AnnaB - topinambury k sadbě sháním

Zde jsou již neaktuální příspěvky ohledně výměn.

Re: AnnaB - topinambury k sadbě sháním

Příspěvekod sklenka » pát 23. dub 2010 19:13:32

Co blázníš, nic mi nedlužíš! Topinamburů stačí jen trochu, tak na 6-10 rostlin, záleží jak máš velký hlízky. Doufám, že pletivem je před hryzcema ubráním. Našla jsem ještě v semínkách něco, co hledáš, pošlu ti překvapení.
sklenka
zasloužilý člen

Příspěvekod Ivana » pát 23. dub 2010 19:30:37

Sklenka: Tak vyhrabu nějaké střední, teď na jaře budou stejně menší. Pošlu ti je někdy začátkem příštího týdne.
Ivana
Administrátor

Příspěvekod Misazap » pon 26. dub 2010 10:18:26

Já klidně taky pošlu pár topinambur, zadarmo. Taky mi byly poslány jiná semena i když nemám nic na výměnu .. Možná že do Prahy bych mohla přes švagrovou, která tam bydlí. Ale mám už jen na sadbu, už mi začly klíčit. Bílé a fialové.

Nevíte co s hodně prťavýma? Mám hromádku takových 2 cm .. na sadbu to není :-(
Misazap
zasloužilý člen

Příspěvekod Alia » úte 25. kvě 2010 14:46:50

Dobry den , jsem tu nová . Našla jsem stánky náhodou na internetu , když jsem hledala topinambury. A proto tu i píšu . Jsem kousek od Brna a nemohu nikde sehnat hlízy topinambury. Byla by nějaká možnost , že by mi někdo pár nabídl? Ráda je i zaplatím. Zahradu máme necelý 1 rok-koupili jsme starý domek a opravujeme. Takže nějaké výdobytky mimo pozůstatku po bývalých majitelích tu nemáme. Jen pár kytek co nestihly zajít. Bylo to 2 roky neobydleno. :( Předem děkuji , pokud se najde nějaký dobrodinec. :)

E-mail: lenkape@centum.cz
Alia
nový člen

Příspěvekod Ivana » úte 25. kvě 2010 15:29:02

Ivana píše:Tady na fóru neprodáváme, pouze vyměňujeme. Zkus nabídnout nějaká semena nebo rostliny. Sama můžu topinambury nabídnout, co sháním je tady: http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=1&t=5
Ivana
Administrátor

Příspěvekod Ivana » úte 25. kvě 2010 18:11:06

Misazap: Já bych to klidně zasadila, ony si poradí.
Ivana
Administrátor

Příspěvekod bobek » úte 25. kvě 2010 19:11:55

Misazap: mohu potvrdit že i z poměrně malých hlízek může vyrůst velká topinambura s velkými hlízami.

Alia: teď už je na shánění topinambur asi pozdě, ty moje jsou už cca 20 cm vysoké a řekl bych že pokus o přesazení by nedopadl dobře. Jediný obchod kde jsem kdy viděl prodávat topinambury je prodejna semen Sezam v Praze, Bělehradská 93. Mimochodem, je to jeden z mála obchodů kde prodavači výborně rozumí tomu co prodávají a ochotně poradí. Doporučuji.
bobek
zasloužilý člen

Příspěvekod Alia » stř 26. kvě 2010 5:33:28

bobek: Dekuji . Tu Prahu mam trosku z ruky. Zkusim jim aspon zavolat telefonem. Treba se neco dozvim.

Ivana : jak pisu , zahradku mam necely rok . Takze na vymenu se zatim asi nic nenajde .Ledaze by nekdo chtel treba 10 kg orechu-teda jsou krasne velke a zdrave a moc dobre. Tech mame dost. :)
Alia
nový člen

Příspěvekod Kohant » stř 26. kvě 2010 8:51:20

Alia píše:bobek: Dekuji . Tu Prahu mam trosku z ruky. Zkusim jim aspon zavolat telefonem. Treba se neco dozvim.

Ivana : jak pisu , zahradku mam necely rok . Takze na vymenu se zatim asi nic nenajde .Ledaze by nekdo chtel treba 10 kg orechu-teda jsou krasne velke a zdrave a moc dobre. Tech mame dost. :)

Kam si mám přijet?
Kohant
zasloužilý člen

Příspěvekod Ivana » stř 26. kvě 2010 8:59:11

Alia: No určitě máš na výměnu ořechy. Já sem nechci zavádět prodej, chci to opravdu nechat jenom jako výměny. Ale topinambury jsou už opravdu vysoký. Minulý týden jsem přesazovala 40ti centimetrové, chytly se. Teď budou ještě větší.
Ivana
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Archiv výměn rostlin