, a hlavně že zaštípnutí špičky rostliny po násadě lusků omezuje výskyt mšice, která se nachází hlavně na vegetačním vzrůstovém vrcholu rostliny. Pěkná finta.
Read more : Mšice. | Zobrazení : 43693 | Odpovědi : 20 | Fórum : Ochrana rostlin proti breberkám

Rostliny pod stromy

Na přání zakládám nové téma, které se týká druhů rostlin, které se dají pěstovat pod stromy.
Na úvod bych se zeptala, jestli někdo máte zkušenosti s doporučovanou kombinací lichořeřišnice+jabloň. Zajímá mě, jestli lichořeřišnice pod stromy kvete stejně jako na slunci (můj předpoklad je že ve stínu kvete méně).
Read more : Rostliny pod stromy | Zobrazení : 68886 | Odpovědi : 15 | Fórum : Přírodě podobné biotopy a společenstva

Počasí v dubnu

Do týdne rozkvetou merunky.
Read more : Počasí v dubnu | Zobrazení : 122368 | Odpovědi : 92 | Fórum : Archiv pokecu

Ivana - nabízím - americký zázrak

Získali jsme několik semenáčků americké jabloně Malus gigantea, takže několik jich mohu nabídnout na výměnu. Jabloň roste původně v oblasti řeky Mississippi a v poslední době se v USA stala hitem, u nás je téměř neznámá.
Plody jsou žluté, výborné chuti a v příznivých podmínkách dosahují váhy až 1,5 kg. U nás se předpokládá že plody nebudou dosahovat této váhy, pravděpodobně to bude trochu méně. Jabloň se nemusí roubovat, roste sama z jadérek podobně jako ...
Read more : Ivana - nabízím - americký zázrak | Zobrazení : 23217 | Odpovědi : 11 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Rukola a roketa

Nenáročné brukvovité zeleninky pro milovníky hořkých chutí.
Pořád v tom mám trochu binec (možná by Ivana mohla vnést trochu světla), mají hodně synonym, ale snad se moc neseknu:
roketa setá (eruca sativa) - jednoletá (z pozdního výsevu mírné zimy občas přežívá), roste rychleji, větší listy, chuť méně výrazná, dá se v zimě pěstovat na okně na vatičce nebo v troše zeminy jako řeřicha, venku se dá sít od jara do konce léta, minimálně do prvních ...
Read more : Rukola a roketa | Zobrazení : 45219 | Odpovědi : 14 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

tyčkové fazole Blue Lake, Becok

Moje oblíbená odrůda je Blue Lake s tmavofialovými lusky - velmi bujně rostoucí a úrodná. Nevím teď, kdo ta semena produkuje, ale prodávají se snad v každé trafice. Lusky jsou dlouhé, masité a až do zaschnutí úplně bez vláken. Pěstuju je hlavně kvůli chutným, jemňoučkým luskům, ale i semena jsou po uvaření dobrá. Po několikerém přepěstování u mě na zahradě jsou rostliny každým rokem větší, loni vyrostly do čtyř metrů, pobořily mi třímetrový vrbový stojan, ...
Read more : tyčkové fazole Blue Lake, Becok | Zobrazení : 16146 | Odpovědi : 5 | Fórum : Odrůdy hodné doporučení

salát

Plzeňský kamenáč (mám ho z Gengelu), to je u nás jasné číslo 1.
Je v podstatě dokonalý: extrémně otužilý - podzimní semenáče mi už poněkolikáté pod sněhem v pohodě přezimovaly, vytváří malé kompaktní hlávky, ve kterých úplně všechny lístky, i ty spodní, jsou sladké a křupavé, do květu se nijak zvlášť nežene. Přesévá se (když se to povede do nízkého trávového mulče, nemusí se pak zjara ani plít), nepotřebuje zálivku a přijde mi, že slimákům ...
Read more : salát | Zobrazení : 41103 | Odpovědi : 18 | Fórum : Odrůdy hodné doporučení

Klanopraška čínská Schizandra chinensis

klanopraška čínská Schizandra chinensis
Liána, původem z Asie. Patří mezi adaptogeny. Více ve článku. Jako adaptogeny se používají i jiné asijské druhy, viz také vlákno Otázky na botanika.
Schizandra_chinensis_p1.jpg
Read more : Klanopraška čínská Schizandra chinensis | Zobrazení : 37769 | Odpovědi : 10 | Fórum : Léčivé rostliny

bio semena x konvenční semena

Kupujete si normální semena, teda ta co jsou většinou nějak ošetřena nebo dbáte na biosemena (ty jsem viděla jen pro určité druhy)? Jak velký vliv má ta "chemická úprava" mořením atd. na rostlinky a plody, které z nich vyrostou? A má to vliv třeba na záhony? Dík Katka
Read more : bio semena x konvenční semena | Zobrazení : 48569 | Odpovědi : 23 | Fórum : Množení rostlin

Hlohy Crataegus

hlohy Crataegus
Pfaf udává 78 druhů jedlých hlohů. Všechny jsou zároveň i léčivé. Kromě našich hlohů s malými a nepříliš chutnými plody existují i velkoplodé hlohy.
Zdá se, že tu máme několik odborníků na netradiční ovoce, tímto je prosím aby se o své zkušenosti podělili.
Read more : Hlohy Crataegus | Zobrazení : 42747 | Odpovědi : 18 | Fórum : Netradiční ovoce

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933