Právě je ned 22. čer 2025 20:17:19

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Zahrada na Rozmarýnku

V Brně máme Lipku, školské zařízení pro environmentální vzdělávání. V Jundrově se nachází pracoviště Rozmarýnek. Rozmarýnek má přírodní permakulturní zahradu.
zahrada na Rozmarýnku.
Read more : Zahrada na Rozmarýnku | Zobrazení : 5145 | Odpovědi : 0 | Fórum : Permakultura

Výměnný sraz - anketa

Sraz by byl buď někde v Praze nebo v okolí Prahy nebo u nás v Brně, koncem března, v dubnu nebo v květnu.
Read more : Výměnný sraz - anketa | Zobrazení : 63924 | Odpovědi : 35 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Rostliny nahrazující mýdlo

Jako náhrada mýdla se dají použít rostliny s obsahem saponinů. Saponiny jsou látky, snižující povrchové napětí vody, což je příčinou jejich mycího účinku.
Jednou z rostlin obsahujících saponiny je mydlice lékařská Saponaria officinalis. Nejvyšší obsah saponinů je udáván v kořeni, který se sklízí na podzim, je dlouhý až 20 cm a silný až 1 cm. Sklízí se na podzim a používá se též pro své léčivé účinky (Radix saponariae rubra, dříve obsažený v lékopisu). Přesný ...
Read more : Rostliny nahrazující mýdlo | Zobrazení : 13545 | Odpovědi : 2 | Fórum : Užitkové rostliny

Co vám chutná nejvíc z planých rostlin?

Já mám nejraději ptačinec žabinec, je chutí naprosto úžasný.
Následuje kopřivový špenát, listy sedmikrásky (ale to je hodně práce) a listy popence.
Dělala jsem i ochutnávky, kterých se zúčastnilo víc lidí, můžu sem dát odkazy.
Read more : Co vám chutná nejvíc z planých rostlin? | Zobrazení : 38469 | Odpovědi : 17 | Fórum : Jedlé rostliny

Vzdělávací centrum

Kontakt na zajímavé vzdělávací centrum. Pomáhala jsem jim se založením bylinné zahrady, zaměřují se na dovednosti 14-15. století včetně řemesel - kovářství tesařství, platnéřství....Žasnu vždycky, jak jsou ti kluci a holky šikovní. www.centrumselmberk.cz/cs/events snad je to dobře.
Zdraví Mlýnec
Read more : Vzdělávací centrum | Zobrazení : 4356 | Odpovědi : 0 | Fórum : Zajímavé akce a projekty

Hledám v Praze pronájem se zahrádkou

Hledám v Praze pronájem bytu (obyvatelné chaty, chalupy apod.) se zahrádkou, stačí i docela malá, ale hlavně, aby se na ní dalo sázet a sklízet :D Byt stačí taky malý, pro jednu osobu, nemusí být zařízený. Kdybyste kdokoli o něčem takovém věděl, budu vděčná za info. Děkuji ;)
Read more : Hledám v Praze pronájem se zahrádkou | Zobrazení : 13890 | Odpovědi : 1 | Fórum : Hledám pozemek, sousedy....

Ekologicko-umělecký film HOME

Velmi působivý, od vzniku života na naší planetě až po současnost, bilancování co všechno člověk zničil za posledních 50let a vše dané do souvislostí. Je natočen známým fotografem Yann Arthus-Bertrandem, proto je to i úžasný vizuální zážitek netradičních pohledů na různé kouty naší zeměkouli.

Není to ani o zahradách ani o permakultuře, ale myslím, že to sem také patří.
Tomu kdo by chtěl mohu zdarma poslat.

Petra
Read more : Ekologicko-umělecký film HOME | Zobrazení : 18405 | Odpovědi : 1 | Fórum : Videa, filmy, TV pořady

Hlášení úspěšných výměn

Hlásím výměnu s Petrem (poštou), on mi poslal semínka pod stromeček a já jemu na začátku ledna. Troufla jsem si poslat i ginka a došla v pořádku, nikdo je cestou nekřupl.
Další výměny jsou v procesu.
Jo a taky jsme vyměnily s Jana-ka nějaké dýně a semínka a protože to máme k sobě kousek, možná i pěšky tak budem pokračovat.
Read more : Hlášení úspěšných výměn | Zobrazení : 134981 | Odpovědi : 49 | Fórum : Výměna rostlin, sazenic a semen

Které rostliny si nejvíc ceníte?

Které rostliny nebo rostlin co pěstujete (nebo vám rostou samy) si nejvíc ceníte? A proč?
Read more : Které rostliny si nejvíc ceníte? | Zobrazení : 6748 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv pokecu

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933