Právě je pon 23. čer 2025 0:59:28

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Výnosy zeleniny podle knihy Encyklopedie pro zahrádkáře

Údaje jsou v kg/m2 a vztahují se k době, po keterou se daný druh pěstuje (tj. za rok z té plochy lze v některých případech získat další výnos z dalšího druhu).
špenát 0,9-1,1
salát 1,5-2,8
zelí hlávkové 3,2-8,5
kapusta hlávková 1,0-4,3
kapusta růžičková 1,7-2,2
kedlubna 3-8
květák 1,2-2
mrkev 2,5-5
petržel 1,9-2,2
celer 2,4-2,6
ředkev 3,4-4
řepa salátová Beta vulgaris var. conditiva 4-4,9
cibula a šalotka 2,2-2,8
pór 4
česnek 0,7-1,2
rajče 3-4,5 (8 Stupické ...
Read more : Výnosy zeleniny podle knihy Encyklopedie pro zahrádkáře | Zobrazení : 7306 | Odpovědi : 0 | Fórum : Výnosy a sklizeň

Výnosy Apios americana

Zdroj: Rajská zahrada

V Americe 2,3 kg na jedno rostlinu (bez podrobností).
Read more : Výnosy Apios americana | Zobrazení : 13484 | Odpovědi : 5 | Fórum : Výnosy a sklizeň

Lipová čokoláda

Asi před dvěma lety jsem objevila informaci, že z lípy se dá vyrábět čokoláda (informace je i na pfaf). Pátrala jsem a přeložila jsem americký článek. Poté jsem zkoušela ochutnávat všechny lípy v okolí a po čokoládové chuti ani stopa. I reference od známých byly negativní.
Takže nevím, čím to může být. Že by americké lípy chutnaly jinak než naše (doporučované druhy lip jsou stejné jako rostou u nás). Nevíte o tom někdo něco? Nebo ...
Read more : Lipová čokoláda | Zobrazení : 8863 | Odpovědi : 2 | Fórum : Recepty z planých a netradičních rostlin - podle typu jídla

Tampere-nabízím

Nabízím větší množství semen yzopu lékařského a divizny (vytváří pouze jeden stvol s květy, výška cca 1,7m).
Na oplátku nabídněte něco vy.
Read more : Tampere-nabízím | Zobrazení : 5334 | Odpovědi : 1 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Toužíte po zdravém bydlení?

EDIT: Již neaktuální.

Podívejte se na tento inzerát. Z dob našeho hledání vím o dvou pozemcích, které byly ještě před nedávnem k dispozici, okolo 1 ha. Na ekozahradách v klubu jsou také lidi co hledají ať již pozemky nebo sousedy.
Read more : Toužíte po zdravém bydlení? | Zobrazení : 4861 | Odpovědi : 0 | Fórum : Archiv klubu

Bodie - kávovník sháním

zdarivm nenašel by se nekdo kdo by byl ochotný zaslat semena kavovniku
Read more : Bodie - kávovník sháním | Zobrazení : 17691 | Odpovědi : 9 | Fórum : Archiv výměn rostlin

Výnosy z knihy Biologicko-dynamické zahrádkářství

Zdroj: Biologicko-dynamické zahrádkářství v praxi. Kniha je blíže popsána v tématu Knihy.
Tyto výnosy jsou asi při pěstování které je podobné tomu v našich krajích běžnému (záhon, okopávání, pletí atd.) a časovou jednotkou je nejspíš období, za které plodina vyroste. V knize jsem další upřesnění nenašla.
vynosy1.jpg
vynosy2.jpg
Read more : Výnosy z knihy Biologicko-dynamické zahrádkářství | Zobrazení : 5260 | Odpovědi : 0 | Fórum : Výnosy a sklizeň

Výnos topinamburů

Zdroj: Kniha Rajská zahrada

Topinambur hlíznatý
15 kg/m2 (asi za rok). Impozantní, není-liž pravda?
Read more : Výnos topinamburů | Zobrazení : 17756 | Odpovědi : 7 | Fórum : Výnosy a sklizeň

Ostružiník

///////////

Ty čárky jsem si dělal tak jak jsem z hlavy počítal kolik mám různých ostružin. Většina jich ještě neplodila.

Ale jednu už teď můžu doporučit. Dvě sazenice jsem píchl k plotu a už se o ně nestaral. K všelijakým těch u nás prodávaným křížencům a hybridům nemám moc důvěru. Co znám z okolních zahrad dozrává začátkem podzimu kdy už není slunce a je to nejedlé.

Druhý rok jsem na jedné rostlině objevil zralý plod, ...
Read more : Ostružiník | Zobrazení : 33018 | Odpovědi : 11 | Fórum : Odrůdy hodné doporučení

Prostředky na praní prádla

Pro velký úspěch jsem zkoušela jírovec i na praní prádla. Tady ale nejsou výsledky tak oslňující. Bylo by asi potřeba připravit tekutý extrakt, ale stejně to pere hůř než běžné prášky.
Praní prádla s jírovcem
Read more : Prostředky na praní prádla | Zobrazení : 5196 | Odpovědi : 0 | Fórum : Recepty pro domácnost

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933