Nabízím - scháním

Zde jsou již neaktuální příspěvky ohledně výměn.

Nabízím - scháním

Příspěvekod hawkovec » ned 26. úno 2012 22:58:15

Zdravím všechny „ekošílence“,

moc toho zatím nemohu nabídnout (zahrada teprve začíná získávat nové obrysy). Uvádím pouze méně časté rostliny (pokud někdo schání takové ty „klasické“ věci, ať napíše – určitě se něco najde).

Nabízím

„Bluma“ – tak se tomu u nás na Jižní Moravě říká (žlutá kulovitá peckovice – průměr 3-4 cm – při zralosti jde bez problémů od pecky – keřová forma – vynikající chuť) – roste to volně na mezi – mám posledních 5 pecek – na podzim se chystám vyrazit na odkopek
Hokaido – vlastní sběr – možná to bude „mišmaš“, jelikož soused měl různé druhy tykví
Kdoulovec – keřová forma – semena – plody výborné jako přírodní „voňavka“ do skříně s oblečením - doporučuju
Maďarská pálivá paprika – odrůda neznámá – semena – vlastnoruční sběr v Maďarsku (opravdu hodně pálí)
Parcha léčivá Maralí kořen (Phaponticum carthamoides) – semena
Pažitka čínská (Allium tuberosum) – semena

+

Na podzim snad můžu nabídnout nějaké odkopky/řízky/rouby“

Japonský topol (klon 105) – na dřevo či zelenou stěnu
Kanadská borůvka – odrůda neznámá
Kožuch či Koženáč „Boskopské???“ – výborné na skladování – vydrží až do jara
Muchovník – odrůda neznámá
Bílý rybíz – odrůda neznámá – plodí v červenci/srpnu – vynikající chuť

+

Spoustu semen tradiční zeleniny a nějaké bylinky (většinou už prošlé, takže kdo si chce ověřit klíčivost uváděnou v literatuře, není problém).

Scháním

Topinambur hlíznatý
Jam (Dioscorea batatas)
Šišák bajkalský
hawkovec
začátečník

Re: Nabízím - scháním

Příspěvekod Peter » pon 27. úno 2012 22:01:42

Peter mám topinambury,záujem mám o japonský topol ,perrot.p@centrum.sk
Peter
nový člen

Příspěvekod Ivana » stř 29. úno 2012 8:42:32

Ahoj, oba nové členy vítám na fóru.
Hawkovec: Můžu ti nabídnout topinambury (na podzim některé bývají veliké jako pěst) a šišák bajkalský. Od tebe bych chtěla maralí kořen a japonský topol. Šišák bude ale velký na posílání poštou, lepší by bylo vyzveduntí v Brně, odkud jseš?
Ivana
Administrátor

Příspěvekod hawkovec » čtv 01. bře 2012 20:46:06

Zdravím Ivano,

no momentálně pobývám kousek od Svitav, ale to předání v Brně by neměl být problém. Cca za dva týdny bych měl mít cestu do Brna, pokud by to šlo, vyzvedl bych si to a přivezl ti ty semena (co ty na to). Ty řízky toho topolu budou až na podzim, tak snad to vydržíš.

Přeju pěkný den.

PS: Ještě bych ti chtěl poděkovat, že si takový "Blázen" a rozjelas tyto skvělé stránky - obdivuju!!!
hawkovec
začátečník

Příspěvekod Ivana » pát 02. bře 2012 16:26:06

OK, odvézt si můžeš topinambury, máme jich tu víc než dost. Šišák mám taky v Brně, takže ten si můžeš odvézt taky. Možná bychom chtěli ještě ty pálivé papriky, jsou velké nebo malinké? Co máš za prošlá semena? Něco méně známého by mě mohlo zajímat taky. Topinambury a šišák budeme rýt v Brně v Komíně.

Fórum jsem rozjela jednak pro to, abych nemusela kupovat všechny běžné věci (rozpočet na zahradu je silně omezený), na výměnu zkušeností, které se koupit nikde nedají a kvůli názorově spřízněným, které jsem neznala a chtěla se seznámit a to se také neprodává.
Ivana
Administrátor

Příspěvekod hawkovec » pon 19. bře 2012 20:13:35

Zdravím Ivano,

omlouvám se za velmi pozdní reakci, ale nějak jsem toho měl v poslední době hodně. Takže jestli stále máš zájem o maralí kořen + papriky (velikost plodů cca 10 cm a středně tlusté) + na podzim řízky topolů a vyhovuje ti některý z těchto dní, můžeme se setkat tento pátek (23. 3.) k večeru či v pondělí (26. 3.) dopoledne u Vás v Komíně. Prosím napiš co a jak. Kdyby se ti to nehodilo, tak já ti semínka pošlu hned příští týden.

Ty prošlé semínky jsou většinou takové "obyčejné" věci jako: bazalka, cibule jarní, cuketa "Black beauty, cypřišek, čekanka salátová - červená, čtyřbob, dobromysl, heřmánek, chrpa modrá, koriandr, květák raný "Boro", levandule, libeček, měsíční jahody, okurka salátová i nakládačka, pažitka, paprika - odrůda neznámá, rajče "Beefsteak", sladká kukuřice "baby", topolovka růžová, zelí pekingské "Nozaki", zelí "Pourovo červené".
hawkovec
začátečník

Příspěvekod Ivana » čtv 22. bře 2012 13:29:41

Hawkovec: posílám SZ.
Ivana
Administrátor

Příspěvekod andela » ned 25. bře 2012 23:18:32

Ahoj, určitě bych měla zájem o tu blumu, buď pecky, nebo počkám na odkopek. Můžu nabídnout topinambury a šišák, ale obojí jsi už určitě získal od Ivany, tak dej vědět, co dalšího bys rád. Zdravím Andela
andela
člen korespondent

Zpět na Archiv výměn rostlin