Právě je ned 22. čer 2025 10:41:20

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Venca - Pistacia vera sháním

Ahoj
Shaním semenáče pistacia vera případně i p.chinensis, p.terebinthus.
Mohu nabídnout např. Zanthoxylum sim., Maclura pomifer.,Ruscus acu, Ruta graveolens, Leycesteria formosa "purple rain" a jiné nebo zaplatím.
díky venca.
Read more : Venca - Pistacia vera sháním | Zobrazení : 10134 | Odpovědi : 5 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Výsadba lesních stromků 27-28. 3.

Zdravím Biozahradníky! Hodila by se mi pomoc pár lidiček při výsadbě lesních stromků, termín 27-28 březen, lokalita je cca 50 km jižně od Prahy. Co mohu nabídnout kromě práce: stravu v převážně biokvalitě, malou exkurzi po mých latifundiích (ale moc k vidění toho zatím není), večerní posezení a popovídání s podobně zaměřenými lidmi, eventuelní miniburzu semínek a výpěstků mezi zůčastněnými, ... Netuším jestli by taková akce byla pro někoho zajímavá, jen to tak zkouším. Pokud ...
Read more : Výsadba lesních stromků 27-28. 3. | Zobrazení : 5134 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv klubu

Počasí v březnu

U nás přes noc napadly asi 2 cm nového sněhu. Co u vás?
Read more : Počasí v březnu | Zobrazení : 146535 | Odpovědi : 109 | Fórum : Archiv pokecu

Pupence, pupence!

Zatím jenom tady:
březen
podívejte se
Read more : Pupence, pupence! | Zobrazení : 5747 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv pokecu

Modřín opadavý (smrekovec) Larix decidua

modřín opadavý Larix decidua
Vnitřní kůra (borka) se dá jíst uvařená nebo usušená, rozemletá na prášek a přidaná do mouky. Ze kmene se získává sladce chutnající hmota označovaná jako mana, která je jedlá, ale používá se především pro své léčivé účinky. Strom vylučuje také v létě z listí bílou a sladkou hmotu. Ze stromu se kromě dřeva získává tanin a pryskyřice.
Léčivé účinky:
Kůra zbavená vnější vrstvy je stahující, močopudná, expektorans (tj. na vykašlávání), povzbuzující ...
Read more : Modřín opadavý (smrekovec) Larix decidua | Zobrazení : 6751 | Odpovědi : 0 | Fórum : Léčivé rostliny

Zimolez kamčatský

Nenáročný keř produkující podlouhlé modré plody chutí připomínající borůvky, nepotřebuje kyselou půdu (což asi všichni vědí).
Zajímalo by mě ale, jaké kdo pěstujete odrůdy. Já mám Modrý triumf, se kterým jsem vcelku spokojená, mně plodí v první polovině června, podle počasí. Docela ráda bych ale doplnila zimolezoviště o další odrůdy a teď jsem koukala, že jich pan Pešek v Bojkovicích nabízí hned dvanáct. Pokud někdo některou z nich pěstujete, můžete se podělit o zkušenosti? Kdy ...
Read more : Zimolez kamčatský | Zobrazení : 43948 | Odpovědi : 18 | Fórum : Netradiční ovoce

Překlad tlačítek na fóru

Další změna, doufejme že i pro vás k lepšímu: tlačítka na fóru už jsou česky. Takže PM (Private Message) už je SZ (Soukromá Zpráva), New Topic je Nové téma a tak dál... :)

Konečně! To to trvalo!!! ;)

(Pokud někde najdete chybu, dejte prosím vědět.)
Read more : Překlad tlačítek na fóru | Zobrazení : 5219 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv kanceláře

Návod ke vkládání textů do fóra

Návod k použití k tlačítkům při psaní zpráv:

Obrázek

Tlačítka B = tučně i = kurzíva u = podtrženě fungují všechna stejným způsobem - něco napíšu, vyberu kus textu který chci mít tučně (kurzívou, podtrženě) a ťuknu na příslušné tlačítko. Rozbalovací seznam mezi Flash a Barva písma umožňuje nastavit velikost písma v několika krocích (Drobné, Malé, Výchozí, Velké, Obrovské). Prosím používat střídmě!

Pokud chci nějakou část textu citovat (například z příspěvku na který odpovídám), vyberu ...
Read more : Návod ke vkládání textů do fóra | Zobrazení : 14829 | Odpovědi : 3 | Fórum : Návody k funkcím fóra - jak na to

Drobné vylepšení možností vkládat

Přidal jsem možnost vkládat vycentrovaný text:
vycentrováno

a taky vkládat video z YouTube:

Tak si to užijte! :lol:
Read more : Drobné vylepšení možností vkládat | Zobrazení : 27863 | Odpovědi : 12 | Fórum : Archiv kanceláře

Anketa Jak vám vyhovuje nová úprava fóra?

Fórum jsem trochu zpřehlednila. Napište mi co si o tom myslíte.
Read more : Anketa Jak vám vyhovuje nová úprava fóra? | Zobrazení : 5253 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv kanceláře

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933