Sháním bobulky jmelí bílého jedlového (Viscum album subsp. abietis). Na trhu jsou jmelí hromady ale málokterý prodavač ví z jakého stromu pochází. A já bezpečně nerozpoznám které je které.
Zlatej srp nemám (mimochodem ten se pokud vím používá jen na jmelí dubové a kromě toho musíš být druid), ale jak rozlišit jmelí najdeš v novém tématu jmelí bílé.
Buď mi půjčíš ten zlatej srp a nebo zapomeň na to že ti příští rok poroste na zahradě bršlice a kopřivy. Neber to jako vydírání ale pochop že se taky musím ňák živit.
Bobku, obávám se, že bršlice a kopřivy mají na věc jiný náhled, a to i ty na mé zahradě. Ale jestli mi na zahradě přestanou růst kopřivy a bršlice, nechám ti zletej srp vyrobit, osobně doručím a předám v pokleku.
PS: Jestli fakt sháníš jmelí tak to tu nechám, ale celý zbytek vlákna patří do pokecu.
Opravdu to jedlové jmelí sháním. Jedle mám hnedle tři a kromě medovice a stínu v horkém létě a kromě toho že jsou nádherné z nich není žádný užitek. Pár snítek jmelí jim neublíží. Vysadit jmelí na ovocné stromy se mi moc nezdá a dub nemám ani jeden ...
Hanča: snad si nemyslíš že se nechám zastrašit nějakou básničkou, byť moc hezkou