Právě je pon 23. čer 2025 5:08:05

News News of Biozahrada

Site map of Biozahrada » Fórum : Biozahrada

Fórum o biozahradách, ekozahradách, rostlinách a zahradních zvířatech

Ocet

Read more : Ocet | Zobrazení : 5519 | Odpovědi : 0 | Fórum : Domácí výroba potravin

Výroba sýrů

Odkazy
Vyrábíte někdo sýry doma?
Read more : Výroba sýrů | Zobrazení : 37679 | Odpovědi : 15 | Fórum : Domácí výroba potravin

Rostlinná syřidla na výrobu sýra

Nezkoušel jste někdo?
Na své stránce mám přehled rostlinných syřidel. Řadu z nich jsem i prakticky zkoušela ale vpodstatě bez úspěchu (mléko nesrážely). Zajímá mě jaké zkušenosti nebo informace máte vy.
Read more : Rostlinná syřidla na výrobu sýra | Zobrazení : 8028 | Odpovědi : 0 | Fórum : Domácí výroba potravin

Tempeh

Vyrábíte někdo tempeh?
Dozvěděla jsem se, že bakterie potřebné k jeho výrobě žijou na listech ibišku a banánovníku. Ibišky u nás rostou a banánovník je také jeden mrazuvzdorný kultivar, který u nás roste tak bych je chtěla zkusit pěstovat. Jinak se kultura musí kupovat nebo dokonce dovážet.
Read more : Tempeh | Zobrazení : 7495 | Odpovědi : 1 | Fórum : Domácí výroba potravin

Houby (knihy o houbách ;-)

Mykorhizní symbióza, O soužití hub s kořeny rostlin
autor Milan Gryndler a kolektiv
nakladatelství Academia
ISBN 80-200-1240-0

To si přečtěte, než vás napadne vypěstovat si pod smrkem smrkovej hřib :-)
Read more : Houby (knihy o houbách ;-) | Zobrazení : 13461 | Odpovědi : 4 | Fórum : Knihy

Knihy o zahrádkářství bio, eko

Willy Schilthuis: Biologicko-dynamické zahrádkářství v praxi
Ěós Praha 1992, ISBN 80-901433-1-8
bio_zahrad.jpg

Hodnocení:
Kniha se zabývá biodynamickým zahrádkářstvím, jedním ze směrů pěstování rostlin přírodním způsobem bez chemie.
V kapitolách na začátku se kniha zabývá hnojením, kompostem, mulčováním, střídáním plodin a dalšími praktickými postupy. Poté jsou zařazeny jednotlivé druhy pěstovaných rostlin s popisem. Následuje kapitola choroby rostlin.
Kniha je poměrně ojedinělá tabulkou, která uvádí spotřebu zeleniny pro jednu osobu na jedno jídlo ...
Read more : Knihy o zahrádkářství bio, eko | Zobrazení : 9714 | Odpovědi : 2 | Fórum : Knihy

Mletí a mlýnky

Hledám mlýnek na obilí a na velmi tvrdé sušené kořeny. Jaké mlýnky se osvědčily vám? Zajímají mě typy na ruční mletí i elektrické mlýnky.
Read more : Mletí a mlýnky | Zobrazení : 22952 | Odpovědi : 9 | Fórum : Technologie zpracování úrody

Loupání semínek

Máte někdo efektivní a účinný způsob na loupání pohanky, slunečnicových semínek, prosa?
Read more : Loupání semínek | Zobrazení : 17270 | Odpovědi : 5 | Fórum : Technologie zpracování úrody

Vrby rostoucí v ČR

Na přání uvádím přehled našich vrb. Zařazeny jsou pouze naše původní druhy, vynechány jsou druhy extrémních stanovišť (nízké vysokohorské vrby, druhy rašelinišť, horské druhy, druhy štěrkovitých náplavů, většinou vzácné). Přehled se nezabývá pěstovanými druhy, kultivary ani kříženci.

Vysvětlivky:
N - nížiny (planární stupeň), do 200 m.n.m.
Pa - pahorkatina (kolinní stupeň), 200-400 m.n.m.
Po - podhůří (suprakolinní a submontání stupeň), 400-700 m.n.m.
H - hory (montánní a supramontánní stupeň), 700-1300 m.n.n.
Sa - subalpinský stupeň, ...
Read more : Vrby rostoucí v ČR | Zobrazení : 14808 | Odpovědi : 1 | Fórum : Dřevo, lesy, živé ploty, vrby

Přihlásit se

Statistiky

Celkem příspěvků 8678 • Celkem témat 1191 • Celkem členů 933