Právě je ned 22. čer 2025 21:07:32

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Knihy s kuchařskými recepty

Antonín Hemerka: Houbový jídelníček z Choceňska
Ester s.r.o. 1997, ISBN 80-902416-0-3
Malý formát, 83 stran, pérovky. 50 receptů včetně doporučených druhů na ně. Popis 37 jedlých hub a 6 jedovatých. Recepty jsou opravdu originální. Doporučuju, i když se už asi nedá sehnat.
hemerka.jpg
Read more : Knihy s kuchařskými recepty | Zobrazení : 5381 | Odpovědi : 0 | Fórum : Knihy

Recepty na houby

Holky, pomoc !!!
Mám moc hub: šupinovka nameko, té je nejvíc. Pak mám hlívu a korálovec. Nemáte někdo recepty?
Read more : Recepty na houby | Zobrazení : 30217 | Odpovědi : 11 | Fórum : Kuchařské recepty z klasických surovin

Křepelky

Martasi, kolik práce dají ty křepelky? A vajíčka se dají prodat? Před několika lety jsme to kupovali jako exotiku v nějakém superhyper za drahé peníze.
Read more : Křepelky | Zobrazení : 24039 | Odpovědi : 8 | Fórum : Chov zvířat

Bobek - mišpuli nabízím

Nastala vhodná doba k odebírání roubů. Kdo by měl zájem o mišpuli ať se ozve. Roubuje se na hloh. Nebo prý také na hrušeň, kdouli nebo jeřáb ale s tím nemám zkušenost.
Read more : Bobek - mišpuli nabízím | Zobrazení : 21906 | Odpovědi : 12 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Pozemkový fond a kde jinde hledat

Pozemkový fond České republiky
Petro a ostatní hledající: Teď jsem si vzpoměla, že na Pozemkovém fondu je možno se zaregistrovat a oni vám budou pravidelně zasílat informace o pozemcích, které jsou k prodeji. Dají se nastavit regiony. Hledejte vlevo Informace na mail.
Pamatuju si, že to má ale nějaké háčky, myslím že něco z toho jsou dražby, jen některé pozemky byly volné. Je potřeba zjistit, co je to §7, §8 a § 15. Myslím, že ...
Read more : Pozemkový fond a kde jinde hledat | Zobrazení : 22108 | Odpovědi : 5 | Fórum : Hledám pozemek, sousedy....

Lenka - nabízím

Upozorňuji všechny zájemce o semena, že tato nabídka již není aktuální - letošní nabídku najdete ve vlákně Sklenka nabízím/sháním
semínka původem z Gengelu, u mě přepěstovaná:
rajče divoké červené větší a menší (větší připomíná chutí i vzhledem klasické cherry rajčátko, menší je hodně sladké velikosti třešně, vzrůstné a odolné jsou oba typy stejně, mám i žluté, ale semínka mi vysypala kočka a zbylo jich jen pár - budou v létě)
paprika Severka
fazole tyčkové Másová ...
Read more : Lenka - nabízím | Zobrazení : 16118 | Odpovědi : 8 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Krvavec menší Sanguisorba minor

krvavec menší Sanguisorba minor
Používají se čerstvé listy, skladování není možné. Udává se ořechová chuť a okurková vůně. Podporuje chuť k jídlu a posiluje žaludek.
Vytrvalá rostlina, u nás volně roste na suchých stráních. Je poměrně hojný, u Brna roste například na brněnské přehradě.
Dá se i pěstovat, vysévá se v dubnu až květnu, je doporučeno pěstovat jednotlivé rostliny asi 30 cm od sebe. Může růst na slunci nebo v polostínu, půda má být suchá, ...
Read more : Krvavec menší Sanguisorba minor | Zobrazení : 41640 | Odpovědi : 17 | Fórum : Jedlé rostliny

Volně rostoucí rostliny na které si dát pozor při semenaření

Se salátem se kříží locika kompasová Lactuca serriola.
Lactuca_serriola.jpg
Lactuca_serriola_l1.jpg
Read more : Volně rostoucí rostliny na které si dát pozor při semenaření | Zobrazení : 8759 | Odpovědi : 2 | Fórum : Semenaření

Perila křovitá Perilla frutescens

Perilla frutescens
Perilla_frutescens_mala.jpg
Read more : Perila křovitá Perilla frutescens | Zobrazení : 25410 | Odpovědi : 6 | Fórum : Netradiční zelenina a koření

Barvířské rostliny

Databáze Jihočeské univerzity
Přírodní barviva

Přehled všech rostlin (včetně tradičních barvířských), zejména z pfaf, ale i dalších zdrojů mám na své stránce v rubrice Užitečnost rostlin. Článků o barvířských rostlinách je sedm, poslední díl vyjde v nejbližší době.

EDIT: Poslední, sedmý díl barvířských rostlin již vyšel, fotogalerii barvířských rostlin naleznete také na mé stránce.
Read more : Barvířské rostliny | Zobrazení : 89639 | Odpovědi : 40 | Fórum : Užitkové rostliny

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933